עמק איילון

עמק איילון

באיזור ביה"ס. האם יש איזושהי בעייתיות מיוחדת למתגוררים באיזור?
יונים - יש
בית ספר קרוב שמייצר פקקים בבוקר - יש

עוד משהו שאני אמורה לדעת עליו? נגיד רעשים מתחרויות אופנועים? או רעשים מאירועים ליד הקניון? או מערכת כריזה מאיזה בית כנסת? או מרחק רב מכל דבר? או בעיית פיקוח עירוני? בני נוער שיושבים עד אמצע הלילה בגינות?

זאת שאלה רצינית קונקרטית, אבל גם לצידה תהייה על העיר בכללותה כפי שעולה מדיוני הפורום בשבועיים האחרונים.
תודה.

(שוקלת אם להשתקע)

ay01

New member
הצעה..

לא יודעת את התשובות לשאלות שלך כי אני לא גרה בדיוק באזור
אבל אם זה ממש חשוב (למשל אם את מתכוונת לרכוש דירה באזור)
תעשי "דגימת" שטח בימים שונים בששעות שונות
למשל בשישי אחרי 23:00 תסתובבי שם שעה ותרגישי את האזור.
זה לא מבטיח להתקל בכל הבעיות אבל חלק בטוח יצוצו.
בהצלחה

nusha6

New member
רעשים מתחרויות אופנועים

יש כל הזמן לצערנו..
אבל מעיונים בדיונים האחרונים בפורום, נראה שזו לא רק נחלתם של תושבי העמק.

יעל1949

New member
ניתן לעשות משהו? אולי עצומה או מכתב לעירייה

יש חוקי עזר של העירייה במודיעין האוסרים לפתוח רמקולים בפרקים ציבוריים אבל אף אחד לא אוכף את החוקים האלה.

רחלילי

New member
עמק איילון ליד בית הספר

לא יודעת לגבי הפקקים,
שימי לב שבימים אלה נבנה באזור לא רחוק בית כנסת/בית חב"ד אאלט. לא יודעת מה המשמעויות של זה, אך אם זה חב"ד, תבדקי מה זה חסידי חבד, לא יודעת אם הם יעשו כאן שמח ליד הבית חבד שלהם, אך יש פלגים ביהדות החרדית שנוהגים לשמוח בקול רם, לשמח את כ-ו-ל-ם.
יש פלוסים והם קרבה נהדרת לקניון, קרבה נהדרת לבית ספר (אם יש או יהיו ילדים), קרבה שלא ניתן לכמתה במחיר, לפארק שהוא לדעתי האישית ולדעת ילדיי, חברינו, וחברינו שגרים מחוצ לעיר.... אחד הפארקים (אם לא ה-....) מוצלחים ביותר בעיר מהסיבה הפשוטה שיש בו תעסוקה לילדים בגילאים שונים, ושלמרות שהוא נמצא על עמק, לילדים לא קל לברוח ממנו לכביש בשונה מכמה פארקים פארקים אחרים שנמצאים על העמקים.
יש באזור העמק המון ירוק, ואני ממליצה לך לעשות סיבוב בערב, כדי לבדוק מה קורה בלילות מבחינת רעשים (מוזיקה, ולא של חבד דווקא), כי יש לי איזה זכרון עמום שמישהו סיפר לי שהיה שם שמח איזה לילה, רק אני לא זוכרת מי סיפר והאם מדובר אכן על העמק. נדמה לי שכן.
הקטע עם הרעשים הוא שבכל מקום יכולים להסתובב אנשים שיעשו רעש. רק שליד הפארקים אולי קל להם יותר, לא יודעת. תעשי פשוט סיבוב בלילות תבדקי (אגב בכלל לפני שקונים בית מומלץ מאד להסתובב, אני בזמנו כשענין אותי אחד הקוטג'ים באחד האזורים והרחובות הנחשבים להכי שקטים בעיר רבתי, עם אחלה נוף
, באתי להסתובב שם בשעות שונות וגיליתי לדוגמא שהשכן שלהם עשה מהחניה שלו חנות, ואת הרכב שלו, ואת הנגרר שלו, ואת הרכב של אשתו הוא מחנה בחוצ, ממש צמוד ובמרחב של הכניסה לחניה של הבית שענין אותי...ועוד מקבל שם לקוחות שמחנים גם הם בצמוד את הרכב שלהם, וזה אחרי שבעלי הקוטג שענין אותי ספרו לי שהשכנים פשוט נהדרים!
קיצר, אל תקשיבי לכלום שכותבים לך כאן, כל אחד כאן בפורום יכתוב דברים נפלאים על המקום שבו הוא גר (רובם, לפחות) ויצא כנגד מקומות אחרים (בין היתר כדי לא לפגוע בערך של הדירה שלו שאולי בעתיד ירצה למכור). תלכי *בעצמך* ותבדקי.
ועוד משהו, יש לנו כמה חברים שגרים על העמק, מאד שמחים, מאד מרוצים, אחלה דירות, בחלק מהבניינים יש מעלית, בחלק לא.
ואם זה קומה אחרונה תבדקי אם אין בעיות מהגג. ש

