עניין דחוף מאד

norm1

New member
עניין דחוף מאד

שלום לכולם.. יש לי מועד גיוס מאד קרוב ב-26 לספטמבר הייתי אצל הקב"ן כבר ואמרתי לה שאני לא מעוניין להיות ביחידה קרבית כנראה הורידו לי את הפרופיל ל-64 העניין הבעייתי הוא שמסתבר שאני בכלל לא מעוניין להתגייס.. ולהחזיק נשק או כל טירטור אחר אם זה טירונות אימונים נשק ולאחר מכן שירות במשרה שלא תואיל לי כלל בקרייה במשך השירות בצבא.. כתבתי מכתב נוסף לצבא לבקש זימון נוסף לקב"ן הם התעלמו מהבקשה ולא הסכימו לתת לי זימון.. נוצרה לי בעיה שאין לי אל מי לפנות בכלל בצבא מאין אטימות בלתי נסבלת מצידם. אמרתי להורים שלי שאני לא מעוניין להתייצב לבקו"ם ביום הגיוס כי אני הולך בדרך שאני מרגיש שלם עם עצמי . אני לא אוהב להיות בקהל רחב של אנשים.. אפשר לומר שאני טיפוס יחסית סגור מלבד החברים שיש לי . הבעיה האמיתית היא אם הצבא ייפגע בעתיד שלי לגבי משרות עבודה שונות ולכן אני מעוניין לתרום למדינה בהתנדבות שזה שירות לאומי. אינני יודע אם בכלל יש לי את האופצייה הזואת לעשות שירות לאומי במקום צבא האם זה אפשרי ?? אני אשמח אם תוכלו לעזור לי במהרה האפשרית תודה רבה לכולם נועם

baraba1

New member
שלום נועם

אם אני מבין אותך נכון, המניעים שבעטיים אינך מעוניין בגיוס הם "סיבות אישיות" ולא דגילה בעקרונות פציפיסטיים כאלו או אחרים. במילים אחרות: לא בא לך לשרת בצבא. אם הבנתי אותך נכון, אז אין פיתרון למצב שלך, יגייסו אותך, ובמידה ויגלו חוסר התאמה במהלך השירות אתה עשוי להשתחרר. לדעתי (ומבלי להכיר אותך), על פי רוב השירות הצבאי עושה טוב לאנשים, הוא מהווה כור היתוך ויפגיש אותך עם אנשים שלא היית מכיר בדרך אחרת, כמו כן הוא ייתן לך להכיר את עצמך מזווית שאינני חושב שמי שלא מתגייס מגיע אליה. כך או אחרת, אני מאחל לך בהצלחה, נראה לי שאתה חושש מאוד ולמעשה "השד" אינו כזה נורא, תזכור שבמקרה הגרוע ביותר תוכל להשתחרר במהלך השירות הצבאי.

Mיקי_

New member
לעניין הקב"ן לא נוכל לעזור

לעניין השירות לאומי, זו לא אופציה לבחירתך. אתה צריך פטור מהצבא כדי ללכת לשירות לאומי זה לא "במקום", זוהי התנדבות.

MichelleS

New member
העזר בפרופיל חדש

פרופיל חדש (newprofile.org) ישמחו לעזור לך בקבלת פטור. באתר שלהם יש פורום של מערך הליווי (ממש פה), ושם יש אנשים שמבינים יותר ממני ויכולים לסייע לך. אי אפשר להתנדב לשירות לאומי במקום שירות צבאי, אבל לאחר שתשיג את הפטור המיוחל, תוכל לעשות שירות לאומי. המשרות היחידות שיהיו סגורות הפנייך במידה ותחליט לא להתגייס הן משרות כמו אבטחה. מכיוון שכמוך בערך חצי מהנוער בישראל בוחר לא להתגייס, לא צריכה להיות לך בעיה רצינית במציאת עבודה.

למעלה