עמותת "בית קובי"

kobiorg

New member
עמותת "בית קובי"

עמותת "בית קובי" הוקמה לאחר נפילתו של סמ"ר קובי איכלבום אשר נפל בכ"ו אדר תשס"ב, ה-10/3/2002 בנצרים בעת פעילות מבצעית. עמותת "בית קובי" מסייעת לחיילים בודדים בצה"ל, רובם עולים חדשים שהגיעו לארץ ללא משפחותיהם וחלקם ממשפחות המאופיינות בנחשלות כלכלית ורמות גבוהות של ניתוק וניכור חברתי. במסגרת הפעילות העמותה מלווה את החיילים הבודדים במספר פעילויות מרכזיות לאורך השנה. מטרת ההשתתפות באירועים אלה היא יצירת מגע ישיר עם החיילים הבודדים, הבעת תמיכה ופיתוח קשרים אישיים (מעין "אח בוגר"). העמותה מעודדת, תומכת ומלווה את העמקת הקשר בין החייל למתנדב ע"פ הצרכים של החייל, מתוך ההכרה בחשיבות השתלבותן של אוכלוסיות אלה בחברה הישראלית. אנו זקוקים למתנדבים, לאור התרחבות הפעילות. הרשמה באתר העמותה.

mars4

New member
שמעתי רק טובות על היוזמה הברוכה

של "בית קובי". מתכוון אכן ליצור קשר ולנסות לתרום מזמני וממשאבי. אגב, אולי משהו יודע? אנחנו רוצים "לאמץ" חייל בודד. שיבוא מתי שבא לו , סופי שבוע , ארוחה חמה . לבוא לימי הורים וכו'. איך, איפה עושים את זה?

oshiko

New member
תא בודדים באכ"א

טלפון 7375291 03 מרס - חזק ואמץ על היזמה והנכונות.

mars4

New member
בינתיים שלחתי את פרטי באתר

של "בית קובי" קראתי גם בעיון שהוא הוקם לזיכרו של לוחם גבעתי אז זה בכלל מתאים. תודה על האינפורמציה!

מאוד מרגש. הקטע הוא שגם אני

דיברתי עם הבן החייל ועם בעלי, עדיין בצורה חפיפית, שאני רוצה לאמץ חייל/ת. אני חושבת שזה נותן הרבה לחייל הבודד, והאמת ייתן הרבה גם לי, מן הרגשה טובה כזאת, הרגשה של... לא יודעת איך להגדיר את זה. אף חייל/ת בודד/ה לא צריכים להישאר לבד בשבתות ובחגים. אני צריכה לברר ולהעמיק יותר לגבי האימוץ.

../images/Emo45.gif גם למרס וגם לאמא פולניה

למותר לציין שהתנדבות משמעה נתינה. במצב של נתינה - לא פעם הנותן מגלה כי הוא מקבל לפחות באותה מידה כמו המקבל. בדוק!

mars4

New member
../images/Emo45.gif נכון מאד ואני חושב שזה יתן

המון גם לבן. המשך החינוך של לתת להעניק ולתרום שהביא אותו בכלל לשרת ביחידה קרבית והתחושה של לחלוק עם עוד משהו מה שלך נראה כמובן מאלו. ביום שישי הסעתי כמה מהחברים שלו לתחנת הרכבת אחרי שהם קיבלו "שעות ביציאה" בבה"ד 10 וממש נהנתי ורותקתי מהשיחות איתם. מדליקים החבר'ה האלה.. ומצחיקים!

mikca

New member
מרס, אתה נשמה טובה ../images/Emo24.gif

חבל ששמעתי על האתר והכרתי אותך רק עכשיו. היתה לי חיילת נהדרת בשבילך שבשל הבירוקרטיה הצבאית והכרתה כחיילת בודדה רק חלקית, היא עזבה את הצבא עם פרופיל פסיכיאטרי וירדה מהארץ. בטח תגידו שלצבא יש את השיקולים שלו, אבל מהיכרות קרובה עם הילדה, הגיע לה מאד שתוכר כחיילת בודדה. חבל מאד, הצבא והמדינה הפסידה חיילת/בחורה/אדם נהדר. יישר כח !!! של כל העושים במלאכה חשובה זו

למעלה