ענבל מצאתי משהו

ענבל מצאתי משהו

זה מהאתר של הנציבות איגוד ערים לכבאות - אזור יהודה ושומרון ובקעת הירדן תחנת משנה - בקעת הירדן . . . תחנת נקודה - קליה . . . תחנה ראשית- גבעת זאב . . . תחנת משנה - גוש עציון . . . תחנת משנה - בנימין . . . תחנת משנה - מעלה אדומים . . . תחנת משנה - אריאל . . . תחנת נקודה - ביתר עילית . . . תחנת משנה - שקד . . . תחנת משנה - קרני שומרון . . . תחנת נקודה - מודיעין עלית . . . תחנת משנה - קרית ארבע . . . תחנת נקודה - אלון מורה ובקשר זה נקראה "זאב"

ערן האיגוד הגדול

שמתי לב שהאיגוד איגוד ערים לכבאות איו"ש אזור יהודה שומרון ובקעת הירדן הוא העיגוד הגדול במדינה מבחינת נקודות הזנקה ותחנות משנה אני לא יודע מבחית שתח או ארועים

fireman

New member
אני חושב שעשו שם סלט

משהו ברשימה הזאת לא ממסתדר לי... לגבי סדר גודל איגוד... בצפיה כוללת אי אפשר לומר שיש במדינת ישראל איגוד אחד שהוא הכי גדול איגוד חיפה הוא הגדול ביותר מבחינת אוכלוסיה איגוד באר שבע הוא הגדול ביותר מבחינת שטח איגוד איו"ש לפי מה שאתה מביא כאן הוא הגדול ביותר מבחינת נקודות ההזנקה

בארץ הגזמת ובהרבה

אני חושב שיש פה הסכמה כוללת שהרצליה ללא ספק היא התחנה הטובה בארץ ואני רוצה לראות מישהו אבל שבאמת מבין יגיד לי שאין לנו רכבים מושלמים למה שאנחנו צריכים ושהכבאים שלנו לא הכי מקצועיים יש מישהו???

fireman

New member
עשו לי טובה

בואו נשים לויכוח הזה סוף כבר כאן לפני שזה מתפתח למריבת ענק כל אחד יגיד שהתחנה שלו היא הכי טובה, זה טבעי ולגיטימי כולם מקצוענים כולם עושים את העבודה. לגביך אביעד, אין בעולם דבר שהוא מושלם...ובטח שבטח לא במערכת הכבאות במדינת ישראל שרחוקה אלפי מידות מלהיות "מושלמת"

תגובה

שלום לך. ברור שהגזמתי כשאמרתי מושלמים. הכוונה שלי הייתה שהרכבים של התחנה שלנו יכולים לתת מענה לכל אירוע אצלנו ואפילו ליותר. למשל תסכים איתי שיש תחנות שצריכות יותר מאיתנו את הרכב 13 קוב שלנו. ובכל זאת יש לנו אותו. ובקשר למקצועיות אני לא חושב שכולם מקצועיים. אני למשל שמעתי על תחנות שחודרים אצלהם לדירה עם גלגלון, זה לא נראה לי רציני. וחוץ מזה מבחינת אמונים בזמן האחרון אני יודע לפחות שבהרצליה ממש עלו מדרגה. בערך כל יום עובדים על סנפלינג וכבר היו אצלנו שני תרגילי פתע, שזאת דרך מצויינת לבדוק מה הכבאים באמת יודעים ואיך הם עובדים.

fireman

New member
אביעד....

קיימות שריפות שגם התחנה שלכם על כל ציודה הרבה יתקשו להתמודד איתן וידרשו תגבורת, תאמין לי שראיתי במו עיניי איך איגודים ענקיים כמו חיפה באר שבע וירושלים דורשים תגבורות של תחנות קרובות או רחוקות במקרים חריגים, מדובר על איגודים ענקיים שבצי הרכבים שלהם עשרות רכבי כיבוי שגם להם יש בעיה להתמודד עם אירועים בקנה מידה גדול מאוד....לדוגמא אסון ורסאי, שריפות הענק בכרמל שזכורה לי פעם אחת שנשלח רכב מבאר שבע עד לצפון הארץ בכדי לסייע בכיבוי השריפות ושריפת חביות ליתיום ברמת חובב שנמשכה 48 שעות ובמקום היו יותר מ20 רכבי כיבוי מאיגוד ערים באר שבע ותגבורת שהוזעקה מאיגוד אשקלון השכן לגבי חדירה עם גלגלון, לדעתי האישית חדירה עם גלגלון טובה מאוד בעיקר כשמדובר ברכב הסער 1234 שמצוייד בגלגלון 80 מטר, אצלנו יצא לי לראות איך הוא נפרש בקלות לאורך חדר מדרגות של בניין 4 קומות ועוד מאפשר טיולים חופשיים בתוך הדירה, הסחיבה שלו קלה ונוחה, הלחץ מעולה והפריסה שלו הרבה יותר מהירה לעומת זרנוקים. לדעתי השימוש בזרנוקים אם וכאשר יש אפשרות להשתמש בגלגלון רגיל/לחץ גבוה או זרנוקי צול הוא פרימיטיבי ביותר. תאמין לי שגלגלון של צול יכול לעבוד בצורה מעולה! בכיבוי שריפה בדירה כאשר יש לך הרבה יותר נוחות בפריסה שלו, הרבה יותר נוח למשוך אותו אחריך, הוא הרבה יותר קל והרבה יותר גמיש, בחייך למה צריך לריב עם זרנוק 2 צול בתוך דירה צפופה כשיש לך אלטרנטיבה מעולה! פשוט מעולה! שימוש בגלגלון לדעתי הוא עליית מדרגה לעומת שימוש בזרנוקי 2 צול, האמצעי שנקרא גלגלון עבר שינויים משמעותיים בשרותי הכבאות במדינת ישראל עם כניסת רכבי הסר 1234 וצינור הלחץ גבוה באורך של 80 מטרים, אמצעי הכיבוי הזה יעיל מאוד ונמצא בשימוש בחדירה לתוך מבנים בתחנות כיבוי רבות בארץ ואני אומר לך שהוא הוכיח את יכולתו ויעילותו מעל ומעבר

