ענייני גדילה

zimka1

New member
ענייני גדילה

הבת שלי נולדה ארוכה (50 ס"מ) עם כפות רגליים ואצבעות ארוכות. היא הייתה עד לפני חצי שנה (כשעוד הלכתי לטיפת חלב) באחוזונים הגבוהים באורך. האמת שלא מדדתי אותה כל כך מאז (ככה עם סרט בערך 83 ס"מ נגיד) והיא בת 1.7
בזמן האחרון אני רואה אותה מול הילדים במעון שלה וכולם נראים לי גבוהים ממנה...
חשבתי לי שהם בטח מוזנים מחלב פרה כל חייהם והיא בכלל לא. לא קיבלה מטרנה ולא חלב פרה (חוץ מהגבינה בבוקר במעון)
אולי בגלל זה היא נמוכה מהם..?
מדאיג?
ללכת לטיפת חלב למדוד אותה? אולי אני סתם בסרט...?

אם את מודאגת לכי למדוד

נזק זה לא יכול לעשות...

איך את ובעלך מבחינת גובה?

regvuv1

New member
לא מדאיג בכלל

ילדים גדלים בקפיצות - כל כמה חודשים הם פתאום צומחים ואז שוב נחים ונשארים באותו גובה. אז קודם כל - יכול להיות שהיא בדיוק בהפסקה וילדים אחרים בדיוק קפצו.
חוץ מזה, המדד הכי טוב הוא האחוזונים - תמדדי אותה יותר מדוייק ותבדקי בטבלת האחוזון האם היא נשארה על אותו קו, או ירדה. אם היא ירדה באחוזונים (ירדה מאחוזון 90 לאחוזון 50, לא ירדה בעשרה אחוזונים בלבד), כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.
בקשר למטרנה ולמוצרי חלב, את מודעת לדעה הרווחת בפורום הזה - שהם בעיקר מזיקים ובטוח לאהכרחיים להתפתחות תקינה.

zimka1

New member
אני שותפה לדעה בנוגע לחלב

זו לא דעתו של הפורום אלא דעתי...אגש למדוד אותה בקרוב אני לא מבינה איך לחשב אחוזונים אז אעשה את זה בטיפת חלב.
אני נמוכה האבא ממוצע עם גבוהים במשפחה והילדה התכוונה להיות גבוהה...

regvuv1

New member
אין מה לחשב

קיבלת בטיפת חלב כזו חוברת קטנה, שבה מסמנים את הגובה והמשקל כל פעם? תסמני גובה ומשקל נוכחיים ותבדקי לאיזה אחוזון זה מתאים שם בגרף, ואז תבדקי אם זה אותו אחוזון כמו במדידות הקודמות.

kita1000

New member
וגם..

עד גיל שנה מקובל שהעקומות מתייצבות. אם היא עוקבת אחרי אותה עקומה אחרי גיל שנה הרופאים לא יתרגשו.

אפשר גם להוריד את הגרף או להשתמש בתכנת החישוב באתר טיפת חלב.

כדאי לבדוק בעקומות של WHO

ארגון הבריאות העולמי. במיוחד לגבי גובה לעומת משקל, כי העקומות שם מותאמות ליונקים, לעומת אלו של טפ"ח שמבוססות על תינוקות מתומ"לים

kita1000

New member
סרט או לא

כדאי למדוד כי עיכוב בהתפתחות יכול להעיד על מחלות או חסרים תזונתיים כמו חסר ברזל.
ואם לא מטפלים בזמן זה יכול להיות מסוכן.

כמו שאמרו לך אפשר גם בבית. וצריך לראות חצייה של שתי עקומות לפחות כדי לבדוק.

יש ילדים שנולדים באחוזון מסוים ואח"כ יורדים

האם הילדה רזה מאד? חלשה? לא מתפתחת? חסרת תיאבון? או שהיא רק ירדה באחוזון הגובה?
ואיך אתם ההורים בגובה? ואיך הייתם בגילה?
לגבי חלב, אני לא חושבת שהוא תורם במשהו למישהו... אם הילדה שלך אוכלת טוב היא ממש לא זקוקה לחלב כדי להתפתח

ani gabriella

New member
בתור אמא לפיצפונת בת שלוש בגובה של ביתך

אחרי שללנו צליאק ועוד כל מיני בדיקות, די השלמנו עם הרעיון שהקטנה שלנו פשוט קטנה....אני מודדת אותה כל שלושה חד' (משתדלת) ורואה אם יש גדילה. בנתיים היא עולה, מעט אמנם, אבל עולה. ממליצה לך להתייעץ עם רופא משפחה שאת סומכת עליו, לעשות בתור התחלה בדיקת דם פשוטה ובעיקר למדוד אותה כל כמה חודשים.

ani gabriella

New member
שלי? בסדר גמור
באחוזון שלוש

לפי המדידה האחרונה שלה...פשוט קטנה, כמו אבא שלה הציפלון.
הצעתי לך לבצע בדיקות דם כדי לשלול דברים כמו צליאק, חוסר ברזל וכו'

אל תשווי

חשוב מהי נקודת ההתחלה, מהו השינוי באחוזונים ומה משמעותו.
באיזה אחוזון נמצאים זה הרבה פחות חשוב. חשובה המגמה.

john111

New member
אם היא ינקה או יונקת

חשוב לשים אותו על טבלאות גדילה של יונקים כדי לראות איפה היא בעקומה ואם היא שומרת על העקומה שלה. אילו בדרך כלל טבלאות שונות מאילו בטיפת חלב

ומוסיפה שדווקא ילדים יונקים גבוהים יותר

(ורזים יותר) מבחינה סטטיסטית מאשר אחיהם זוללי התמ"ל.

john111

New member
אני לא יודע במה השתמשו בטיפת חלב

אצלנו. רק שהטבלאות שלהם הראו אצלנו על ירידה באחוזון בגובה בעוד שבטבלאות יונקים היה שמירה על אותו אחוזון.

למעלה