עם מי לצאת?

orbegam

New member
עם מי לצאת?

התפלאתי לא למצוא דיון קיים בנושא, בכל מקרה אני אשאל: אני רוצה לצאת לפולין השנה (אני בשכבת י"א), ויש לי שתי אופציות: עם בית הספר בקיץ, או עם תנועת נוער בחנוכה. הייתי רוצה לשמוע דברים של אנשים שיצאו משני המוסדות, שיוכלו להגיד לי את היתרונות של כל משלחת. תודה, אור.

Pukipsey007

New member
אהלן אור ../images/Emo24.gif

לי היה חשוב לצאת עם ביה"ס, זה נראה לי בזמנו יותר "מאורגן" או משהו.. מה את מעדיפה
אומרים שדרך תנועת נוער זה יותר ערכי..

תצאי עם שניהם! :) סתם .. הלוואי

אני יצאתי רק עם הבי"ס אז אני לא יודע אבל תלוי לאיפה את יותר קשורה אפילו אם הייתה לי אפשרות לצאת עם תנועת נוער הייתי יוצא עם הבי"ס כי הייתי בפנימיה והיינו ממש כמו אחים...

masorti

New member
התשובה טמונה במועדי הנסיעה...

חנוכה זה כמדומני בדצמבר.... קור אימים בפולין והכול מכוסה בשלג. נראה לי משונה לנסוע לשם בשיא החורף, אלא אם מטרתך היא חופשת סקי. בקיץ תוכל לטייל ולסייר באתרים הנמצאים שלא בתוך מבנה סגור ומחומם. מקסימום יירד עליך גשם.

להפך

אני חושבת שלסוע בשלג זה מדהים!! אני לא יודעת איך זה בדצמבר, אנחנו נסענו בפורים-מרץ. ובימים הראשונים הכל היה מלא שלג למרות שלא ירד עלינו בכלל. לדעתי לסוע בשלג זה עדיף. אני לא מבינה איך אפשר לבוא לאוושוויץ או מידאנק ולראות הכל עם דשא. זה מזעזע... כל אחד מהם זה חוויה אחרת לגמרי אחד היתרונות של הקיץ זה שבקיץ יש הרבה יותר שעות אור ומספיקים הרבה יותר...

L i T a L 1

New member
אין לך מושג כמה שאת צודקת!

אנחנו היינו לפני חודש והכל מלא דשא! עדיף לנסוע בחורף

aa442

New member
שלג שלג שלג שלג

רק בשלג לעמוד באושוויץ בקור המקפיא, להוריד מעילים/כפפות/צעיפים (אני שמעתי שחבר'ה של בני עקיבא גם מורידים חולצות) ולנסות לעמוד בטקס בלי לקפוא מקור....בכמה דקות האלה שאתה עומד ככה אתה רק חושב שלפני 60 שנה אנשים שרדו פה עם בד דקיק, ואתה עוד מעז לחשוב שקר לך רק בלי המעיל. גם כשהיינו בבורות הירי, באמצע הטקס, התחיל לרדת שלג. גם היה מאד...לא יודע. לראות את את התמונה הזאת של הכניסה לבירקנאו מושלגת כמו בספרי היסטוריה שראית בכל מקום בערך....לעמוד מול זה ולקלוט שאתה נכנס לתופת. אני יכול להמשיך ככה עוד הרבה אבל אני מקווה שהטיעון שלי עבר..

Pukipsey007

New member
אני הייתי באביב..

ונכון, מזעזע לראות דשא במקום בו אם היה דשא לפני 60 שנה, האנשים היו אוכלים אותו.. כך אמרו לנו שאחד הניצולים העיד. אז נראה לי שבכל מקרה זה מזעזע. מצד שני, אני לא יודעת איך זה בשלג.

מיכלוש7

New member
גם בחורף אפשר לטייל באתרים שלא

בתוך מבנה... ולדעתי-גם להפנים יותר מאשר בקיץ... ללכת בשלג עם 3 חולצות, סוודר, מעיל ו2 זוגות גרביים אחד על השני ולקפוא מקור... ולחשוב שלפני 60 שנה אנשים הלכו בדיוק במקום הזה שרק בגד דק על גופם... (מזעזע כמה שהוא דק, ראינו אותו במוזיאון)

shklar1

New member
אני הייתי ממליץ לך לצאת עם התנועה..

מזג האוויר הקפוא בהחלט יוסיף לחוויה הזאת המון
אני בכלל בן אדם שאוהב קור ולא מפריע לי קור של מעלות מתחת לאפס. זה לא צריך להיות בעיה בשבילך אם תציידי את עצמך במספיק בגדים ובבידוד מתאים. אני חושב שלנסועה עם התנועה זה משהו אחר מאשר עם הבית ספר. כשנוסעים המון אנשים עם השכבה, יש המון צחוקים ושטויות במלונות, תמיד צריך לחכות לכולם, עושים הכל מהר ובגלל זה לא מספיקים יותר מדי. לנסוע במסגרת קטנה זה הופך את כולם למגובשים יותר, ניתן כנראה לשמוע את ההסברים בצורה טובה יותר וגם להגיע ליותר מקומות. מצד שני הטקסים ככל הנראה יהיו צנועים יותר אבל לא יודע - אני הייתי מעדיף לנסוע עם התנועה

מיכלוש7

New member
עם תנועת הנוער../images/Emo70.gif

כאילו, אני לא אובקיטיבית, אבל תצאי איתם רק בזכות שזה בחורף!!! אין לך מושג כמה מזג האוויר משפיע על האווירה של המסע... אני בעד לבטל את הטיסות לפולין בקיץ... ראיתי תמונות של חברה שלי שהיתה לפני שבועיים ופשוט הזדעדעתי
הכל שם פורח וירוק!!! והם הלכו עם חולצות קצרות! כמו בטיול שנתי...

למעלה