עניין של מגע
איכשהו הגענו לאחרונה לדיונים בענייני חיבוקים במפגשים חברתיים. האם אתן מהסוג המחבק? האם אתן נרתעות? אני לרוב לא מתה על חיבוקים. אני משתדלת או לעמוד מרחוק כשאומרים שלום או לשבת ולא לקום
ולפעמים כשמרגיש לי נכון אני מחבקת עם כל הלב (מה שיותר נכון למכרות ותיקות מאשר לאנשים שההיכרות שלי איתם שיטחית). אבל במגעים הללו יש כל מיני עניינים... בעבר היתה בחורה למשל, שהיתה מאד "נוגעת" אצלה היה לי ברור שהיא משתמשת בקטע החברתי כתירוץ כדי להתחיל עם בחורות. למרות שממש באופן ברור אמרתי לה שאני לא מעוניינת, היא המשיכה להימרח ולהידבק ולגעת כאילו באופן חברי בעור חשוף (בסוף פשוט לבשתי סווצ'ר
) לעומת זאת, לאחרונה, אחרי שאני בזוגיות ארוכה שנים, אני מרגישה לפתע זוג ידיים מלטפות אותי בחיבוק קצת חושני מאחור... במחשבה ראשונה היה לי ברור שזו זוגתי- במחשבה שניה זוגתי עומדת באותו זמן לידיי...התברר שזו אחת ממכרותי האהובות יותר, אני מתה על הבחורה אבל תכלס המגע הזה, היה בו משהו קצת.... ממממ.... לא לעניין... איכשהו חשבתי על זה שאם שני המיקרים הללו היו קורים בין בחור לבחורה היה אפשר להגיד שיש פה עניין של הטרדה מינית... בעיני זה לא לגיטימי יותר כי זה בין בחורה לבחורה... ומפה כבר יש מגוון של חיבוקים ומגעים, יש כאלו שנראים לי הכי טיבעיים בעולם ויש כאלו שקשה לי איתם והאמת היא שאני לא מרגישה נוח להגיד במילים לאנשים "אני מעדיפה בלי מגע", הכי מצחיק שאמרתי את זה פעם אחת למישהי אחת ושכחתי לגמרי... וככה יצא שמאז הנחתי שהיא פשוט לא אוהבת חיבוקים כי היא לא מחבקת
התברר היא עושה את זה בגלל מה שאמרתי... אז אני מבינה שאנשים לא יכולים לקרוא מחשבות ולדעת מתי מתאים לי ומתי לא. אבל אני כן חושבת שברור שיש רמות שונות של מגע, ורמות שונות של קרבה, ויש מה שמתאים לכל הקשר... מה דעתכם? זוגתי אומרת שאני צריכה להגיד משהו כשזה קורה אני מרגישה לא נוח להגיד אבל גם לא נוח עם הסיטואציה איכשהו חשבתי שאפשר להבין משפת גוף של אנשים אם הם בעניין או לא... גררר.... מה אתן אומרות?
איכשהו הגענו לאחרונה לדיונים בענייני חיבוקים במפגשים חברתיים. האם אתן מהסוג המחבק? האם אתן נרתעות? אני לרוב לא מתה על חיבוקים. אני משתדלת או לעמוד מרחוק כשאומרים שלום או לשבת ולא לקום