עמותת לוחמי צה"ל

עמותת לוחמי צה"ל

מצ"ב נוסח של מכתב ששלחתי לעמותה היום, בו הודעתי שאני דורשת לקבל הסבר לפני שאני משלמת את התשלומים שנדרשו (כפי שמפורט במכתב). כמובן שלמהלך כזה יהיה אפקט רק אם הוא ינקט על ידי חברי עמותה נוספים, שגם הם יודיעו (גם אם בנוסח שונה משלי) כי לא ישלמו את הכספים עד שיקבלו הסברים. התארגנות כזו תוכל להעביר מסר חד משמעי לועד שכספנו אינו הפקר, שחובתו להסביר לנו כל דרישה לתשלום, ושלא מדובר במנגנון אוטומטי, שיכול ללוות אותנו עוד שנים ארוכות בבמסגרתו ידרוש הועד תוספת תשלום, כל כמה חודשים, ואנחנו נאלץ לציית, כרגיל, ללא כל יכולת לדעת על מה ולמה. המפתח לבית כבר בידנו, וועד העמותה יתקשה היום להפעיל את מדיניות הטרור האיומים וההפחדות שבה נקט בעבר, והגיע הזמן לעמוד על זכויותיהם של חברי העמותה לדעת למה משמש כספם, בפרט כאשר מדובר על התחלה של דרישת תוספות שלא ידוע מתי ואחרי אילו סכומים תסתיים. יכול להיות שהתשלום שדורש הועד מוצדק עד השקל האחרוו ויכול להיות שחברי הועד ויושב ראשו כולם מלאכים וצדיקים. - אז למה לא להראות לנו את זה ?!? למה לא לנקוט במדיניות של שקיפות, והדרישה המינימלית - להסביר תשלומים חריגים שנדרשים בנוסף על הסכומים הגבוהים שכולנו שילמנו על פי החוזה. הסכומים שדרש הועד הפעם אינם מאוד גבוהים וקיים פיתוי לשלם אותם ולקוות שבכך יסתיים העניין, אני באופן אישי פחות אופטימית, ואני מציעה שכל מי שכמוני חושש מן הדרישות של מחר, יקדים תרופה למכה וידרוש הסברים כבר היום.

mottiz

New member
אופירה, הגזמת !

אופירה, את לא חושבת שהגזמת קצת עם 'מדיניות הטרור האיומים וההפחדות' (שורה 13) ? אנחנו טרוריסטים ? איך אפשר להתיחס ברצינות למכתב שכזה ? חברי וועד העמותה הינם משתכנים בדיוק כמוך העושים את תפקידם בהתנדבות וחייבים בתשלומים כמו כל משתכן אחר . עצם הצגתך אותנו כמעין קלגסים הנוקטים בטרור על מנת לממש את מדיניותם משוללת כל יסוד. לעצם הענין - העלית שאלות מהותיות ולגיטימיות. אני סבור ששיחת טלפון אחת שלך (או פגישה) עם אחד מחברי הוועד היתה עונה על מרביתן. אני או כל אחד מחברי הוועד נשמח לעשות כן. בברכה מוטי זוהר וועד העמותה

sagitram

New member
פגישה עם כל חברי העמותה

מוטי שלום, במכתבך הצעת לאופירה שתשוחח עם אחד מחברי הוועד. מדוע לא לארגן פגישה עם כל חברי העמותה, כך שכולנו נקבל תשובות לשאלותינו בצורה ישירה ולא ב"טלפון שבור" ? תודה שגית

