"עניין של אי הסכמה"

ענבר.

New member
"עניין של אי הסכמה"

זה השם שנבחר לתערוכה המוצגת בגלריה בחיפה ובה מוצגים שישה הדפסים שצויירו על ידי היטלר. בשם חופש האומנות? בשם חופש הביטוי? בשם יכולת הריפוי? בשם הרייטינג וכח המכירה? וכך מסביר היוצר, אור נר, את העיסוק בהיטלר: "לא הצלחתי להתנגד לו בעבר ואני לא מצליח להפטר ממנו גם בהווה. אני חי איתו. הדרך היחידה לחיות איתו היא להפוך אותו לידיד, זו הדרך שלי להתמודד כמו עם פחדים. אני מודע לזה שאנשים מתייחסים לזה ברתיעה, אבל אני חייב להיות נאמן לביטוי העצמי שלי ולמה שאני חושב וחש". ואני, אני לא אתווכח עם טיעונים שכאלה. אני אמשיך לתהות על הטימטום שפורח וצומח בארץ, על משרד החינוך שנותן יד וגב וכסף בתמיכתו בתערוכה, ועל האטימות המוחלטת כלפי רגשות של ניצולי שואה. מישהו במשרד החינוך התבלבל בהבנת המושג - "יפי נפש".

magy

New member
גבי גזית ניהל ויכוח ברדיו

עם היוצר ועם ניצולת שואה גבי גזית איבד את עשתונותיו וצרח. אחר כך ביקש סליחה..... נדמה לי, שגוף ממסדי כלשהו שתמך בפרוייקט הודיע באמצעות נציגתו, שהתערוכה תוסר. אבל ........ אם לא איכפת לכם.. גם ההצגה "המפיקים" עוסקת בצורה כלשהי בהיטלר. הבאתי חלקים מהכתבה עם בר-אבא שמשתתף במחזמר. אז איפה עובר הגבול הדק בין גרמניה של אז והתרופות של היום ( והחברות שייצרו פעם), המכוניות הגרמניות של היום, התרבות של היום......שמגיעה מהתרבות של פעם? תמיד קיימת נגיעה בגרמניה של אז.......בכל צעד שלנו אפילו פה בארץ. יש עד היום אנשים שרגישים לצליל השפה ההיא, שמזכירה להם את התגלמות הרוע עלי אדמות ......תוך כדי שימוש בשפה שופעת תרבות ואמנות, ואיתה הזוועה.

magy

New member
אגרטלים עם פרחים

ונוף. שיטטטטטטטטט, אני מצטערת שראיתי כרגע בערוץ המקומי את התערוכה. קשה לקשר בין התמונות הפסטורליות, והמפלצת שקטלה מיליונים מבני עמנו. המח לא קולט איך מפלצת מסוגלת לצייר יפה, להיות פיוטית ואמנית... ובמקביל לתכנן ולבצע רצח עם ............ אני לפחות, לא קולטת. חבל שראיתי את היופי שבציורים........ שיד זדונית ציירה בכשרון.......... אולי היו בו שני אנשים שונים ....... במתועב הזה...... אולי.............אולי...........מיליון מחשבות על אולי..... חבל שראיתי.........(כאמנית וכאדם)

ענבר.

New member
הגבול הדק עובר באנושיות

המפיקים אומנם עוסק בהיטלר, אבל מהפן האדיוטי שלו. להבדיל מהתערוכה, שבה הציורים מנסים להעביר לצופה תחושה של "צדדים אנושיים" ברוצח השפל ביותר שקם אי פעם לאנושות. אגב, היטלר ניסה להתקבל כסטודנט לאקדמיה לציור, אלא שהאוניברסיטה דחתה אותו. חבל. חבל שדחו אותו. אולי אם היה מתקבל, היתה חיית האדם הזו הופכת למיכאנג'לו (סוג ג') במקום למכונת השמדה המונית.

magy

New member
מחזר עליז על אדולף ואווה

כך מתארים את המחזה שנבנה על סרט..... מפיקו כמובן יהודי - מל ברוקס http://www.habama.co.il/show.asp?ShowNo=11374 כרגע ראיתי בטלויזיה את ההצגה מאחורי הקלעים.....בחו"ל והבמה מלאים סמלים נאציים וחיילי SS גם היטלר שם, אידיוט או לא........ הוא שם על הבמה..... מין עירוב של עליצות קברטית משולבת בתקופה ארורה...... משונה קצת.......

