עניין של זמן

Free Smile

New member
עניין של זמן

אהלין! אשמח לבירור בנוגע לשנתו של העולם מבריאתו - ואני חושש שאני נכנס לעולם רב ועמוס ודחוס במידע, אך אקווה לתשובה קלה יחסית בתור התחלה : מניין מגיע החישוב של שנת התש"ע ? __ אין האמור בא לקבוע כי האומר מאמין באי אילו גרסאות מוזרות שטוענות למיליארדי שנים, שגם את המתודולוגיה החישובית הזאת אין לי מושג בה ומי הנפיץ אותה; זה לא עניין של ויכוח מבחינתי אלא פשוטו כמשמעו - מקור החישוב/קביעה.

Free Smile

New member
טוב זה לא עזר לי בכלל

תשובה יותר תשובתית. נא לשים לב שאין כוונתי בשאלה "מניין" לכח הרעיוני המתחזק את הספירה, אלא מהיכן המקור שלה מגיע, על פי מה היא מחושבת.

אופירA

New member
מנהל
זה נספר במשך השנים

כלומר, אדם הראשון נברא ביום השישי לבריאת העולם - זה כתוב בתורה, המכתב האלוקי של מי שברא את העולם. אז ספרנו 6 ימים מבריאת העולם. אח"כ יש דין וחשבון מספרי בתורה, וההיסטוריה ספרה עד כה 5771 שנים מבריאת העולם. התשע"א זה הגימטריה של 5771. יש פה קובץ שמספר על התאריכים של ההיסטוריה היהודית. אברהם אבינו נספר למשל לפי כל הגילאים של כל הדורות עד אליו. יעקב נכדו למד בישיבת שם ועבר, וכן יש נתונים בתורה כמה שנים חי כל אחד בימיו של הקודמים לו, אז יודעים לעשות את החישוב.

I S A A K

New member
אצלנו זה בטוח.

מדוע? שמהאדם הראשון עד עתה, כתוב לנו בספר התנ``ך כל אחד כמה זמן חיה, מי נולד אחריו, באיזה זמן, עד היום... ז''א אנחנו יכולים לעשות את החשבון לבד. ואם תיקח ספר שנקרא סדר הדורות, שם הוא מסביר בדיוק את הסדר מהאדם הראשון שנברא בדיוק ע''י הקב''ה יציר כפיו, עד עכשיו. ז''א המספר הזה ה` אלפים, 5 אלפים תש''ע, השנה הזאת, זה מספר מדיוק.

למעלה