עמותות, התרמות...מה בעצם קורה פה?

yurik48

New member
עמותות, התרמות...מה בעצם קורה פה?

אני מבקש להעלות בפורום, ואולי גם כרעיון לתחקיר כלבוטק, נושא שמטריד אותי זה זמן רב. ובכן, בישראל קיימות, קרוב לוודאי, מאות, אם לא אלפי, עמותות העוסקות בהתרמות לנושאים שונים. מהנ"ל, יש כמה עשרות עמותות המגלגלות כספים רבים ומקיימות קשר עם הציבור, דרך אמצעי תקשורת יעילים ויקרים. כולנו מכירים את האגודה למען החייל, האגודה למלחמה בסרטן, האגודה למען העיוור ועוד רבות וטובות העוסקות במלאכה קשה וחשובה. אולם, אינני יכול שלא לתהות על הכמויות האלה של אגודות ועמותות, המגיעות אלי, אישית, מבקשות תרומות בכל דרך אפשרית אולם מעולם לא ראיתי דו"ח כלשהו, של עמותה כלשהי, שיראה לי בעצם מהו אחוז התרומה שלי שהולך ב א מ ת למטרה שלשמה תרמתי ומהו האחוז שהולך להוצאות ולאילו הוצאות. לפני למעלה מעשרים שנה ראיתי בארה"ב תכנית טלביזיה "60 דקות" שבה פורסמו דו"חות של עמותות צדקה, גדולות וידועות, שלפיהם כ- 85-95% מההכנסות הולכות בעצם לתשלום הוצאות משכורת ואדמיניסטרציה והשאר, העלוב, הולך למטרה "האמיתית". אין לי כל מושג מה המצב אצלנו. אלא שבעידן של "בנקים למסחר", ישיבות פיקטיביות ודומיהם אולי הגיע הזמן שדו"חות כאלו יפורסמו ואם לא יפורסמו-אז שמישהו בכלי התקשורת (כגון כלבוטק) ינסה לפחות לרחרח מעט. לא נראה לי שמדובר כאן בחיפוש מחטים בערימות שחת. להערכתי, רשם העמותות חייב לתת את החומר שבידו, עפ"י חוק ולטובת הציבור, ואולי גם הגיע הזמן שהעמותות עצמן יהיו חייבות לפרסם את מאזניהן ולהסביר להיכן הולכים הכספים שהן מגייסות מתרומות הציבור. אני, מכל מקום, החלטתי להפסיק לתרום לגופים אשר יחד עם הפניה לציבור לתרום למטרות (הבהחלט חשובות) שהם מייצגים, לא יביאו לידיעתי נתונים אלה. ובכן, מה דעת הפורום?

למעלה