הבעיה, כפי שאני רואה אותה
לי אישית, אוף-פליי (ולמעשה, לאור העובדה שאני לא משחק דמות קסומה גם אין-פליי) אין בעייה עם המגדל. אני חושב למעשה שהמגדל הוא רעיון נחמד שסופרי פנטזיה קודמים שיחקו איתו כבר בצורה יפה (המגדל הלבן של רוברט ג´ורדן, הבנה-ג´זרית של פרנק הרברט, וכו´). הבעיה, לדעתי, היא שבגלל שהדבר-הבא, במהותו, הוא משחק חופשי ששחקניו ממציאים את עולמו, אז שחקנים שרוצים לשחק קוסמים אחרים שלא מהמגדל לא רוצים להיות כפופים להגדרת הקסם שלך, אריק. אולי אני משתמש בקסם שחייזרים הביאו לי? אולי אני משתמש בכוחות הטבע החבויים בסלעים, שרק נראים כמו קסם, אבל הם לא כך באמת? זה נראה לי קצת אבסורד שתקבע אוף-פליי שהקסם שלך הוא הקסם היחיד. שכל הקסם בעולם הגיע מדראקרה, והמגדל האפור הוא שליחה עלי-אדמות. יכול להיות שאתה חושב ככה אין-פליי, אבל אין לך את הזכות לקבוע זאת אוף-פליי. הרעיון של קוסמים מורדים הוא בהחלט נחמד, אבל לא כולם רוצים לשחק משהו כזה. ולתת את התירוץ שלקוסמי המגדל יש חופש מוחלט זה פשוט לא הולך. אני חושב שהסיפור שלך צריך להיות דעתך האישית אין-פליי (ובזאת דעת המגדל) על איך נוצר הקסם. אוף-פליי, זאת תהיה אחת התאוריות, או לכל היותר אחת הדרכים המרכזיות בהן הגיע הקסם לעולם (בנוסף לחייזרים, סלעים פרה-היסטוריים, שיערות אפו של האל גורגונפוסק שנפלו ארצה מהשמיים, ומה לא). איך שאני רואה את זה, המגדל יכול לנסות לכפות דברים אין-פליי, אבל ממש וממש לא אוף-פליי. ארם.