עמק- מרכז יומיומי

losninio1

New member
עמק- מרכז יומיומי

שלום לכולם
אני גר בעמק יזרעאל ועובד בהרצליה.
אחרי שנה נשברתי ונמאס לשבת באוטו כארבע שעות ביום, ואני רוצה לצמצם בחצי...
הנסיעה היא של 85ק"מ לכל כיוון והתקציב-30,000
יש כמה אופנועים שחשבתי-
וי סטורם
ורסיס
KLE
טרנסלפ

אופציה אחרת שחשבתי היא לעלות בנפח ללרדת בשנתון לכיוון ב.מ.וו R1100 או K1200

אשמח לקרוא את דעתכם
אלעד

לא ממליץ לרדת בשנתון

בנסועה הזאת אתה צריך למצוא כלי במצב מכני הכי טוב שאפשר. הנפח לא קריטי
לגבי האופציות, KLE הוא יותר דו"ש ויהיה לך פחות נוח מהשאר

gray

New member
ויסטרום 650 נשמע האופציה הטובה ביותר

רק קח בחשבון שק"מ כזה יצא לך יקר יחסית למכונית.

olapidot

New member
בתור מי שבילה את עשר השנים האחרונות על ויסטרום

זה אופנוע מעולה למרחקים ארוכים. כמה אהבתי אותו? בוא נגיד שרכבתי חמש שנים על ויסטרום, מכרתי אותו וקניתי עוד ויסטרום לעוד חמש שנים. חזק, מהיר, נוח, אמין. ממש השקעה טובה.

oren_hershco

New member
למרחקים כאלה

לא הייתי לוקח משהו קטן כמו KLE (שממילא נורא ישנים) או טראנסאלפ ישן.
Vstrom או Versys הם הגבול התחתון, ולטעמי גם הם קצת יעייפו בנסיעות מתישות כמו שאתה מתאר. היה לי Versys חמש שנים, הוא בסדר גמור, אבל במרחקים האלה לנפח מנוע גדול יש יתרון מורגש.
על מנוע גדול יותר (בשילוב נוחות ומיגון רוח) תסיים כל נסיעה קצת פחות עייף.
התקציב שלך אכן מוגבל (מאוד) ביחס לדרישה, אבל לדעתי תסתכל על עוד דגמים, כמו הונדה וואראדרו. הוא לא היה יקר כמו ה- BMW GS הגדולים, ולכן תוכל למצוא כלי שמור משנתון סביר. נדמה לי שגם מרווחי הטיפולים שלו ארוכים יותר מאשר ב- vstrom/ Versys, וזה חשוב כשנוסעים הרבה.
עוד אפשרות: אופנועי ספורט/ טורינג יפניים מרובעי צילינדרים. הם לא נפוצים כאן מאוד, אבל לרוב שמורים היטב, ולא מבוקשים במיוחד (זה לטובתך כקונה)

seaking

New member
לא מסכים לגבי הטרנסאלפ

היה לי 650 והוא היה מדהים בנוחות שלו ובנסיעה שלו. עד כדי שכמעט לא מכרתי וכשמכרתי רכשתי את ה 700. עושה עליו נסיעות דומות כל יום. הוא פשוט אופנוע מדהים.
&nbsp
(הרבה יותר נוח מהורסיס אם אתה שואל אותי)
את הויסטרום אני לא מכיר.

gray

New member
תציץ גם על TDM900

טיפולים כל 10000 זה לא דבר נפוץ באופנועים.

רץ לבד

New member
תכין הרבה כסף לטיפולים

אתה עומד לרכב כ 40,000 בשנה.
הויסטרום יעמוד בזה יפה אבל בכל אופנוע שתבחר תכין לך 15 אלף שקלים בשנה לטיפולים, צמיגים וכו'.
אופנוע זה ממש לא לא עסק זול!

vmisha

New member
או תתחיל לטפל לבד

עם ויסטרום אפשר לבקר במוסך פעם ב-24K (לטיפול הגדול). שאר הדברים אפשר לעשות לבד. יש סרטונים מעולים ביוטיוב עם הסברים.