שלום לך שוב

ברור שיש מצבים שגם התחנה שלנו לא מצליחה התמודד עם אירועים לבדה. אל אתה יודע מה? אני זוכר הרבה יותר מקרים שהתחנה שלנו יוצאת לעזור לתחנות אחרות. הרבה יוצאת לעזור לנתניה. ואני אגיד לך עוד משהו. הם מנצלים את זה, ואני לא יודע אם יש פה אנשים מנתניה ואני לא יודע בדיוק מה קורה אצלהם בתחנה. אבל כשאנחנו יוצאים לאירוע שנמצא פחות או יותר על גבול נתניה הרצליה וצוות מנתניה מגיע למקום 20 דקות אחרי שצוות שלנו מגיע למקום זה ממש לא בסדר. בקשר לעניין החדירות. מה אם חדרת ומצאת מוקד שני לא באותה הדירה? מה תעשה אז עם הגלגלון? ברגע שיש לך מפלג בקומה הרבה יותר פשוט לתקוף מוקד שני. אבל אני לא ממש יכול לענות לך על זה אני לא כל כך מנוסה. אני אשאל אנשים בתחנה ואני אחזיר לך תשובה בקשר לזה

fireman

New member
בוא נמקד את הנושא קצת יותר

גלגלון אינו פתרון מלא לכיבוי שריפות בדירה. אינני יודע כמה זמן אתה בשרותי הכבאות אבל אני מתנדב בתחנת באר שבע כבר מעל לארבע וחצי שנים ויצא לי להתקל בהמון שריפות בבתים שימוש בגלגלון הינו לדעתי אמצעי החדירה הראשונית הטוב, היעיל והנוח ביותר להתחלת האירוע, בעיקר לשלב הורדת הלהבות לחיפוש אחר לכודים משום שהניידות עם זרנוק של צול או גלגלון הרבה יותר קלה מאשר התניידות עם זרנוק 2 צול מה גם שזמן הפריסה של זרנוקים הוא ארוך באופן משמעותי. לגבי סיוע הדדי, אני חושב שזה דווקא לטובה שיש סיוע הדדי בין תחנות שמחוץ לאיגוד שלכם, אני זוכר מקרים שתחנת באר שבע סייעה בעיקר לתחנות שלה באיגוד עצמו אבל זכורים לי סיועים הדדים בין באר שבע ואשקלון פעמים רבות בעיקר על גבול שטחי השיפוט של נתיבות השייכת לאיגוד ערים באר שבע ותחנת שדרות השייכת לאיגוד ערים אשקלון, זכור לי לפני מספר שבועות השתתפות של כוחות באר שבע אשקלון בחילוץ 4 לכודים מתאונת דרכים, לגבי זמני גישה אני חושב שזה לא הוגן מה שאמרת שם. לצערי אינני מכיר את צורת חלוקת שטחי השיפוט באזור השרון ולכן אינני יכול לתת דעה מובהקת אבל אני יכול לתת לך דוגמא טובה מהאיגוד שלנו. אזור פארק גולדה נמצא כ30 ק"מ מתחנת באר שבע ו17 ק"מ מתחנת ירוחם וזהו אזור גבול של התחנות, אם יוזנקו רכבי כיבוי מבאר שבע ומירוחם בו זמנית הרכבים שיצאו מבאר שבע יגיעו לפני הצוות מירוחם למרות שהמרחק קצר יותר, הנסיעה מירוחם לפארק גולדה למשל כרוכה במספר עליות קשות מאוד שאפילו רכבים פרטיים אינם מסוגלים לעלות בקלות מה שבטח ובטח בעייתי יותר לרכב כיבוי כבד ועמוס לעייפה, מכיוון באר שבע מדובר בכביש רחב יחסית, ללא עליות קשות וכמובן הרכבים שבבאר שבע הרבה יותר טובים מהרכב שנמצא בתחנת ירוחם....אני לא חושב שהשוואה בין מרצדס 1234 לרכב כיבוי "מאק" היא הגיונית בכלל למרות שמדובר בגבול שטחי שיפוט יכול להיות שלתחנת נתניה יש קשיים רבים יותר בדרך (ולא אני ולא אתה יכולים לשפוט אותם) בכדי להגיע לקצה האיגוד שלהם לעומת הקשיים שיש לכם להגיע לקצה האיגוד שלכם והאשמות כאלו בין איגודים ובין תחנות אינן מקובלות על הדעת כלל וכלל

תראה

אתה בטוח מבין יותר ממני. אני אשאל כבאים מהתחנה שלנו בנושא ואני אחזיר לך תשובה. בקשר לעניין הסיועים אין לי תשובה לתת לך אבל אני יכול להגיד לך בצורה ברורה שיש הרבה בעיות בין חלוקת אזורי השיפוט שבין הרצליה לנתניה.

fireman

New member
ושוב

חלוקת אזורי השיפוט נעשתה לפני עשרות שנים ולדעתי יש לעדכן ולתגבר את פריסת הכוחות במדינת ישראל ע"י הקמת תחנות כיבוי אש מרחביות מאז קביעת תחומי השיפוט השתנו דברים רבים במדינת ישראל וכמוהם הצרכים והתנאים

למעלה