עם תנאי הקבלה מגיעים העצבים

law and order

New member
עם תנאי הקבלה מגיעים העצבים

את ההרשמה של שנה שעברה פספספתי ללימודי תואר שני (באנגלית) בסין.
השנה נפתחה ההרשמה והם דורשים מבחן toefl עם ציון של 90.
האם יש אפשרות כלשהי לעקוף את המבחן הזה? איך נבחנים במבחן הזה ו\מתכוננים אליו? מתי יש מועדי היבחנות ואיפה?
וכמה 90 זה ציון ריאלי.
ברמה האחרונה לפטור מאנגלית קיבלתי 72 . האם זה ריאלי מבחינתי? הדיבור שלי לא שוטף באנגלית

Philip Jr

New member
תשובות

קודם כל מדוע עצבים? כדי ללמוד באנגלית, צריך לדבר, להבין, לקרוא ולכתוב אנגלית ברמה סבירה, מה לעשות.. והדרישה של ציון 90 היא ריאלית מאד, ולמעשה די נמוכה.
&nbsp
האם יש אפשרות לעקוף את המבחן? כנראה שלא, אבל אני שוב אומר - הבעיה היא לא המבחן. הבעיה היא אם רמת האנגלית שלך לא מספיק טובה כדי שתקבל 90 במבחן, כי אם זה המצב האנגלית שלך כנראה לא ברמה שמאפשרת לימודים בחו"ל בשפה האנגלית.
&nbsp
איך נבחנים ומתכוננים? ובכן, קודם כל רצוי לעבור על כל הפרטים באתר של ETS, ראה פה:
&nbsp
http://www.ets.org/toefl
&nbsp
יש שם את כל הפרטים על ההרשמה, העלות, איפה נבחנים ומתי אפשר. לגבי איך ללמוד, יש מגוון של אפשרויות וזה תלוי בהעדפה האישית שלך. אני הייתי מתחיל מספר, אבל יש גם קורסים Online וקורסים בכיתות רגילות. תריץ קצת חיפושים ותראה, ואם אתה זקוק לעצה שאל.
&nbsp
לפחות לי לא ברור על איזה מבחן אתה מדבר עם הציון הזה של ה - 72, או מה זה אומר שהדיבור שלך "לא שוטף" באנגלית. למבחן הטופל יש ארבעה חלקים, ורק אחד מהם הוא של דיבור. אם דיבור זו החולשה העיקרית שלך, אפשר לעבוד על זה.. ולהשתפר לפחות קצת. בכל מקרה להשיג ציון כולל של 90 זה מכשול שבהחלט אפשרי ומציאותי ולעבור אותו לרוב האנשים.

עידוdee

New member
יש דרך לעקוף את המבחן...

הדרך היא להיות ממדינה דובר אנגלית / עם תואר ממדינה דוברת אנגלית.
&nbsp
דרך אחרת - בחלק מהאוניברסיטאות והתוכניות יש אפשרות לבקש WAIVER אם יש לך סיבה משכנעת (כמו למשל - למדתי אנגלית 20 שנה, עבדתי באוסטרליה וניו זילנד, וכדומה). לא כל התוכניות מציעות את ה-WAIVER אבל אפשר לבקש מאלה שכן. שוב, אם אין לך סיבה משכנעת למה אתה צריך להיות פטור מהמבחן, כנראה שלא יאשרו.

Philip Jr

New member
אכן כך

הנחתי מדבריו של פותח השרשור שהוא לא אמריקאי, או למד תואר באנגלית וכדומה.. אבל זה נכון. לא הייתי אומר שזה דרך לעקוף את המבחן, אלו פשוט תנאים בהם מוסדות לא דורשים את המבחן מלכתחילה.

law and order

New member
תודה

העצבים כי חיכיתי המון זמן שתיפתח ההרשמה הזאת וכעת משנפתחה שינו את התנאי קבלה והקשיחו אותם.
האם ריאלי להוציא 90 מבלי ללמוד ונגיד לגשת בהקדם?
אין לי בעיה בקריאה והאזנה. אבל הדיבור הוא לא שוטף "מגמגם" ועם מבטא של ישראלי :).
ראיתי את ההודעות שהיו נעוצות פה לטופל. זה די עוזר האם הרמה של השאלות היא ברמה של מה אתה אוהב לעשות בשעות הפנאי ? ומה אתה מעדיף? א או ב?
התכוונתי שברמת "פטור" באוניברסיטה קיבלתי 72.
האם מורידים על מבטא? דיבור לא שוטף ( האמ.. מממ..אמממ..)? מספר שגיאות כתיב בחיבור?

עידוdee

New member
מה זה המבחן של האוניברסיטה?

72 זה לא בסקאלה של הטופל. הציונים בטופל נעים לעניות דעתי מ0 עד 120. בכל מקרה - מבטא ממש לא מוריד מהציון, והתשובות שאתה נותן (האם א או ב) גם לא משנות, כל עוד זה עונה על השאלה בצורה ברורה. לא איכפת להם אם אתה מעדיף את א או ב או מה אתה עושה בשעות הפנאי, העיקר שתוכל להסביר את עצמך באופן נהיר באנגלית. לא הייתי ניגש בלי ללמוד בכלל, במיוחד לא במצב שהאנגלית לא חזקה ממילא, צריך להכיר לפחות את מבנה המבחן ואת שיטות הפתרון של השאלות.

