עמנואל רוזן - ערוץ 10

מי צי

New member
עמנואל רוזן - ערוץ 10

אתמול, הביא סיפור על עיתונאי פולני בן או נכד (לא זוכרת) לחסידת אומות עולם, שהגיע לארץ, ביקש להאריך את שהותו כאן פנה למשרד הפנים ושם נאמר לו לחזור במועד מאוחר יותר. הסיפור הסתבך, משרד הפנים היה בעיצומים, לבחור פגה אשרת השהיה והוא נעצר ע"י המשטרה ומאז יושב בכלא. (לטענתו, בחוסר תנאים מבישים). לא יודעת אם זה סיפור חלמאי, מה שזה כן - סיפור מבייש.

ומהשגרירות הפולנית

לא היתה פניה למשרד הפנים? ממש בושה. מצד שני...אני די זהירה לגבי סיפורים המובאים על ידי העיתונאים שלנו, כי בהרבה מקרים הם או שלא מביאים עובדות נכונות או שמסלפים. העיקר שיהיה רייטינג. אני לא אומרת שזה המקרה בסיפור הזה אלא שאני מאד זהירה עם כל הסיפורים.

מי צי

New member
השגרירות הפולנית

כנראה לא היתה מודעת לנושא, כנראה שזה הובא לידיעתה בשלבים מאוחרים יותר, שכן בעקבות התחקיר של רוזן, השתנו "לפתע" תנאי המאסר של העיתונאי. נכון שיש להיזהר ולא לקבל את העיתונאים כ"כזה ראה וקדש", אלא שלעמנואל רוזן, יש לי מעט קרדיט, ביחס לכתבים אחרים. מה גם, שבמקרה הזה, לדעתי, לא היה ענין של רייטניג אלא יותר להציג מעשה חלמאי. (במסורת המעשים החלמאים שאנחנו עדים להם לאחרונה: אריק לא ידעתי שרון, אלחנן, יצאתי צדיק, טננבוים וכד'.

למעלה