עמדות המגדל

חופש פעולת הקוסמים

החברות במגדל היא סמלית מבחינת הקוסם. היא מראה על יכולתו של הפרט לשלוט בקסם. ראשי המגדל לא מחייבים את הקוסם להשתמש\לא להשתמש בקסם בשום דרך. הדגש|דוגמה: אדם החי בקאדר הכליט כי הוא רוצה לעסוק בקסם. הוא פונה אל המגדל בבקשה ללמות את האומנות הנסתרת. אם יש בידיו את היכולת הוא רשאי ללמות את הקסם. לאחר שסיים את לימודיו והגיעה לרמת שליטה מינימלית באומנות (מספיק על מנת לא לפגוע באצמו ובאחרים ובקסם עצמו), רשאי הוא לחזור לקאדאר ולעשות שם כל העולה על רוחו. יותר מזה, המגדל מעודד את הקוסמים לפעול ביד חופשית ולבחור את דרך חייך כל עוד זה לא מהווה פגיעה בקסם. בעצם החשוב הוא שהמשתמש בקסם, יהיה בעל ידע מינימלי על מנת לא לפגועה בדברים. הדרך היחידה שנהיה בטוחים בדבר הוא חברותו של הפרט במגדל.

הקסם

קצת לאחר בריאת העולם, העניקה דראקארה (אלת הקסם), מתנה לעולם - את קסמה. דאלאניר גילה את יכולתו לשלות בקסם וכך קם הקוסם הראשון. (יש ליסור עשוך מאוד לכל זה, מי שלא קרה, אנא להשלים פערים). האלה הסמיכה את דאלאניר לשומר הקסם ,יצרה עבורו את מרכז הקסם - המגדל האפור ומינתה אותו לשומר הקסם. מתנתה של דראקרה הייתה לכל העולם והגזעים ולכן כל הגזעים יכולים להשתמש בו באותה מידה. (למי שלא הבין, זה אומר שהאלפים משתמשים בקסם כמו בני אדם ומושפעים ממנו באותה מידה). הקסם של הכוהנים, יכולות מולדות של יצורים שונים כגון אלפים אינו קסמה של דראקארה. למגדל האפור אין שום חלק ביכולות אלו, ואין הוא מתעניין בהן (אולי לצרכי מחקר אולי).

זהו סיפור דתי לכל דבר.

יש להקים עם המגדל דת. אין זה אומר שכל קוסם הוא למעשה כהן. יכולים להיות פשוטי עם מאמינים בדראקארה שלא מסוגלים להטיל לחשים. היות והמגדל למעשה הוא שומר הקסם של דראקארה, עבודת המגשל היא עבודת האלה - ומכאן שהוא מקדש. פרקו טיפה את החשיבה המרובעת של TSR, ותבינו - סיפור שמגובה באלים הוא סיפור על רקע דתי. הדת הזו תומכת במקצוע עיקרי - השימוש בקסם. הכשרון ניתן ליחידים מסויימים. אם הבנתי נכון - זהו כשרון מולד, שיש להדריכו ולפתחו הלאה. האם יתכנו כהנים לדראקארה שלא נולדו עם מתת הקסם? מה דראקארה מבקשת מכהניה? נא להרחיב.

dianno

New member
אין כאלו!

אם כבר, אתה הולך ראש בקיר עם הקטע של "אם יש אל בסיפור- זה דת" אף אחד לא מבצע שום טקסים לדראקארה, אף אחד לא דיבר עם דראקארה, וכאלו. אנו אסירי תודה לדראקארה אך הקסם הוא עבודתנו ולא האלה, היא רק נתנה אותו לעולם. הוא כבר פה, וכל אחד יכול להושיט יד ולגעת, לכן צריך להגן עליו, ולהגן ממנו. דראקארה לא מבקשת כלום מכוהניה כי אין לא כאלו. וקוסם, זה מקצוע חופשי, ובכלל, אדם שיודע לעשות קסמים לא חייו להקדיש את חייו לזה אלא יכול גם ללכת לייצר נעליים אם בא לו (אבל סביר להניח שהוא יהיה קוסם מחורבן).

משל האקדח

את הסיבה לכך שהמגדל לא מרשה ללא חברים בו להשתמש בקסם, ניתן להראות דרך "משל האקדח" כאשר אדם רוצה להחזיק באקדח, הרי הוא צריך לעבור הכשרה עבור זה, ולקבל רשיון, יש סיבה לדבר- אדם שמסתובב עם נשק ללא הכשרה מתאימה יכול לפגוע בעצמו ובסובבים אותו. אם אדם מוצא אקדח ברחוב, ומתחיל להסתובב ולירות בכל דבר, בשלב מסויים יבואו שוטרים ויקחו אותו "רחוק, רחוק"... הקסם הוא כלי חזק בהרבה מאקדח, או מבזוקה, או מצבא של טנקים ומטוסים! תחשבו כמה נזק יכול לגרום צבא של קוסמים (רמז; תתחילו לחפש עולם אחר) לכן חשוב מאד לפקח על הקסם, ועל המשתמשים בו- המגדל לא אומר לאנשים מה לעשות עם הקסם (בדיוק כמו שלא אומרים לאדם בעל רשיון לנשק מה לעשות עם הנשק) - במידה ועברו על חוק כלשהוא, הם ישפטו לפי החוקים המדיניים של המקום. כל מה שחשוב למגדל זה שהפרט לא יפגע בקסם- במידה ופגע- ישפט לפי חוקי המגדל (והם יותר מצודקים). אנשים שמשתמשים בקסם ללא הכשרה מהמגדל משולים לאנשים שיורים מאקדח ללא רישיון, ויצטרחו להלקח "רחוק רחוק"