magy

New member
התמונה הנ"ל מקטע אחר במחזמר

חבל שלא הספקתי לצלם את מה שראיתי קודם.........בטלויזיה

DeadAngel1

New member
אני מסכים

תמיד להתדיין על אי ההסכמה. אני לא חושב שאם מציגים את הציורים של היטלר נותנים בכך לגיטימציה לאישיות או למעשים האחרים שלו. ההיפך הוא הנכון זו עוד דרך ללמוד ולהכיר שיכולים להיות אנשים עם אישיות אחת שהיא יצירתית ורכה ואישיות נוספת שהיא מטורפת עד כדי השפעה הרסנית על היסטוריה שלמה של עם. אותו הדבר גם הייתי מוכן ללמוד על יגאל עמיר ולהכיר עוד פנים באישיות שלו על מנת לנסות להבין ולראות את הניגודים הבלתי אפשריים בין הצד המואר לצד האפל שלו.

softy

New member
השאלה היא אם אתה מסכים גם

להדיין על עניין של אי רגישות. תראה, תשמע, כל עוד אנחנו חיים בקהילה שהסכימה שהיטלר היה הצורר הכי גדול בהיסטוריה הקיומית שלנו וכל עוד אנחנו מטיפים וכועסים על כל העולם ואישתו בכל פעם שהם מנסים ליפות את התקופה הארורה ההיא, אנחנו לא יכולים לדבר בשתי שפות, פשוט לא יכולים לבקש מהעולם את מה שאנחנו בעצמנו לא מסוגלים לעמוד בו. לכן כל דרך שהיא דרך שמרככת את הצורר ומנסה לתת לו פן אנושי היא דרך שעלולה להוביל בסופו של דבר (ברבות השנים) לדרך של הפיכת הכחשת השואה למשהו שהוא לגיטימי ואפשרי.

ענבר.

New member
תגיד, גם וגנר מעניין אותך?

הלא האיש היה הרבה פחות "הרסני" מהמפלצת ההיא, ובכל זאת, בכל פעם שאיזו שהיא תזמורת מנסה לנגן יצירות שלו, מייד מוטל וטו, וכל זה רק בשם הרגישות. אני מדברת על רגישות. על משרד החינוך (ממלכתי לכל הדעות, הא?) שמממן בכספי ציבור תערוכה. אלף כבאים לא יצליחו לכבות את להט הכאב באותם שרידים שנותרו, תחת הכותרת - ללמוד את האיש ואישיותו. לרוצח, אין צד מואר !!

softy

New member
עד שיבוא המלאך

אני אנסה להיות קצת פרקליטו של השטן. כל מה שאת אומרת הוא נכון, אבל אם כבר אז למה שלא נלך על זה עד הסוף? למה לקחת רק חלק מהסמלים שמיצגים את ממשלת הרייך השלישי? למה נוסעים בפולסוואגן? (אגב גם חלק מניצולי השואה לא מוותרים על המכונית הזו) למה בכלל ליבא מוצרים מגרמניה? הרי ידוע שכל המפעלים הגדולים ששרדו בגרמניה את המלחמה וממשיכים להתקיים גם היום, השתתפו בעצם במאמץ המלחמתי ההוא והיו שותפים פעילים יותר ופעילים פחות במכונת ההשמדה.

ענבר.

New member
עד שתבוא הגאולה

אתה מפספס את כוונותי. 99 אחוז מהאנשים הסובבים אותי, כולל הורי, לא נגעו במוצר גרמני כזה או אחר. בשנות השבעים, אבא שלי קיבל מאחותו שגרה באמריקה היפה, מכונת גילוח מתוצרת פיליפס, ולמרות שזה הגיע מאמריקה, פיליפס, מעצם היותו גרמני, הוחרם אצלנו. אני מוצאת הבדל עצום בין מוצרים לבין "אומנות". (מבלי להכנס להתפלפלות בנושא השוק המשותף). מבחינתי, שיציגו תערוכה שלו באפריקה או באירופה או באוסטרליה הנאורה. כאן, אפשר היה לחכות עוד מספר שנים, אם בכלל.

softy

New member
אני לא חושב שיש

תשובה נכונה או לא נכונה על המקרים האלו. אלו הן בהחלט תחושות סוביקטיביות ולא לנו לשפוט מה נכון ומה לא נכון לעשות במקרים כאלו. בדרך כלל אלו המתנגדים והמתלהמים שתיכף רצים לתקשורת, הם אלה שמאדירים ומרוממים במקרה הזה תערוכה קטנה שאף אחד לא היה יודע על קיומה אילו לא היו רצים לתקשורת למחות נמרצות.