מוטי שלום

אני לא חושבת שהגזמתי. כמו שכתבתי, ושכחת לצטט, יכול להיות שחברי הועד ויושב ראשו כולם מלאכים וצדיקים. אין לי סיבה לפקפק בכך למעט אחת. בדרך כלל, כאשר אנשים נוהגים באופן תקין, יש להם עניין במתן חשיפה מלאה למעשיהם, מסירת מלא המידע ומתן הסברים להחלטות שמתקבלות הם האמצעים היעילים ביותר ליצירת אמון, וכאשר גוף מתנהל תחת מעטה של חשאיות וכאשר הנכונות לימסור מידע היא בשיחות בעל פה ולא באמצעות מסמך כתוב ומחייב הדבר מעורר חשש. אני לא מכירה אותך ולא את חברי הועד האחרים באופן אישי, אולם כבר קרו מקרים שבהם אנשים טובים שהיו נאמנים של הציבור מעדו. מדוע נקודת המוצא שלי חייבת להיות שבעמותת לוחמי צה"ל דברים כאלה לא יכולים לקרות, למה אני צריכה להסתפק בהסברים לא מחייבים בעל פה, מחבר ועד כלשהו, ולמה אין לי זכות לקבל מידע בצורה מסודרת ומחייבת, בכתב, באופן שהועד לא יוכל להתנער מההסברים בשנה הבאה או בעוד שנתיים ? הטענות השונות שמעלים מדי פעם על מנת להדוף את דרישתנו לקבל מידע בכתב אינם אלא תרוצים שאין בהם כל ממש, ושיחה איתך, נעימה ככל שתהיה איננה יכולה להיות מספקת. אני מבינה שהמינוח "מדיניות הטרור והאיומים" לא נעם לך, ואני מתנצלת ויכולה להבין את הרגשתך בהקשר זה, יחד עם זאת חשוב שתהיה ער לכך שבמשך שנים הרגישו חברי העמותה כי הלחץ שמפעיל עליהם הועד בעניינים שונים מהווה איום במלא מובן המילה (לדוגמא: הועד שולח דרישת תשלום זמן קצר לפני מועד האיכלוס תוך איום : אם לא תשלמו לא תקבלו מפתח - בנסיבות אלו מי יכול לדרוש באופן אמיתי בדיקה ואיזו הרגשה לדעתך יוצר המצב אצל משתכן שנאלץ לשלם בניגוד לרצונו ללא כל יכולת לבקר את התשלום). לשמחתנו הימים האלו עברו חלפו, וכעת, בפרט כאשר התשלומים שדורשת העמותה הם בגדר חריגה מן הסכומים שנקבעו בהסכם שנחתם בין העמותה והמשתכנים, נוכל לבדוק אותם בלי שנאויים כי לא נקבל מפתח (על אף שנאמנה לדרכה איימה העמותה הפעם בהטלת קנסות, איום שלטעמי, אין לו בנסיבות העניין כל תוקף). לנוכח כל האמור לעיל אודה על קבלת תשובה לאותן "שאלות מהותיות ולגיטימיות" שהעליתי - בכתב. בברכה אופירה דגן תודה

באג4

New member
מוטי הגזמת

"לעצם הענין - העלית שאלות מהותיות ולגיטימיות" - אז תענה עליהם . "חברי וועד העמותה הינם משתכנים בדיוק כמוך העושים את תפקידם " - בפורום הזה התבטאו אנשים שחושבים שתפקידך הוא לענות לשאלות שלהם. תפקידך לייצג אותם. האם אתה עושה זאת? " ששיחת טלפון אחת שלך (או פגישה) עם אחד מחברי הוועד היתה עונה על מרביתן. אני או כל אחד מחברי הוועד נשמח לעשות כן." נו באמת. זה מתחיל להריח כמו כס"תח.גם אני אשמח להיפגש איתך ולשוחח איתך במסגרת מחייבת. אני בטוח שהזמן שלך יקר.חבל לבזבז אותו בשיחות סרק.

סיכום פגישה במוצ"ש

המכתב שאופירה צירפה הוא למעשה סיכום של רוב הנקודות שעלו בפגישה. לפני הפגישה חברי וועד ביקשו שנרכז את השאלות - אז אנא התיחסותכם.

לא לפחד מקנסות

חברי עמותה, אל תתנו לאיומים בקנסות להפחיד אותכם ! מאז נפילתו שלטונו של צ'אוצ'סקו ברומניה, אף בית משפט בעולם לא יתן תוקף לאיומים הללו. התנהגותו של ועד העמותה, אשר לא עמד במסגרת התקציב שנקבעה בהסכם עם חברי העמותה היא בלתי נסבלת על פי כל קנה מידה. אי אפשר לדרוש מחברי העמותה תשלומים מעל לאלו שהתחייבו להם מבלי לספק הסבר של ממש. תקראו את ההסכם שחתמתם עליו(סעיף 17) ההתחייבות היחידה שלכם להוסיף תשלום כספי לועד הוא במקרה של התיקרות במחירי מדד הבניה / הטלת מיסים חדשים ! יכול להיות שהאופן בו נוהלה העמותה הוביל אותה להסתבך בהתדיינויות משפטיות, אותן לא צפו ולא מנעו וכולנו, לצערינו נאלץ לשלם את המחיר. אבל אם לא נעמוד על זכותנו לקבל מידע לפני ביצוע התשלום, התשלומים הללו לא יגמרו לעולם. מכל מקום, איום בקנסות, כאשר לא נלווית אליו נכונות למתן הסברים בכתב, שיחייבו את ועד העמותה, הוא בטל על פניו. המטעמים האלה אני בחרתי לשלוח לעמותה את המכתב שצורף להודעתי הקודמת, מאתמול. מכתבי זה איננו בגדר עצה משפטית, כל אחד מכם יכול לעשות כראות עיניו, אך קחו בחשבון שאם אני אהיה היחידה שלא אשלם המאבק ישאר בשוליים, ויתחדש כנראה בעוד כמה חודשים, כאשר תדרשו לשלם את התוספת הבאה. כל הדרישות שלנו לגיטימיות, הגיע הזמן לפעול להשגתן, והדרך היחידה היא להמנע מתשלום עד לקבלת הסברים בכתב, כמפורט במכתבי לעמותה מאתמול.

למעלה