עמיר פרץ

youvall

New member
עמיר פרץ

היום ב7 לילות יש כתבה על עמיר פרץ ועל הרצון שלו להתמודד לראשות מפלגת העבודה ולראשות הממשלה... לפני שאחשוף את דעותיי על האיש עצמו, על הרצון שלו להגיע לראשות המפלגה ולראשות הממשלה...מה דעתכם? בעד פרץ? נגד? פרץ-דיקטטור כוחני או מנהיג כריזמטי?

EverMan

New member
ממתי זה סותר ?

אני חושב שהבעיות של פרץ , הן אותם בעיות שהיו (יש?) לברק. כוחניות יתר , ואמונה בעצמו בלבד. אין לו מפלגה , יש לו עמיר ועמיר בלבד.

youvall

New member
נגיד ובסיבוב השני עולה ברק ופרץ...

במי אתה היית תומך?!? והאם אתה בעצם אומר שפרץ הוא דיקטטור כוחני ולא מנהיג כריזמטי?

EverMan

New member
זה לא סותר.

דיקטטורה כוחנית לא סותרת כריזמטיות. ואני עוד לא יודע במי אני תומך. אני יודע אבל דבר אחד : "רק לא פואד".

שאלה קשה

היחס שלי לפרץ הוא די אמביוולנטי. אם תלך אחורה בפורום, תמצא הודעה שלי שבה הסתייגתי מהחזרתו למפלגה, גם אם זה אמור להיות מקומו הטבעי. עמיר פרץ נוטה לעתים קרובות לריטוריקה קיצונית ומוגזמת. כיו"ר ההסתדרות הוא אמנם הצליח לשקם את מעמדה (השביתה האחרונה זכתה לסולידריות מפתיעה למדי) אך הוא פגע במשק יותר מכפי הדרוש, ולא רק משום עקשנותו של ביבי. פרץ טוען שהשקפתו הכלכלית היא לא "אדומה", אלא שהוא תומך בהפרטה ובמשק חופשי עם האיזונים והבלמים של תנאי עבודה הוגנים, מדיניות רווחה ויחסים תקינים עם עבודה מאורגנת - למעשה המצע של הניו-לייבור וגם המצע שלנו. מהבחינה הזו הוא זוכה לתמיכתי. גם האוריינטציה שלו - פרץ נתפס כאיש שהגיח ממעמד הפועלים של שדרות למעלה, ואני חושב שחסרה במפלגה דמות איכותית שלא תייצג אליטיזם. ומצד שני, פרץ קצת מפחיד אותי. אם הוא נבחר כיו"ר הוא יצטרך לנהל עניינים שהם יותר מהסתדרות, ומלבד הצהרות עמומות בעד השלום ונגד הטרור שהיו כלליות ולא התייחסו בעצם לשום דבר קונקרטי, לא ידוע דבר על עמדותיו. התנהלותו הייתה כוחנית אני בהחלט מוצא את פרץ עדיף על פואד ועל ברק, שעשו טעויות איומות כיושבי ראש המפלגה. זה לא שאין להם מקום במפלגה, אבל אני חושב שהם אינם מתאימים כמנהיגים ראשונים. לפחות לא לבינתיים. הייתי שמח אם פרס, וילנאי ופרץ יתאחדו ביניהם. פרס הוא מדינאי דגול אך יש בו אליטיזם שלא מאפשר למפלגת העבודה לפנות לציבור. וילנאי נראה כאיש מצוין אך הוא סובל מחוסר כריזמה. ואת בעיותיי עם פרץ כבר ציינתי. אם הם ילכו ביחד כשוילנאי או פרץ בראש, אתמוך בהם.

shay or eli

New member
דיעה מבחוץ

אני לא קשור למפלגה. אבל כששני מנהיגים מתחרים אחד בשני, אז יש לי דעה בנושא. ולדעתי מנהיג שבא מההסתדרות, עדיף על מנהיג שבא מכפר שמריהו. על כל המשתמע מזה תפיסתית.

למעלה