אנשים, תבינו

המגדל הוא לא מדינה טוטליטרית, או מדינה בכלל (לדוגמא; הוא לא יכול להחריז מלחמה!!!) אלא גילדה, ואננינו שולטים על הקוסמים אלא מפקחים אליהם. אז תפסיקו לתקוף ותחשבו- אתם רוצים שקוסם שלא שולט בעצמו יהיה איתכם באותו חדר? ואל תגידו- "אבל, אני יודע להשתמש בקסם", כי אנחנו לא יודעים שאתה יודע- בא, תראה שאתה יודע, תצטרף למגדל, ויהיה שלום

simons

New member
תגובה

OG ראשית כל - עיוותת את השם של העיר בכמה צורות באותה הודעה - זה קדר. שנית - איך תגדיר בדיוק בנאדם ש"פוגע בקסם" כהגדרתך, ובאיזו זכות יכול המגדל לשפוט אדם על "פגיעה בקסם"? נניח שההראן פיורד, לדוגמא, לא מעוניינים שהמגדל ייפקח על הקסם שלהם (מחוץ ובתוך המשחק), וכיוון שהפוטנציאל הקסום מצוי בכל אחד - מה מונע מהם להקים את "אחוות קוסמי-התרנגול של בלאט", ללמוד ולהטיל קסמים? העובדה שאתה החלטת שהקסם עובד בצורה מסויימת? בברכה, סימון נ.ב. אין פה שום תקיפה, ואתה לא צריך להבין זאת כך, בטח ובטח לא כתקיפה אישית, אלא רק ביקורת על "דרך המשחק" של המגדל.

Sern

New member
הבעיה, כפי שאני רואה אותה

לי אישית, אוף-פליי (ולמעשה, לאור העובדה שאני לא משחק דמות קסומה גם אין-פליי) אין בעייה עם המגדל. אני חושב למעשה שהמגדל הוא רעיון נחמד שסופרי פנטזיה קודמים שיחקו איתו כבר בצורה יפה (המגדל הלבן של רוברט ג´ורדן, הבנה-ג´זרית של פרנק הרברט, וכו´). הבעיה, לדעתי, היא שבגלל שהדבר-הבא, במהותו, הוא משחק חופשי ששחקניו ממציאים את עולמו, אז שחקנים שרוצים לשחק קוסמים אחרים שלא מהמגדל לא רוצים להיות כפופים להגדרת הקסם שלך, אריק. אולי אני משתמש בקסם שחייזרים הביאו לי? אולי אני משתמש בכוחות הטבע החבויים בסלעים, שרק נראים כמו קסם, אבל הם לא כך באמת? זה נראה לי קצת אבסורד שתקבע אוף-פליי שהקסם שלך הוא הקסם היחיד. שכל הקסם בעולם הגיע מדראקרה, והמגדל האפור הוא שליחה עלי-אדמות. יכול להיות שאתה חושב ככה אין-פליי, אבל אין לך את הזכות לקבוע זאת אוף-פליי. הרעיון של קוסמים מורדים הוא בהחלט נחמד, אבל לא כולם רוצים לשחק משהו כזה. ולתת את התירוץ שלקוסמי המגדל יש חופש מוחלט זה פשוט לא הולך. אני חושב שהסיפור שלך צריך להיות דעתך האישית אין-פליי (ובזאת דעת המגדל) על איך נוצר הקסם. אוף-פליי, זאת תהיה אחת התאוריות, או לכל היותר אחת הדרכים המרכזיות בהן הגיע הקסם לעולם (בנוסף לחייזרים, סלעים פרה-היסטוריים, שיערות אפו של האל גורגונפוסק שנפלו ארצה מהשמיים, ומה לא). איך שאני רואה את זה, המגדל יכול לנסות לכפות דברים אין-פליי, אבל ממש וממש לא אוף-פליי. ארם.