Philip Jr

New member
אוקיי, תשובות

קודם כל עכשיו אני מבין קצת יותר את העצבים, ובכל זאת - לא נורא. ציון של 90 בטופל זו ממש לא דרישה מופרכת לרמת אנגלית. הדרישה במקומות רבים אחרים היא 100 ומעלה, וגם ראיתי יותר (כולל דרישות גבוהות יחסית לחלקים מסוימים של הבחינה).
&nbsp
האם ריאלי להוציא 90 בלי ללמוד? לי זה מאד ריאלי, לך אני לא יודע.. כאמור, קשה לדעת איזה ציון תקבל כשמה שאני יודע עליך זה "שאין לך בעיה בקריאה", או "שהדיבור שלך מגמגם". לא מנסה לעצבן אותך פה עוד יותר, פשוט להבהיר שאי אפשר לתת לך תשובה רצינית. אתה יכול לעשות סימולציה של TOEFL, ולראות בעצמך כמה אתה מקבל.. יש אפשרויות כאלו ברשת, לפחות לחלקים מסוימים של הבחינה.
&nbsp
חלק מהשאלות שב - TOEFL חשופות מראש (השאלות של הכתיבה), ולחלק מסוגי השאלות יש מדריכים, כמו המדריכים של Magoosh:
&nbsp
http://magoosh.com/toefl/2014/toefl-speaking-topics/
&nbsp
בכלל, מומלץ לבדוק את Magoosh, אני ניסיתי את השירות שלהם רק כדי ללמוד עליו קצת ומאד התרשמתי, ויש פה אנשים בפורום שיצאו מאד מרוצים מהקורסים שלהם.
&nbsp
פטור באוניברסיטה - לא יודע מה זה אומר, לא זוכר מה זה אומר, ולא חושב שזה רלוונטי. זה להשוות תפוחים לתפוזים.
&nbsp
לגבי מבטא - לרוב מי שנבחן יש מבטא, זה מבחן לסטודנטים ממדינות שלא דוברות אנגלית.. לא הייתי דואג. לגבי מה כן חשוב - ראה במדריכים השונים לטופל.

hooting owl

New member
כמה עצות בקשר ל-TOEFL:

ראשית, באתר של ETS מקבלים עם ההרשמה מן חוברת וירטואלית עם התיאור של המבחן ונדמה לי שהיו שם גם דוגמאות לשאלות ששואלים בקטעי הדיבור.
שנית, יש כמה וכמה אתרים באינטרנט שיש בהם דוגמיות חינם של השאלות בקטעי הדיבור, ובחלק יש גם תשובות.

אני מציעה לך לשבת עם חבר ועם סטופר בסמרטפון, ולהתכונן - לעבור 10-20 שאלות מכל סוג, ואתה תהיה בסדר. כמו כן, המבחן הוא די בתנאי רעש, לפחות ברמת-גן זה היה כך. כולם מדברים בו-זמנית, ולדעתי זה הפקטור שהכי משפיע. לדעתי גם לתנאים כאלו (לנסות להתאמן במקום רועש, למשל).

אני מנסה לשחזר את השאלות שהיו אצלי... בשאלה הראשונה שאלו משהו על מהו המאפיין הכי חשוב לדעתי בדירה שכורה, ובשנייה על האם עדיף לעבוד במהלך הלימודים או לא. אני לא זוכרת את כל השאר... אני בספק רב אם הם מורידים על מבטא - אני כמעט בטוחה שלא. כל עוד ברור מה התכוונת להגיד, לא אמרת שטויות והתחביר שלך פחות או יותר בסדר, אין סיבה שלא תעבור בקלילות את החלק הזה. אגב, בדוגמיות דווקא היו כמה גמגומים והציון לדוגמית היה לא רע, אז לא הייתי דואגת לגבי זה יותר מדי.

בהצלחה!

law and order

New member
לגבי ההרשמה

האם הגיוני שיש מבחנים בשישי ושבת?
אפשר לעשות חלק מהבחינה ביום מסויים ולסיים במועד אחר?
תוך כמה זמן יש ציונים? ועוד כמה זמן עד שהם מועברים למוסדות?

Philip Jr

New member
תשובות

אני מניח שאתה מתייחס למבחנים כמו ה - TOEFL כן? האם זה הגיוני שיש מבחנים כאלו בשישי ושבת? תלוי, לי זה מאד הגיוני.. אבל אם אתה אדם דתי ושומר מסורת, אתה תמיד יכול להיבחן ביום חול, או בשישי בבוקר. לחלק בחינה אחת לשני מועדים אי אפשר..
&nbsp
ציוני TOEFL יש תוך שבועיים-שלושה, ולרוב הם מועברים אלקטרונית למוסדות בימינו, כלומר מיד כשהם מוכנים. בכל מקרה זה עניין של שבועות ספורים, לא יותר מזה. המידע המדויק מופיע באתר של ETS.

למעלה