עניין של גישה

להלהלה73

New member
עניין של גישה

אני קורא הרבה הודעות ותגובות של אנשים וישנן הרבה שגיאות נפוצות. -הסיפור על אותה בחורה שהרגיעה סוס קווטר ואחר כך נכנסה אליו לתא וישבה כחצי שעה. הכל טוב ויפה וכל הכבוד על ההשקעה אבל- מי שמבין בסוסים לא יכנס לתא של סוס וישב עליו.א´ב של סוסים הוא דבר ראשון להוציא את הסוס הדבר היחיד שאפשר אעבל עדיף שלא הוא לאכף או לטפל בתא. -סגנונות רכיבה. המלחמה הבלתי נגמרת בין רוכבי ה"אינגליש" לרוכבי ה"ווסטרן"(ולא לשכוח את כל הויכוחים הפנימיים בתוך קבוצות אלה} ההבדל היחיד בין איש סוסים לבין סתם מתחזה הוא זה: המטרה של איש סוסים היא להגיע למצב של הבנה והרמוניה עם הסוס מבלי שיהיה צורך באלימות מילולית או פיסית. כל טכניקות האילוף שבהן שוברים את רוחו של הסוס הינן שגויות. סוסים צריך ללמד ולהביאם למצב שבוא הם רוצים לא פחות מהרוכב. סוס שיודע למה הוא עושה כל דבר ושיודע שאפשר לסמוך על הרוכב ירד גם מדרון תלול ביותר בתוך אבנים ולא יסרב לכל בקשה של הרוכב. אם ביקשת מהסוס דבר מה והוא "מסרב" צריך לבדוק למה. ברוב המקרים בהם ישנה התנגשות בין רוכב לסוס -בעיטה,נשיכה או כל איום מצד הסוס,קודם תבדקו את עצמכם ותנסו לראות מה עשיתם.

יש לי שאלה (או 2) אליכם...

טוב.. אז ככה. הלכתי לרכב על סוסה (טינקרבל-שם חמוד-שחורה וולשית), שרוב הילדים מפחדים ממנה ובקושי רוכבים עליה (
.. כן זה למה שרציתי לרכב עליה..) אז לטפתי אותה והכל, אבל שהיא עשתה שטויות מסוג זה או אחר הייתי טיפה אלימה איתה (יעני בעיטות). אני לגמרי נגד "שוט" או "בעיטה" אבל ממש בהתחלה.. כשאתה רוצה להראות לסוס ממה אתה עשוי, ושאין להתעסק אתך, זה בסדר אם אתה קצת נוקשה איתו? כמובן שהיא הבינה אותי אחרי כמה דקות.. ואז הייתי הרבה יותר עדינה איתה.. אבל אתם חושבים שזו הדרך הנכונה? כלומר.. נסתי ללחוץ לה חזק על הבטן אבל היא המשיכה להסתובב וללכת אחורה.. אז נתתי לה בעיטה קטנה ~פיצית~ אז, זה עושה אותי רעה? כלומר.. אני כל כך כועסת על עצמי אחרי שאני עושה את זה.. אבל לפעמים אני לא יכולה בלי..
נ.ב (עוד נון בת!!!) מה יגרום לסוסה שלי (אחרת, לא הזאת הנ"ל) לגדל רעמה וזנב יפה וארוך תוך זמן קצר?

אני חושבת....

שצריך להתנהג בעדינות עם סוסים ואני בעצמי נמנעת מלתת שוטים ואני מנסה במקום זה עוד קצת דירבון עם הרגליים.. אבל היה לי מקרה עם סוס אחד בעל מצבי רוח שאני לא כ"כ אוהבת לרכב עליו כי הוא עושה תמיד מלא שטויות כדי להפחיד את מי שרוכב עליו... אז המדריך שלי בעצמו אמר לי שכבר מההתחלה שאת עולה על הסוס את צריכה להראות לו מי הבוס ולא שהוא יתחיל לעשות לך כל מיני שטויות, ואז כל הרכיבה יותר טובה וכייפית...!
נועה

אני גונבת את השאלה הזאת...../images/Emo11.gif

אני לא יודעת וזה מעצבן!!!! המדריכה שלי פעם לקחה שוט והחזיקה לי את הסוס והתחילה לתת לו "פליקים", בגלל שהוא התחיל גאלופ עלה על שניים ועשה עוד כמה שטויות מאוד מסוכנות, אבל אני לא הרגשתי טוב עם זה, וניראה שלמדריכה שלי זה לא ממש הזיז... היא גם אומרת לי ליפעמים לתת עם השוט אבל אני לא רוצה להכאיב לסוס... מפיצפיצון, המתוסקלת.

גם אצלי זה ככה....

פעם הייתי על סוס בעל מצבי רוח שאו שהוא מתחיל קאנטר כל שנייה או שהוא לא זז בכלל... אז המדריך הדפוק שלי אמר לי לתת לו שוט..אז נתתי לו ממש חלש כי אני לא אוהבת לתת שוטים.. ואז המדריך אומר לי: "זה לא שוט!!" ואז הוא בא אליי לקח ממני את השוט ונתן שוט לסוס עם מלא תנופה, הסוס כמעט קפץ על 2 רגליים!!! הבנאדם דפוק לגמרי! ותמיד כשאומרים לי לתת שוט אז אני לא נותנת..ואז הם צועקים עליי עוד פעם לתת לו שוט...ואני לא רוצה!!!! אוף..
נועה

שגיאות?