רחלילי

New member
נכון ואיך שכחתי קרבה למכבי ולטרם?

קיצר מיקום טוב לדעתי, אך צריך לבדוק בשעות הלילה את נושא הרעש אם יש, ולזכור שבכל מקום יכול להיות רעש.

מבחינת קרבה - זה דווקא מיקום אידיאלי

אני לא גרה שם, כך שאני לא יודעת מה רמת הרעש

אבל זה מרחק הליכה למרכזים מסחריים קטנים שכונתיים וגם לקניון וגם לתחנת הרכבת וגם לגני ילדים ובתי ספר

וזה אומר לא רק חנויות אלא גם בנקים, וחוגים לילדים, וקופת חולים (וגם העיריה...)

ממש לא כל הרחובות בעיר רועשים בלילות. ככה שאם זה משהו שחשוב לך - אל תתייאשי ואל תתפשרי. אצלנו אין אופנוענים ואין בני נוער שמשתוללים בלילות.
זה הרבה עניין של מזל. (אולי השכן החמוד בן ה8, בעוד שבע שנים יהפוך להיות מנהיג חבורת רחוב שיישבו אצלנו מתחת לחלון....)

עזי 22

New member
לא מתגורר שם

אך יוצא לי מדי מספר שבועות להסתובב רגלית בפארק בשעות הקטנות של לילות שבת במסגרת ההתנדבות בסיירת ההורים.
בלילות אלו המקום רוחש בני נוער, לפעמים יותר לפעמים פחות. את הצרחות שלהם ניתן לשמוע מרחוק. את שברי הבקבוקים ניתן לראות למחרת.
בלילות החורף הגשומים, המנהרה שליד בית הספר הופכת למקום מחסה למבלים בפארק והרעש (והלכלוך) בהתאם.
אבל אי אפשר רע בלי טוב... הפארק ידע ימים "יפים" יותר. לפני כחמש שנים הוא היה מקום המפגש הכמעט בלעדי בעיר לבני נוער שזהו סוג הבילוי שלהם. מאז הבכורה נדדה בין פארקים אחרים בעיר והתקבעה היום באיזור הקניון בזולה הניידת. היום אנו פוגשים בפארק מספר קטן של חבורות, בד"כ באיזור של מודיעין סנטר ובחלקו התחתון של הפארק ליד הגשר.
ואם בזולה הניידת עסקינן וזה כבר לא קשור לנושא השרשור - אם הילדים המתבגרים שלכם אומרים שהם הולכים לשם, אל תישנו בשקט. המקום הפך למקום המפגש של מרבית בני הנוער השיכורים בעיר. כמי שהיה שותף לרעיון הקמת הזולה לטובת בני הנוער עצוב לי בכל פעם לראות את המקום אותו היא ממלאת היום בתרבות הבילוי של בני הנוער. אם אני הייתי ראש העירייה, הייתי מטביע את הזולה באגם ענבה...

רועש

היי שבוע טוב אני מתגוררת ברחוב .יש יונים.יש רעש מבית הספר .מהגינה .והכי גרוע בערב מבני הנוער .השאלה מאיזה מספר מעונייינת כי אני מול הפארק.יש יתרונות כאמא לילדים צעירים בית ספר נגיש .פארק ליד.מרכז חמוד .קניון עשר דק מהבית ברגל אז תבדקו
אשמח לענות ולעזור בהצלחה

תודה לכולם על התשובות

מזל שיש את הפורום הזה לשאול ואנשים נחמדים שעונים ומנסים לעזור.