זיוי בת

New member
שמעתי שמדברים על היטלר אז באתי.

[סופטי, תשלוט בעצמך]. :) אדולף היטלר אחראי על אחד מנסיונות השמדת עם מהמזעזעים ביותר. גם אלף אלבומי ציורי נוף שלו לא ינקו את שמו לעולמי עד. מצד שני, הם גם לא ייעלמו בעצמם. הם חלק מהביוגרפיה של האיש המפחיד הזה. גם העובדה שהיטלר היה ילד מוכה ואומלל שגדל בבית שבו אב טרוריסט לא תעלים את זוועות מלחמת העולם השנייה והשואה או תמעיט ותגרע מאחריותו של היטלר להן. אדולף היטלר היה איש ובהכרח גם אנושי. אל תתבלבלו בהגדרות. למה זה מאיים כל כך לעסוק בפנים "הפחות נאציים" שלו? אולי כי זה חושף את כולנו לאפשרות שהרוע, האכזריות, האטימות ושרירות הלב יכולים לנבוט באופן פוטנציאלי בכל אחד ואחת? ואולי יותר נוח לנו לראות בו "מפלצת", יצור לא אנושי, מתוך תקווה שיצור כזה היה חד פעמי? רק לימוד והיכרות מעמיקים מאוד עם היטלר על כל פניו עשויים לעזור, לדעתי, להתמודד עם הפחדים הכי קיומיים שלנו. לראות וללמוד את ציוריו של היטלר, בשום אופן לא מסמן שאנחנו נותנים למעשיו לגיטימציה. זה רק מראה שאנחנו מוכנים להתמודד עם המורכבות שלנו כעם היהודי, כיחידים, כישראלים וגם עם מורכבותו של אדולף היטלר, הצורר, הפשיסט, הגזען, הרוצח, הצייר וחובב המוזיקה והחיות שהיה. אה כן, באמת שלום לכולכם. ושבת שלום גם.

softy

New member
יו [2]

נראה לי שזה יום המשפשף היום. אותי שכנעת מותק.

אורמור

New member
גמני חושבת שאת צודקת זיוי

הכי הכי קשה לנו להכיר בעובדה שהשטן ההוא ימ"ש שייך לגזע שלנו גזע בני האדם, המחשבה שגם הוא ינק, לבש חיתול, קנה במכולת וביצע פעולות פשוטות ושגרתיות כפי שאנו מבצעים-קשה עלינו מנשוא יותר קל לנו להתמודד עם הזוועה הזו (הבלתי אפשרית לעיכול) כשאנחנו מנדים אותו מהגזע האנושי. "למד את האויב" הרבה יותר מקובל עלי מאשר "עשה את עצמך שהוא לא קיים." תמיד סיקרן אותי לקרא עליו, להתאמץ <ללא הצלחה> לפענח אותו והללו הם בשום אופן לא ניסיון ללמד עליו סנגוריה <שהרי אין סנגור לשטן> אלא רק שאיפה לדעת, להבין, ולהתמודד. סדרה של יצירות אמנות לא הופכת חיה לאנוש אלא רק אפשר לומר שלחיה היה אולי כישרון ציור. התערוכה לא מדאיגה אותי יותר מדאיגה אותי התופעה של זילות בחיי אדם <ויכוחים על מקום חניה שמסתיימים בשליפת סכין וברצח> שאנחנו פוגשים ביומיום, ה"חיות" החדשות הקמות לנו מידי יום. (לא, אני לא משווה...ובכל זאת.) אור ושב"ש לכולם

בארה"ב אנשים שילמו מיליונים על

ציורים שצוירו ע"י קופים וכל מיני חיות אחרות. זה שהן ציירו לא עושה אותן אנושיות יותר מהיטלר.

למעלה