עמידה מול קהל

• פותח הנושא wafl
  • פורסם בתאריך

wafl

New member
עמידה מול קהל

שלום לכולכם... מישהי פנתה אלי עם מחסום שיש לה מול קהל. היא אמורה לעשות זאת עוד שבועיים והיא ממש פוחדת.הכוונה היא לקיים 2-3 שיחות מקסימום כדי לנסות לעזור לה כמה שניתן. ברור לנו שהיא לא תהפוך להיות הדוברת של הבית הלבן אחרי השיחות הנ"ל. אני יכולה לקרוא לזה אולי "אימון ממוקד מאוד". האם ניתקלתם בכך במהלך עבודתכם כמאמנים. יש לכם כיוונים שתוכלו לשתף איתי על מנת שאמצה עד כמה שניתן את שיחות האימון האלה? כל דרך והתבוננות מתקבלות בברכה. מחכה לשמוע מכם

הגר שקד

New member
עמידה על במה וביטחון מול קהל

זה אחד מהנושאים שעולים אצלי הרבה באימון לאמנים. באימון כה קצר הייתי מנסה לחזק את הביטחונה ולאפשר לה להתנסות בחוויה במקום בטוח. למשל: סימולציות עם המאמן; חזרות מול המראה בבית, או חזרה מול קבוצה קטנה של בני משפחה וחברים קרובים.

wafl

New member
צעד צעד

אני חושבת להתחיל איתה בתיאור שלה כיצד היא רוצה שזה יראה כשיהיה לה הבטחון איך היא תרגיש וכו'. מה היא צריכה בשביל זה ולפרט מה יש לה במידה גבוהה ומה היא צריכה עוד לחזק ולשלב את הדברים שרשמת כאן שהם נהדרים . כיצד עוד אוכל להוביל אותה למקום חזק יותר ומשמעותי יותר?

רונה ה

New member
שאלות של הוויה ושל מה שמעבר לעשייה

היי מיטל, אני הייתי שואלת אותה לפני הכל: מה המטרה של האימון הקצר הזה? מה היא רוצה להשיג בתום 3 הפגישות. ככל שהמטרה ברורה, ממוקדת ומוגדרת יותר - כך תוכלו להשיגה. נניח שתאמר: "לנאום טוב בכנס שבעוד שבועיים". יש לברר מה זה בשבילה לנאום טוב, איך נואם אדם כזה? מה יתאפשר לה כאשר תנאם טוב בכנס? מה זה ייתן לה? (כדי להגיע להווייה, ללא מוחשי). וא"כ ניגשים לעשייה של מה נדרש לה? מה היכולות שכבר יש לה? איך להעצים? וכן, בהחלט נחמד להתאמן יחד על לנאום ולבדוק מה עוד נדרש אחרי שהתנסתה בלנאום מולך / מול המראה. מה דעתך?

wafl

New member
אני אומר זאת בדרך אחרת

החלק שדיברת עליו הוא העשייה והתרגול. אני מחפשת את השלב הקודם לו , ההתבוננות על הסיטואציה עצמה מכיוונים שונים

הגר שקד

New member
עשיה והתבוננות

ראשית, אני חייבת לומר שאני מאמינה גדולה בעשיה
צריך לזכור שמרביתנו לא נולדנו עם כישרון בימתי, ומכאן שהחשש טבעי בהחלט. לכן, עצם התרגול ותחושת המוכנות מקלים מאוד על ההתמודדות ומורידים לחץ. השאלה היא האם עמידה מול קהל היא חלק מתפקידה של המתאמנת, או שמדובר באירוע חד פעמי ש"צריך לעבור אותו בשלום"? אם מדובר במשהו מתמשך, יש מקום לבחון התמודדות בסיטואציות שונות ועוד. אבל, כך או כך, בשלב זה יש לך 2-3 פגישות - וזה אימון מאוד נקודתי. באימון לאמנים אני נוטה לשלב בין התבוננות לעשיה, ומניסיוני, סימוליצות הן הרבה יותר מ"סתם" תרגול. הסימולציות מאפשרות למאמן להתבונן על המתאמן, על עוצמותיו וחוזקותיו, לבחון עם המתאמן אלטרנטיבות שונות במקום בטוח ולא מאיים, ותוך כדי עשיה לחזק ולהעצים את התכונות שיעזרו למתאמן "לעקוף" חסמים.

wafl

New member
תודה לכם

אני מרגישה שהכיוון שאני אלך איתה + הדברים החשובים שהוספתן כאן בהחלט יקדמו אותנו קדימה. אשמח לקרוא מה יש לשאר המשתתפים בפורום להוסיף. ולכן.. תודה רבה עזרתן לי

עוד רעיונות

אפשר לעשות איתה עבודה של חיבור לסיטואציות אחרות בחייה מול קהל או בכלל שבהן היא כן מרגישה ביטחון ובמלוא עוצמתה. ללמוד משם מה מאפשר לעוצמה להתבטא שם, לקחת משם משאבים לקראת העמידה מול קהל. אפשר לבדוק באופן כללי מה התכונות החזקות שלה ואיך היא יכולה להשתמש בהם מול הקהל. אם היא תשתמש בעוצמות שלה היא תרגיש בעוצמה. למשל אם אחת היכולות שלה זה רגישות ויכולת לרגש, איך היא תביא את העוצמה הזו מול הקהל. אנחנו במיטבינו כאשר אנחנו מפעילים את העוצמות שלנו. בהצלחה

wafl

New member
רעיון נהדר

בעצם לחבר אותה לחוזקות שלה ולעוצמות שלה ומשום לסלול את הדרך שתגרום לה תחושת בטחון. נשמע נהדר ומוסיף לי הרבה. תודה רבה לך וערב מקסים