אגש מחר לראות מה המצב עם ביה"ס רעש פקקים, ואנסה גם להגיע בלילה לראות מה קורה בפארק.

אני חייבת לשתף שבזמן האחרון הדיונים פה גורמים לי לתהות האם הגעתי למקום הנכון עבורי, והתדמית של העיר הזאת כמעולה לילדים, ומתורבתת, ומתוכננת והכל בעצם רק תווית שמעוותת במידה מסוימת.
כי יש פה כל כך הרבה כשלים, ובעיות בהווה ובעיות שכבר רואים שיעלו בעתיד... בין היונים, והרעשים של האירועים, ובעיית בני הנוער פה,עם הרעש והשתייה והאופנועים, שככל שהשנים יתקדמו רק תחריף בעיני, ועניין התעסוקה כאן בעיר, ומערכות הכריזה של בתי הכנסת, וההצפות של הקניון בחורף.. לא יודעת. כזה מיואש משהו. גם ראיתי את ההודעה של גדי לפני כמה ימים, והוא צודק, יש פה גם המון אנשים נחמדים. אז אני כבר לא יודעת...

אני אוהבת לגור בעמק איילון

זה קרוב להכל במרחק הליכה, קניון, קופ"ח, מודיעין סנטר, ביה"ס, סופר, מכולת, סטוצ'י, היכל התרבות, טרם, רכבת, פארקים, דואר, אוטובוסים, דוכן פיס, ממש הכל.
הפארק הכי שווה במודיעין הוא בעמק איילון!!! זה הפארק המוצל כמעט היחידי בעיר (לפני שקופצים עלי אני יודעת שיש עוד אבל אין הרבה...)
בכל מקרה ברוכה הבאה לרחוב השוקק שלנו...

yoyo10

New member
את חושבת שמקומות אחרים אין בעיות

בכל מקום יש את הקשיים האתגרים שלו אין מושלם יש את מה שהכי קרוב למתאים
בעיות עם הנוער זה בכל עיר לדעתי ורעש רק עכשיו הייתה כתבה בטלבזיה על הקריוקי זה התמקד בראשון אבל זאת תופעה כלל ארצית בקיצור לא הכל שחור והרוב זה ממש לא רק מנת חלקה של מודיעין ובמקום לקטר או במקביל קצת יותר ראלי לעבוד לשינוי

את לא צריכה להתרגש יותר מידי מכל הקיטורים שיש

כאן בפורום.
יסלחו לי כולם, אבל יש כאן בפורום המון אנשים שמאוד אוהבים לקטר על כל דבר וכל דבר נראה להם איום ונורא.
הלך הרוח בפורום לא משקף את הלך הרוח בקרב רוב תושבי מודיעין.
מודיעין היא עיר מקסימה עם אוכלוסיה איכותית, מערכת חינוך איכותית וכיף לגור בה.
אני גרה בעיר כבר יותר מ-15 שנים ולא רואה את עצמי גרה במקום אחר.
כמובן שלא הכל מושלם, אבל אין פה שום בעיה שאין גם במקומות אחרים בארץ וגם אם הבעיה כאן אפילו פחותה מאשר במקומות אחרים, כאן עושים ממנה יותר רעש,
אבל זה אולי כי לתושבים כאן (ובמיוחד לאלה שבפורום) יותר איכפת ( שזה דוקא מראה על איכות האוכלוסיה).

הקיטורים - הטיה סטטיסטית

מי שסובל - כותב

יש כאן עשרות כותבים קבועים שאין לנו רעש של אופנועים ליד הבית, או בני נוער שיכורים. ואנחנו לא ניכנס לפורום כדי לכתוב "כמה טוב ישנתי אתמול, לא שמעתי אף אופנוע".
אבל מי שכן חווה הפרעות - כותב עליהן.

לדעית זו עיר מצויינת, בפרט ובמיוחד לילדים
ולאנשים שאוהבים שקט. ללכת ברחוב בשלווה, בלי לחוש את הצפיפות והרעש שיש בערים גדולות

למעלה