עמותה

qf32

New member
עמותה

מישהו יכול להסביר לי מה זאת "עמותה".?

shaio

New member
עמותה

מן החוק: "תאגיד למטרה חוקית שאינה מכוונת לחלוקת רווחים בין חבריו". (תאגיד הוא "ישות", המורכבת מכמה בני אדם שהתאגדו יחד לשם מטרה משותפת) עמותות הן מסגרות משפטיות לפעולה משותפת של מספר אנשים שאין להם כוונה לעסוק בפעילות עסקית ובהשגת רווח.

ה-שונית

New member
תיקון

הפירוש שנתת להגדרת החוק אותה ציטטת אינו נכון. עמותה רשאית לעסוק בפעילות עסקית וכן להשיג רווח, אך אסור לך לחלק את הרווח הזה בין חבריה. הרווח מהפעילות העסקית צריך להיות מנוצל לטובת המטרה שלשמה הוקמה העמותה.

נהפוך הוא....

המשכורות הן המניע להקמת חלקגדול מהעמותות

qf32

New member
אז אפשר לפתוח חנות כעמותה?

מטרטה תהיה למכור בזול לנזקקים ובעל החנות יקבל משכרת כמנהל?

מ.ה.

New member
לא רק לחבר ועד עמותה ?

לא בדקתי אבל כך, משום מה, זכור לי.

בדקתי, ומצאתי שאתה צודק...

לפחות פורמאלית, לפי סעיף 33 בחוק העמותות. אבל, אני לא מבין איך קבלת שכר מהעמותה, על ידי חבר עמותה, מתיישבת עם ההגדרה של עמותה, בסעיף 1 בחוק: "שני בני אדם או יותר החפצים להתאגד כתאגיד למטרה חוקית שאינה מכוונת לחלוקת רווחים בין חבריו, רשאים לייסד עמותה; העמותה תיכון עם רישומה בפנקס העמותות.". האם תשלום שכר מהעמותה לחבר עמותה איננה "חלוקת רווחים" בין חברי העמותה?

ודאי שלא....

השווה עם חברה מסחרית - המשכורות שהחברה משלמת נחשבות כהוצאה, ומקטינות את הרווח החייב במס. מובן, שאסור להגדיר במטרות העמותה "מתן משכורות למנהלים"...

בסדר, אז זה לא יוגדר במטרות. אז מה?

ואם לא כותבים את זה במטרות, ואחר כך מקימים חנות מכולת שרווחיה ניתנים כמשכורת לחברי העמותה, כמנהלים שלה. זה בסדר?

ציפי ג

New member
גילית את אמריקה

אבל אחרים גילו אותה קודם. ישנן עמותות רבות העוסקות במכירת מוצרי צריכה בהנחה לציבור לקוחותיהם, העושות זאת שלא למטרת רווח, אלא לצורך כיסוי הוצאות. אחת מהן היתה ברכת רחל המפורסמת. מה שקרה, שמרבית מעמותות אלו פשטו את הרגל, בשל נהול גרוע, או בשל מוסר תשלומים ירוד, או בשל אי לקיחה בחשבון שעסק אינו רק משכורות אלא יש הוצאות תקורה. ידוע לי שב"ב ישנם אולמות שמחה העובדים כך, ואשר המנה בהם עולה מעט מעל 10 דולר לנפש. (אם האוכל אכיל, זו כבר שאלה אחרת). למעשה, אם אדם מצליח להיות מספיק חכם ולנהל חנות מכולת בלי להרוויח משהו מעבר למשכורת ממוצעת ,במשך שנה שלמה, למה לו להקים עמותה ?

יוסאריאן..עכשיו ברור בהחלט

אתה לא מילו
הוא מן הסתם ייסד עמותה מיד עם שיחרורו מהצבא
פעילותן העיקרית של חלק גדול מהעמותות היא דאגה לגיוס כספים שיאפשרו תשלום משכורות למנהלים וליועצים, שהם, במקרה כמובן, קשורים כך או אחרת למייסדי העמותה. ודרך נוספת להעזר בעמותה שמשלמת לך משכורת, היא לתרום לה כסף..זה נחשב כהוצאה מוכרת

shaio

New member
שכר אינו חלוקת רווחים

ואם מצא מפרק מטעם הנושים, למשל, שניתן שכר עולה על הראוי, פרופ´ פרוקצ´יה מעלה אפשרות לסווג אותו את השכר מחדש כדיבידנד (ומכאן ברור שבעמותה זה גורר אוטומטית חובת השבה, ובחברה גם מעורר בעיות של חלוקה אסורה או לא-שוויונית).

למעלה