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פחד במה

התארח אצלנו פעם בפורום מאמן המתמחה בנושא הזה. תוכלי למצוא את הקישור לשרשור בטגליינס. הדגש שהוא נתן הוא על הרבה תרגול - תחילה במצבים פשוטים יותר ואחר כך במצבים אמתיים יותר, כדי לבנות את תחושת הבטחון והיכולת. אני משתמשת הרבה בדימיון כדי להיות מוכנים לסיטואציות כאלה - לדמיין את המצב, על כל הפרטים האפשריים - מקום, צורה, צבע, אוירה, קהל, ולדמיין את עצמך נינוח ומלא ביטחון במצב הזה. להרגיל את המוח שמצב כזה הוא רגוע ולא מלחיץ.

wafl

New member
תודה רבה לך

זה נהדר ואני אקרא בקישור של הטגליינס. יום נעים

CIsaac

New member
שלום לך

מיטל שלום, אין לי נסיון - כך שהרעיונות שאני מציג הם מהראש בלבד - תראי אם משהו תורם לך. 2-3 פגישות. 1. כ - 10 דקות: מה מאיים עליה. מה מקשה. כ - 5 דקות: מה הרווח בקיום החששות (ממש התבוננות לגלות רווח אמיתי). כ - 5 דקות: מה ההפסד בקיום החששות (כנ"ל). כ - 2 דקות: לתת לה זמן להפנים את התובנות. כ - 5 דקות: איך ניתן להקטין את הסיכונים (או תחושת הסיכון). כ - 5 דקות: בניית תכנית פעולה לתקופה עד המפגש הבא. כ - 10 דקות: ביסוס תכנית הפעולה, יצירת עוגנים ומחוייבות. החלטה על נושא להצגה בפגישה הבאה. שיעורי בית: תרגול. (לפחות פעמיים). סיכום הפגישה. 2. כ - 5 דקות: בחינת ההתנהלות לגבי תכנית הפעולה, איתור כשלים ובחינתם. כ - 5 דקות: לבחון ולבחור את הכשלים שמונעים מוכנות לעמידה מול קהל. כ - 10 דקות: סימולציה לעמידה מול קהל בהצגת הנושא שנבחר. כ - 5 דקות: בחינה וניתוח של הסימולציה. כ - 5 דקות: בחינת הסביבה בה תתקיים המצגת ואיתור גורמים תומכים או כאלה שניתן לגייס את תמיכתם באותה סביבה. כ - 5 דקות: הכנת תכנית פעולה עד הפגישה השלישית. כ - 10 דקות: חיזוק, מוטיבציה ויצירת סביבה בטוחה. כלים שיכולים לתמוך בה בביצוע המשימה. שיעורי בית: קיום שני מופעי עמידה מול קהל תוך שימוש בכלים שהוצגו. 3. נראה לי שבגדול הרעיון כבר ברור. ההצגה ה"נוקשה" היא סתם הדרך שלי להציג את הרעיונות. אם זה איכשהו מעלה משהו בדעתך - דייני. תצליחי איציק

elimor6

New member
דעתי האישית,

אם יש לך בטחון על במה אז יש לך את הכלים לאמן אותה , אם אין לך אז עדיף לא לקחת את האימון הזה,

wafl

New member
האם אני צריכה לחוות הכל כדי לאמן

תודה על התייחסותך. אני רוצה לומר ששיחת האימון נערכה וגרמה גם למתאמנת שלי וגם לי לקחת את הנושא עוד צעד קדימה בתוך חיינו כל אחת לעצמה. באופן כללי ומנסיונות שחוויתי אני לומדת מכל מתאמן עוד משהו ולא רק נותנת. לפי דבריך אם הבנתי נכון בהנחה שאני גרושה לצורך הדוגמא איני יכולה לאמן אנשים שרוצים לחזק ולשפר את המערכת הזוגית שלהם. אני מבינה ממה שכתבת שעדיף שיהיה לי נסיון בתחום מסוים על מנת לאמן מתאמן על התחום ואני מסכימה עם זה אך לא באופן מוחלט. אלא רואה את האימון כתהליך של הפרייה הדדית. כך מנקודת מבט שלי על הדברים.

elimor6

New member
מיטל יקרה,

אכן את לא צריכה לחוות הכל בשביל לאמן, בעצם כולנו חווים הכל בקטנה בפרופורציות שונות ולכן אנחנו יכולים להבין אנשים שחווים את זה בגדול יותר, אבל לא תמיד אנו יכולים לעזור באופן יעיל כאשר בדיוק אנו חלשים ונופלים באותה נקודה. אולי אני טועה בזה לגבייך אבל האמירה שלי שעומדת בעינה היא שמוטב בשביל המתאמן שמאמן שעבר את המושוכה הזו של מה שנקרא ''אימת הציבור'' כך האימון יהיה טבעי תומך ואמיתי יותר. וכמו שכבר הקדמתי כך אני הייתי נוהג וזו דעתי האישית. וזו אחת הסיבות שיש את הקומונה קואוצינג ברטר.

wafl

New member
תודה על סיעור המוחות הנעים

לא ביקרתי בקומונה קואוצינג ברטר אך אני אבדוק אם אני יכולה להיכנס ולבקר שם. תודה על הכל יום נהדר

למעלה