זה לגיטימי להביע את דעתך, אבל לקרוא לכל מה שאנחנו מדברים עליו "שגיאות" זה כבר מעליב... באמת. אני לא יודעת מה הרקע שלך בסוסים אבל מה שלא יהיה, אני לא שמעתי שומדבר על "אל"ף בי"ת של סוסים". ובכלל, אתה סותר את עצמך... אם אתה טוען שאפשר להגיע למצב שהסוס סומך על הרוכב ויירד גם מדרון תלול ביותר, אין סיבה שלא להגיע למצב שאפשר לשבת על הסוס בתא ולטפל בו בתא... חוצמיזה, אני לא יודעת אם היית פעם נער, אבל חלק מהקונץ זה לעשות שטויות ודברים שהם כביכול אסורים... וזה כולל להסתלבט עם הסוס בתא. אתה לא חייב להוציא לנו את ההתלהבות. והכי הכעיס אותי - "כל טכניקות האילוף שבהן שוברים את רוחו של הסוס הינן שגויות"? קודם כל, ברגע שסוס הופך לסוס רכיבה הוא נשבר. אם אתה לא רוצה לשבור סוסים, אל תרכב עליהם. דבר שני, "לשבור סוס" זהו ביטוי, והשורה התחתונה היא שהסוס מקבל את המרות של הרוכב. אני מסכימה איתך שסוס ש"רוצה" לרכב ולשתף פעולה עם הרוכב, שגם נהנה מהרכיבה, מבין למה הוא עושה דברים, ורוצה לכבוש את אותם היעדים - זה אחלה. עכשיו בחזרה למציאות - רוב הסוסים לא ככה. לא תמיד מדובר בשיתוף פעולה ואתה לא יכול להכליל. אפשר להביא סוס למצב שהוא דוהר מראש צוק בלי למצמץ, וזה לא בגלל שהוא משתף פעולה. זה בגלל שהוא סומך על המנהיג שלו בעיניים עצומות. סוסים ש"מסרבים" לעשות דברים זה פשוט בגלל שהם בורחים. אף סוס בטבע לא יבוא אליך ויגיד לך "שים עליי אוכף ורסן, תרכב עליי, תרכב עליי", אבל כל עוד יש תקשורת בסיסית וכולם בשליטה, המצב טוב.

להלהלה73

New member
חייב להגיב

סתם לידיעה ובתגובה לאמירה ש"סוס בטבע לא יבוא ויגיד לך...." אצלנו נהוג לטפל בסייח מגיל 0 ובגיל מסוים לנסות לשים עליו אוכף. במקרה לפני שבועיים הייתי ברמה ראיתי סייחה מדהימה. ניגשתי אליה שמתי עליה ראשיה ואוכף ועליתי לאט. עליתי וירדתי מספר פעמים והיא לא התנגדה ולא ניסתה לברוח למרות שהיא לא היתה קשורה ואף אחד לא החזיק אותה. רכבתי עליה כעשר דקות עם ראשית בית והיא הלכה מבלי שניסיתי לכוון אותה. אחרי עשר דקות ירדתי ממנה ופירקתי את הציוד. ולמרות שנטען שאין כזה דבר,היא המשיכה ללכת אחרי וביום למחרת כשהגעתי עם הציוד היא נעמדה באותה נקודה שבה איכפתי אותה ולא זזה עד שלא סיימתי ועליתי עליה.

ואוו.. איזה סיפור מרגש...../images/Emo13.gif

אבל זו הייתה סייחה ירוקה ירוקה? כאילו, ממש תפסו אותה? או שהיא פשוט גדלה בחווה?

נחמד מאד.

למה עלית לאט? אם אתה טוען שיש קשר בין מה שעשית לסתירת המשפט "סוס בטבע לא יבוא ויגיד לך...", אין סיבה שתעלה לאט. אבל כן עלית לאט, ואיכפת לאט, וזזת לאט, והתכוננת להתנגדות. כי בסופו של עניין היא כאן זאת שעושה לך טובה. אם היא נהנתה מיזה ושיתפה פעולה אח"כ - אחלה.. יופי של דרך עם סוסים. אבל למרות כל זאת, מאלפים רבים יגידו שזה "פוקס" וברגע שתנסה לדרוש מהסוסה יותר תיתקל בבעיות, מן הסתם. מן הסתם כי כמו בכל אילוף, וכבר סגרנו על זה, יש כברת דרך לעבור. זה שהרגעת את הסוסה, זה עדיין לא אומר שסוס בטבע יבוא ויגיד לך...

רשמ

New member
הוצאת לי את המילים מהפה....

אמירה אמיתית - ממש לעניין. אני מצד הדרסא´ג ומסכימה לכל מילה זו דרך החיים והמחשבה שלי במיוחד לגבי "לשבור את הסוס" , תמיד קשה לי לשמוע התבטאויות שכאלו. בדרסא´ג לדעתי אין קיצורי דרך , ואפילו שהדרך היא ארוכה מאוד ,אני מאמינה רק בהתמדה, סבלנות ורצון - מבחינתי , זה המתכון היחידי להצלחה אמיתית.

אמ..

המדריכים שלי אף פעם לא הצליפו בסוס עם שוט ארוך (או איך שקראתם לזה..)זה מספיק שמצליפים ליד הסוס, והוא כבר נבהל... לפעמים חייבים להשתמש בשוט (למרות שאני לא משתמשת בכלל) אבל לאילוף זה נחוץ, גם אם זה נורא ואיום...

השוט הארוך...../images/Emo62.gif

ניקרא גם- שוט לונג´ או שאת מדברת על שוט דרסג´...

למעלה