עמוד קומיקס חדש

עמוד קומיקס חדש

מתוך פרויקט שגורלו\עתידו לא ברור... גליה - לא ראיתי שרשור ציורים, אז עכשיו אפשר לפתוח אחד חדש.

mulon1984

New member
יפה מאוד!

א. אתה לא תראה שירשור ציורים גם אם תחפש חצי שנה אחורה. ב. בהחלט יש שיפור בעבודות שלך! ויופי של עבודה עם העיפרון! ג. שים לב ליד שמאל של הבחור עם השיער בפאנל האחרון, היד שמונחת על הכתף. אתה שם לב שהיא פשוט מעוותת ופיצפונת? חבל שאתה נופל לטעויות פשוטות של אנטומיה ופרופורציות, כשברור שיש לך כישרון בכמויות. כנס לבלוג שלי. יש שם קישור לספר בחינם שילמד אותך תוך שבוע את כל מה שאתה צריך. חבל לבזבז את הכישרון שלך מתן. תן לו כלים לפרוץ!

ailag

New member
הפנים טובות

הסגנון שלך השתפר, רואים את זה במיוחד בפאנל האחרון. והפנים בפאנל השישי לדעתי מצוינות, נראות כמו בנאדם אמיתי (אבל לא יותר מדי. בקומיקס לא כדאי שזה יהיה יותר מדי ריאליסטי אז זה בסדר) אבל יש דברים של פרופורציה שמפריעים שם קצת, ובגלל שאלו דברים שאני אישית לא טובה בהם קצת קשה לי להגדיר או לתקן. ספציפית זה הזרוע בפאנל השני וכפות הידיים מלבד הפאנל השלישי מהסוף. משהו בפרופורציה או בצורה לא מסתדר.. יהיה נחמד לראות את זה עם בלוני דיבור, להבין דרך זה את מסלול המבט של הקורא על פני הדף - אני לא בטוחה אם להגיד שהפאנל השני מהסוף ממוקם במקום מקורי ויפה או במקום שלא ישימו לב אליו, והבלונים יעזרו להבין. נ.ב. רק עכשיו, אחרי שראיתי את הקומיקס אתמול, קלטתי את הדמות החשוכה בפאנל החמישי ושמתי לב לדמות העוצרת בפאנל הרביעי - בטח בגלל אפקט השחור-על-שחור. אולי כדאי לתקן. תלוי בעלילה.

mulon1984

New member
גליה!!! באמת!!!

"בקומיקס לא כדאי שזה יהיה יותר מדי ריאליסטי אז זה בסדר" אלכס רוס מתהפך ב...מיטתו. הוא חי תודה לאל.

Hubert Hubert

New member
תיזהר,

פעם אחרונה שכתבתי פה דבר כזה, נמרוד רשף כמעט עשה בי לינץ'.

ailag

New member
אלכס רוס הולך מכות עם סקוט מקלאוד

ציור מדויק שמעוגן במציאות זה אחלה, לרוב קשה מאוד להוציא משהו סביר בלי לדעת איך לצייר משהו מציאותי. אבל יותר מדי פרטים, חוץ מזה שזה מתיש את הצייר, גורם לקומיקס להראות כמו פוטו-רומן ולא רומז לנו עם מי אנחנו צריכים להזדהות ועל מה להתמקד. אז מציירים עיניים, אף, פה שיראו אנושיים ויחסית מדויקים (או חורגים מהמציאות בכמות סבירה), אבל אלא אם הבנאדם זקן, אין צורך לצייר כל קמט בפנים. אנשים לא יסתכלו על זה, וגם אם כן, זה רק יפריע.

mulon1984

New member
גליה, נו באמת

א. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח ב. מי כמוך יודעת שאפשר לעשות קומיקס גם מגרגירי שומשום וקטשופ. אין חוקים.

ailag

New member
אבל האם הקומיקס יהיה טוב?

תזכיר לי, מי מאתנו העביר בכנס אשדוד הרצאה שכללה מה כדאי לעשות ולא כדאי לעשות בקומיקס ..?
זה לא נכון שאין חוקים. חוקים לא נאכפים, כי אף אחד לא יבוא ויאסור בנאדם שמצייר בפרופורציות שגויות, אבל הם יאכפו יפה על ידי קהל היעד שלך: אם לא תשתמש בחוקים המקובלים, יש סיכוי לא רע שלא יאהבו את הקומיקס שלך. לא בגלל החוקים, בגלל שהקומיקס לא טוב. (ושוב, לפני שנכנס לדיון לא רלוונטי, החוקים הם לא "הראש הוא 1/6.5 מהגוף", אלא סט חוקים סבירים שגם אם חורגים מהם, קודם כל יודעים אותם ואז משנים בטעם טוב ולא יותר מדי) בעצם מה שמשתמע לטעמי מההודעה שלך הוא שאין טעם לחקור את הקומיקס, אין טעם להתמקצע בנושא ולבדוק מה עובד ומה לא, כי בעצם "אין חוקים".

mulon1984

New member
להיפך!

דווקא בגלל שזה תחום כל כך פתוח ורחב יש הרבה מה לחקור. בקומיקס יש ציורים. זה נכון. אבל יש הבדל בין ציור לבין story telling. אתה יכול לצייר חרא, אבל אם הסטוריטלינג שלך חזק ומצויין, אז הקומיקס יהיה נהדר. החוקים שאני מדבר עליהם לא נוגעים לגבי האומנות האישית והבחירות האומנותיות של היוצר, אלא על הstorytelling ועל הזרימה בקומיקס.

ailag

New member
החוק שהזכרתי לגבי פרטים בציור

נוגע להיות הציור חלק מסיפור ולא משהו שתפריד ותתלה במוזיאון. זה לא נוגע לעובדה שהקומיקס הוא כמה פאנלים, אבל זה כן נגזר מהעובדה שצריך לקרוא את הפאנל ולא (רק) להתפעל מהיופי שלו.

gewitter

New member
תחושה

כשאני מביט בציורים האלה אני מתחיל להרגיש משהו שדומה לרמז קלוש לבחילה. אולי בגלל שהכל סטאטי ומלחיץ, ובדרך לראליסטי אבל לא ממש. אולי התכוונת שזה יצא ככה... אולי בגלל שעות שינה מעטות או תזונה לא מאוזנת.

למעלה