ענייני אייקדו ..

Falcor

New member
ענייני אייקדו ..

שלום לכולם , אני מתכוון ללמוד אייקידו .. הייתי בשיעור היכרות באייקידו ת"א (בפלורנטין) והיה שם מורה מאוד נחמד (אם אני לא משתמש בתארים המתאימים ..אז סליחה) בשם גדעון.. והבנתי ממנו שאצלם לא לומדים כמעט את הפילוסופיה מאחורי אומנות הלחימה הזו .. אלא רק מתרגלים. זה מאוד הפריע לי .. כי חשוב לי הערכים של אומנות הלחימה .. ולאו דווקא הטכניקה עצמה .. כי מה שאני רוצה להפיק מהלימוד של אייקידו זה משמעת עצמית .. ויותר מיקוד עצמי.. תכונות שלדעתי הצנועה אני אקבל אותם רק בשילוב של פילוסופיה ותירגול. רציתי לדעת אם הכיוון שלי נכון.. או שאני פשוט צריך להכנס לתוך זה וזהו ?! FALCOR . נ.ב. לילה טוב

איקידו

New member
גיוון

כמספר המורים כך מספר הסגנונות. יש שמלמדים גם את הרעיונות הפילוסופיים של האיקידו יש שמלמדים רק ויש שבכלל לא... אני מציע לך ללכת לראות עוד מקום או שניים ולשאול גם בטלפון כמה שאלות ואז להחליט. בחירת מורה לאיקידו יכולה להיות בחירת מורה לחיים... מכיוון שיש לפחות 20 מורים שמלמדים באיזור ת"א לא כדאי להחפז. בהצלחה, זאב א.

איקידו

New member
טכניקה ופילוסופיה

יש מורים שמעדיפים להתמקד במהלך השיעור באימון שקט ללא דיבורים. את נושא הפילוסופיה של האיקידו הם משאירים לזמן שמעבר לאימון או שהם מעבירים אותו ברמיזות באופן אישי במהלך האימון. ישנם גם מורים שלא רוצים להתיימר ולומר שהם מלמדים את הפילוסופיה של האיקידו כי אז יראה הדבר כאילו הם מעידים על עצמם שהם בקיאים בה. ולומר שאתה בקיא בעולם כה עשיר ועמוק הרי זה יומרה לשמה. לפעמים עדיף מורה שעושה איקידו טוב ובלי דיבורים על פני מורה שמתפלסף ללא הבנת הדברים בגוף ובנפש.

brunoflexe

New member
שאלתי פעם בפורום אבל

זה היה לפני זמן, אז אשאל שוב: 1. האם לאיקידו יש השפעות רפואיות כחלק מהשיטה (כדוגמאת טאי צי) או שההשפעות הרפואיות נובעות פשוט מתירגול פעילות גופנית בעצימות נמוכה ? 2. האם באומנויות יפניות יש דברים המקבילים לצי קונג הסיני ? תודה, ברונו.

ofnik

New member
לא יודע ספציפית לגבי אייקידו-אבל זו

שאלה טובה שגם אני חושב עליה. יש שיטות קראטה-למשל גוג'ו ריו-שמקורה בסין(מייסד השיטה למד אומנויות לחימה בסין-וגיבש אותן לשיטה כשחזר ליפן)-וכך יש בה השפעה ישירה של הידע הסיני. מלבד זאת לא קשה להבחין בחפיפה ודימיון בין שיטות שונות וגם עם תורות שאינן אומנויות לחימה-ושאינן קשורות לסין או יפן- למשל יוגה-ולא רק. המשותף לכולן הוא גוף האדם והדרכים לחיזוקו-כך שרק טבעי שיהיה דימיון.

nage

New member
אם יותר לנו לשאול - איפה בדיוק אתה

גר? אולי נוכל לעזור לך מעט יותר.

amir_aikido

New member
לימוד איננו דווקא דיבור

לא מכיר את המדריך, אבל דווקא תומך בגישתו. כשהמדריך אמר לך שאצלם "לא לומדים כמעט את הפילוסופיה מאחורי אומנות הלחימה הזו .. אלא רק מתרגלים." הוא כנראה התכוון לכך שהם לא ידברו איתך על הפילוסופיה, אלא יתנו לך ללמוד אותה באופן ישיר ובלתי אמצעי - דרך התירגול הפיסי של האמנות. אני זוכר שלפני מספר שנים (מעל 5) ערכתי הרצאה עם מתאמן חבר על אייקידו, לקבוצת חברים. בהתחלה ניסיתי להסביר על האייקידו בעיקר באמצעות דיבורים. אך כשהגיע זמן השאלות, כבר החכמנו והתחלנו להעביר את ההסבר, בעיקר באמצעות הדגמה פיזית (כשאני והחבר מדגימים טכניקה שמבטאת לתחושתינו הרגעית את העקרון). אנו רק הרצינו על אייקידו, ולכן הסתפקנו בהדגמה, בלי לתת לאנשים לחוות את התחושה על גופם. אם מטרתך ללמוד אייקידו כאמנות לחימה שלמה הכוללת גם פילוסופיה ודרכי התנהגות (מיקוד, משמעת וכו'), אתה תלמד טוב יותר מהאימון והתירגול הפיסי מאופן הלימוד שלך מהרצאות על העניין. אפשר לדבר על מיקוד שעות, ולהסביר כמה הוא חשוב וכו', אך לאחר שתלמד לבצע טכניקה ברמה סבירה, ותגלה בתירגול או בראנדורי שבן-זוגך מתחמק ממך בכל פעם מחדש, בשל חוסר מיקוד/דיוק שלך בביצוע הטכניקה. המיקוד שלך ישתפר בהרבה. וכנ"ל אם תבצע חיתוך בחרב, ותגלה שהחרב מתנדנדת לה לכל מני כיוונים בלתי רצויים ... לכן, לטעמי, ההסתייגות שלך איננה במקומה. ולא הייתי פוסך בשלה את המורה הזה
וכל זאת למרות, שאישית, אני הייתי ממליץ לך על סגנון אחר ומורה אחר (המורה שלי). כך שאמנם מדובר פה על ההבנה והניסיון האישיים שלי, אך זו בהחלט לא פרוטקציה משום סוג שהוא. אמיר

Falcor

New member
אני משתכנע ..

דיברתי עם 2 חברים שלי שלמדו/עדיין לומדים אייקידו והבנתי מהם שדרך התרגול מגיעים לכל התובנות ואפשר אחרי השיעור לדבר עם המורה על פילוסופיה וכאלה .. נראה לי שאני אראה שיעור בקורנידו אייקידו ואז אני אחליט בין אייקידו לבין קורינדו אייקידו .. תודה ! FALCOR .

amir_aikido

New member
אם תוכל להגיע ביום ה' - אשמח להפגש

אם תוכל להגיע לקורינדו ביום ה', אני אשמח לפגוש אותך
(לאימון היום אני לא אגיע) אמיר

Falcor

New member
זהו..

שאם אני לא טועה השיעורים מתחילים ב-20:30 ואני עובד בשעות הללו.. אני עובד משמרות וכבר שיבצו אותי ליום חמישי . אני מניח שבאחד הימים בשבוע הבא אני אגיע ואני כבר אעדכן אותך ..
תודה רבה ..
FALCOR .

למעלה