עניין הבררנות..

עניין הבררנות..

אומרים שלא צריך להיות מידי בררנים.. השאלה כיצד? משום שאם אני בוררת מישהו זה בגלל שאני לא רואה את הבחור מתאים לתנאים שאני מחפשת או במילים אחרות ,שאני לא שלמה עם הבחור הזה.. הרי אי אפשר להתחתן עם בן אדם שאני לא מרגישה שאני רוצה אותו במאה אחוז.. ולהרגיש שבעצם אני מתפשרת מלית ברירה.. אולי צריך להוריד דרישות, ציפיות, אבל גם זה, איך? זה משהו שבראש, ברצונות איך אפשר לשנות?

חרדינה

New member
ללא נושא

אני מסכימה עם החלק הראשון,אבל יש לי סייג לגבי המשתנים,לא תמיד ותלוי עד כמה הענין מהותי,לא כדאי להתחתן עם בחור/ה ולסמוך שישתנה. זה לא עובד, מה כן? צריך למצוא קוים דומים/משותפים,תבדקי עם עצמך מה הן הצפיות שלך מבחור בתור בן זוג.ואז תסנני 3 עד 4 דרישות שעליהן לא תתפשרי ושאר הצפיות שיהיו דומות/קרובות אבל חשוב שזה יעשה מתוך הבנה וכנות עם עצמך ולא מלית ברירה. בהצלחה

את צודקת !

לא אמרתי לשנות. אמרתי שיש דברים שמשתנים כתוצאה מחיים משותפים מעול מסיפוק וכו'...

דברים שאפשר לרדת מהם יכולים להיות

דברים לא מהותיים כמו יחוס, ישיבה, כסף, גיל.וכ`ו. דברים חשובים כמו מידות ורצינות אופי וכ`ו אל תתפשרי כי מה שנשאר בסוף ואם זה את הולכת לחיות. ולגבי מראה חיצוני כדאי לראות ואחכ להחליט לפעמים אינפורמציה מוטעת.

שבוע טוב, איכותית.

אם את יוצאת עם מישהו מספר פעמים, ומכל סיבה שהיא הוא לא מוצא חן בענייך, את בשום אופן לא נחשבת לבררנית. כי אם ההרגשה הזאת תלווה אותך לצד בעלך, את תהיי מתוסכלת ושניכם תהיו אומללים. `בררנות` זאת סיבה שהרבה אנשים משתמשים בה כדי להאשים, כשהם לא מוצאים סיבה הגיונית אחרת לעובדה שאת רווקה יותר מידי זמן. ואת עלולה להרגיש אשמה, כי אלה האנשים שבאמת ובתמים אכפת להם ממך, אבל אל תשכחי שבפועל אף אחד לא נגרר איתך לפגישה בשביל להבין שהסירוב שלך מצדיק את עצמו. שלמות פנימית היא המרכיב הבסיסי לנישואין, וכשהוא יהיה קיים (המשך)

המשך

את לא תצטרכי את הדחיפה מאף אחד (בעצם, אוי ואבוי יהיה למי שינסה לאמר משהו לא טוב...) מבחינתי המושג הזה לא קיים מהרגע שפגשת את המוצע. הכימיה- או שעושה את שלה, או שלא! בהצלחה תמיד :)

כתוב מאוד יפה אבל

מידי כוללני ולא נכון ביותר מחצי מהמקרים! כי המון פעמים מרגישים כימיה אבל שכלית רואים ריש דברים שלא מתאימים ו-ה-מ-ו-ן-! פעמים הפוך הכימיה מגיע אחרי 4,6 פגישות! כשלפני זה מתאים שכלית אבל לא מרגיש...

ברור שכתוב `מידי כוללני`.

כמו שהרבה לא תמיד זוכרים, הפורום הרחב מיועד להעלאת נושאים כלליים לדיון ציבורי. ברמה האישית, הוא לא מספיק אפקטיבי. ולכן- אמנם נמנעתי מלהיות פרטנית מידי, אבל הדגשתי בהתחלה שאני מתייחסת למצב שבו נפגשת מספר פעמים. והוספתי בסוף שהמושג לא קיים (מבחינתי!) מרגע המפגש. אני מתארת לעצמי שהסינון הראשוני מבחינת נתונים במישור הטכני, כמו שאמרת, שכלית, מתבצע לפני כן. על פי רב, החיבוטים האלה מציקים, כשנפגשים והתחושה היא- לקום וללכת, כשאין סיבה ממשית שאפשר להניח עליה את האצבע, ואז הפחד הטבעי הוא להתחיל להאמין שאת בררנית.

להבה 24

New member
מסתמא הייתי כותבת את אותה התגובה

רק במילים אחרות אז אני מסתפקת בהסכמה מוחלטת למה שכתבת

למעלה