עמלת תיווך ??

AGOLDI2000

New member
עמלת תיווך ??

שלום , שאלתי היא האם ניתן לתבוע עובד חברה בבי`ד לתביעות קטנות באופן אישי? (העובד מועסק בחברה ציבורית) שהתחייב בחוזה שבעל פה לשלם לי(עוסק מורשה) עמלת תיווך (ומודה בזאת)ולאחר שהתקבלה העבודה טוען המנהל שלו שלא הייתי מעורב. ולכן לא מגיע לי עמלה בגין התיווך כאשר בתחילת המו`מ אמר העובד שהוא מורשה לייצג את החברה ולסגור איתי את נושא העמלה.סכום העמלה הוא 7000 ש"ח. לתשובת המומחים אודה

אם אתה לא חברה

אז ניתן לתבוע בתביעות קטנות (עד לסכום של 17,800 ש"ח). אני הייתי מציעה לתבוע גם את החברה וגם את העובד.

לעו"ד פרידמן

למיטב הבנתי אין המדובר בתיווך במקרקעין ולכן אין מניעה שההסכם יהיה בעל פה. שאלת הוכחת קיומו של ההסכם בעל פה היא שאלה נפרדת (לפחות לפי השאלה אין החברה מתכחשת לעצם ההסכם אלא לסמכותו של המתקשר לחייב את החברה).

לפי השאלה - החברה מתכחשת למעורבות

השואל בהליך ולכן אינו זכאי לדמי תיווך. בכל מקרה הוכחת הסכם תיווך בע"פ הוא משימה כמעט בלתי אפשרית, כאשר התובע אינו מתווך במקצועו.

AGOLDI2000

New member
הבהרות

א. מדובר בתיווך של פרוייקט הנדסי/לוגיסטי, וכן אינני מתווך במקצועי. ב. התקיימו שני פרוייקטים בזה אחר זה כאשר לגבי הראשון טוענת החברה שהיה הסכם ביננו וגם בהצעת המחיר מופיע שמי (אולם בו הם לא זכו), אולם בפרוייקט השני שאותו הם קיבלו אף לא זכיתי לקבל את הצעת המחיר שלא לדבר על כך ששמי לא הופיע בו. מנכ"ל החברה טוען שהוא לא ידע שאני מעורב גם בפרוייקט השני (אף על פי שאני העברתי למהנדס (העובד) שלו את המפרט הטכני של הפרוייקט ובאותה נשימה טוען שהפרוייקט תומחר במחיר עלות ולכן אין לו שום אפשרות לשלם עמלה. מכוון שאין ברצוני לערב את הלקוח אינני יכול להוכיח שאני הוא זה שהעביר להם את המפרט של הפרוייקט השני."תקוותי והערכתי" היא שהמהנדס לא יתן עדות שקר בבית המשפט. ייתכן שאני נאיבי אבל חונכתי כך שגם מאחורי מילת כבוד צריך לעמוד

למעלה