לכפות דברים אין-פלי

אני מופתע מהדיון הזה. לא הינו פה כבר? המגדל יכול לנסות לכפות דברים אין-פליי, בלבד. כל חשיבה אחרת מראה על הבנה לא נכונה של המשחק. זכות הראשונים היא בלקבוע הסמכה שאף אחד לא קבע אותה קודם, לכן, מי שבא לקבוע הסמכה במרכיב סיפורי בו הוא הראשון מסוגו - על מנת לקבל את יכולותיו הוא מציע את ההסמכה שבה יוכל לעמוד, ומקבל את יכולותיו/כוחותיו/משאביו בהתאם לרמת ההסמכה שהוא מציג. במידה והמרכיב הסיפורי שלו דומה למרכיב סיפורי קיים (לדוגמא, הוא חיבר דת חדשה כאשר כבר יש דתות במשחק, ממלכה חדשה כאשר כבר יש ממלכות במשחק, אסכולת-קסם חדשה כאשר יש משתמשים בקסם במשחק), הוא יצטרך לעמוד בהסמכות הרלבנטיות למרכיב הסיפורי שבמסגרתו הוא פועל. תודה על ההתיחסות.

dianno

New member
סתכלו מה עשיתם...

עילצתם אותי לכתוב אוט-פליי! o.k., המצב הוא כזה- הצגנו מספיק את עמדת המגדל, וכל מה שנאמר הוא אין- פליי. אנשים טיפשים שלא יודעים להבדיל בין אין-פלי לאוט-פלי- שלא יתווכחו. כל מי שלא אוהב את רעיון המגדל, דראקארה, אותי אישית או עזים בעיצובים נועזים- שיעשה משהוא אין-פליי, במקום לאונן על המקלדת. האמונות וההתהרות שהוצגו הן מנקודת המבת של המגדל ב ל ב ד !!!! מפחדים???? כדאי לכם!!!! (אני מצטער על הטון החריף והביטויים הצורמים, אך הגיעו מיים עד נפש!)

הודעה מסימון

OC ההודעה היא מטעמי, סימון, ואין לה קשר לאופיר, רק נידבתי לו את המחשב.. אתה מוכן לנקוט בשמות אותם "טפשים שמאוננים על המקלדת" -? אני אשמח לראות את זה, כיוון שכמו שאני רואה את זה יש כחמישה אנשים שמגיבים על העצים של המגדל, ורובם גם בתוך הדמות: אנוכי, אופיר, אופל, אתה, ווורגן. מי מאיתנו הוא המאונן הטיפש? על החתום, סימון

vergan

New member
*שורק בתמימות*

לא באמת אל תרד לרמה של שפה כזאתי בבקשה בכל מקרה אפשר להגדיר את דראקארה כבוא נגיד ה´ של היהודים יש האומרים שהוא ברא את העולם ויש שמאמינים באללה שהוא ברא את העולם (נראה לי לא התעמקתי באיסלאם סורי) אז ככה יש המאמינים בדראקארה שהיא בראה\נתנה את הקסם ואם תירצו תמציאו לעצמכם איזו אלה או איזה אל שנתנה קסם אבל בשביל זה תצטרכו או להקים קבוצה חדשה לגמריי או מסדר של איזה 5 אנשים נגיד סודי תכתבו לעצמכם היסטוריה סודית וזהו כמובן שהמגדל יהרוג אתכם כי או שאתם כופרים או שאתם לא הוכשרתם כצורך אבל באסה הם יותר חזקים כל זה אין-פליי יכוןל להתרחש אופ-פליי על תתערבו לקבוצות אחרות אם המגדל רוצה להיות איך שהוא שיהיה אבל בשום פנים ואופן אין למגדל שליטה מוחלטת על הקסם בעולם אופ-פליי כלומר:אתה לא חייב להיות סחבק במגדל כדי להפוך את הרגל השמאלית האחורית של הכלב שלכם לרגל של קפדע ואת הימנית קדמית לפלאפון של מוטורולה (תצטרכו להמציא את הפלאפון אבל שיהיה) אבל אתם כן צריכים להיות חבר במגדל כדי שהוא לא יירדוף אחריכם (גבר שיהיה מגניב לאללה לדעתי קוסמים מורדים כמו כן לאריק-עדיין לא קבענו איך הקסם ישפיע על גזעים אטחרים כי עוד לא קבענו איל ואם גזעים יהיו שונים אחד מהשני באיזושהי דרך! ואני מתנגד לזב שבגלל שאתה יצרת את המגדל יהיה לך את המילה האחרונה בקשר לזה תודה ולהתראות

Sern

New member
תהיות

הבנתי - יותר טוב. תגיד לי אז, איך המגדל מגדיר קסם? איפה בדיוק עובר בגבול? האם אלכימיה היא קסם, האם עשבנות היא קסם? אם אני משחק מדען שהצליח להמציא את הטלוויזיה, נגיד (סתם דוגמה קיצונית) - האם המגדל יגדיר זאת כקסם? ואם כן, והוא יצליח לשכנע את הדמות שלי לבוא כדי ללמוד, האם הוא מתכנן ללמד אותה חשמל ואלקטרוניקה? סתם כמה תהיות. ארם.

למעלה