menyroth1

New member
בקילומטראז' כזה זה לא יחסוך הרבה

א. אני מעריך שברגע שיהיה לו אופנוע כזה הוא לא יסתפק בנסיעה לעבודה וחזרה יש סיכוי למעלה מסביר שהוא יעשה עוד 10-20 K לטיולים הנאה ושונות
ב. עיקר העלויות במצב כזה להערכתי הוא 2-3 זוגות צמיגים להחליף ( לפי מה שעלו לי הצמיגים האחרונים 1000-900 ש"ח לאחד סה"כ 5500- 6000 ש"ח )
בנוסף לפחות שרשרת גלג"ש אחת ( כ 1000 ש"ח ) . בנוסף לפחות 2 צמדי סט רפידות בלם קדמי ( כ 500 לצמד מסוג טוב כפול 2 ) . תוסיף שמנים ( פילטר זניח ) . אם אין מצת אירידיום אז גם סט מצתים . + טיפול גדול פעמיים כלומר רוב העלויות יהיו אינסטרומנטים וחומרים וחלפים ולא העבודה .
ג. מניסיון שלי לא שווה את ההתעסקות לבד בזמן הזה שאתה עובד בעבודה שלך ולא מתעסק באופנוע תרוויח יותר

vmisha

New member
טיפול עצמאי חוסך לך מאות ש"ח בכל טיפול

לא משהו שהייתי מתייחס אליו בביטול.
באופנוע לא מטפלים על חשבון זמן עבודה, מן הסתם. ואחרי פעם-פעמיים צוברים נסיון, ואז גם זה לא לוקח הרבה זמן. את הטיפול הקטן (החלפת שמן + פילטר) אפשר לעשות תוך חצי שעה (אם תרצה לנקות פילטר אויר, יקח יותר זמן). וחצי שעה הזו תחסוך לך כ-200 ש"ח. זה יותר משני תדלוקים (ב-DL650). לא שווה?

menyroth1

New member
טיפול פעם בחודשיים שלוש בממוצע

א. בחצי שעה אני מעדיף להמשיך להתעסק בנדל"ן ולעשות אולי עיסקה שתכניס כמה עשרות אלפי שקלים . או בייעוץ משכנתאות שיכניס כ 5000 ש"ח ולא להרוויח 200 ש"ח
ב. כשאני לא הולך למכונאי ( אמיתי ) אז גם אני מקבל בהפתעה רפידות גמורות שאני לא יכולתי לבדוק לבדי ( כי אני לא מספיק מנוסה ) . שרשרת גמורה שאני לא יודע לזהות . צמיגים גמורים או יבשים ועוד כל מיני הפתעות . והחיסכון עולה אח"כ ביוקר
ג. רק בישראל החשמלאי יודע יותר טוב מהשוטר והשוטר יודע יותר טוב מהמכונאי והמכונאי יודע יותר טוב מהרופא ועוד בשביל 200 שקל

vmisha

New member
כרגיל, אתה עושה סלט

בן אדם שרוצה לטפל לבד יתעניין ויקרא לפני. בשביל לבדוק רפידות וצמיגים צריך רק זוג עיניים.
חסכון של 200 ש"ח זה גם חסכון (אבל לא למיליונר כמוך, כמובן). חוץ מזה, ה-added value של זה זה לא להיות תלוי באחרים, ולעשות את הטיפולים בזמן ובמקום שנוח לך, בלי שתצטרך לנסוע קיבנימט (לא כולם גרים מתחת למוסך, אתה יודע) ולבזבז שעות עבודה.
רק בישראל לאנשים יש אפס מודעות עצמית, ובגלל זה הם חושבים שהם יודעים הכול.

seaking

New member
גם ברכב יש עלויות

אי אפשר להתעלם מזה. וקטנוע גם ולפעמים יותר...
&nbsp
דווקא למרחקים ארוכים אני מצאתי אופנוע הרבה יותר כייפי. והרבה פחות תחזוקה.
אני רוכב קצת פחות בשנה (30000) וזה יוצא משהו כמו שניים וחצי טיפולים (כל 12)
שני צמיגים אחוריים
אחד קדמי (אפילו ליותר משנה)
שרשרת אחת (טובה) או שתיים זולות.
&nbsp
עשיתי חישוב של כלל ההוצאות (ביטוח, רישוי, אגרה כביש 6 מצבר, הכל...)
החיסכון עומד על 500 שח לחודש. ביחס לרכב שעושה 14קמ/ליטר
&nbsp
ואם לא מתיחסים לרכיבה המהנה. החיסכון בזמן ליום (אצלי לפחות) מדובר על בין שעה לשעתיים של חיסכון בזמן.

למעלה