עם מי אפשר להתאמן?

עם מי אפשר להתאמן?

שלום לכם אנשים יקרים
משהו ש - tomahok כתב העלה בי מחשבות. כתבת: "נקווה שלא ניפול על כאלה שמתיימרים להיות קואצרים....כמו שאומרים פסיכולוגים בגרוש." ואם זה בסדר, אני משתמשת במה שכתבת בתור דוגמא לנושא רחב יותר: ממי אפשר להתאמן? האם אפשר להתאמן רק עם מאמן טוב? האם אפשר להתקדם לעבר מטרותינו רק עם מאמן טוב? אני חושבת שלא. אני חושבת שאפשר להתאמן עם כל אדם כמעט, וגם לא רק עם מאמנים. קצת כמו מה ש"נמה בשנתה" כתבה על הקשר בין אימון לחברות. ברור שכולנו המאמנים שואפים ומנסים ורוצים ועושים מה שאנחנו יכולים כדי להיות מאמנים טובים יותר. לא זו השאלה. אני לא חושבת שזה צריך להיות אחרת (אשמח גם לא להסיט את הדיון לשם - האם כל המאמנים טובים מספיק - זה דיון חשוב, אבל אחר לחלוטין). רובנו- גם המאמנים וגם אנשים אחרים - אנחנו גם מתאמנים. ואז השאלה עם מי אפשר להתאמן רלוונטית לכולנו. אני חושבת שהאימון מגיע בעיקר מהמתאמן. מהרצון שלו/שלנו לשינוי. אם אנחנו רוצים לבחון את חיינו, את ההתנהלות שלנו, אנחנו צריכים מעט מאוד פידבק חיצוני. ויכולים להשתמש בהצלחה בכל מיני סוגים של פידבק. אפשר להקשיב וללמוד ממה שילדים אומרים, שכנים במדרגות, אפשר ללמוד ולקבל רעיונות מסרטים, ספרים. אפשר ללמוד על הצלחה מתחום אחד שבו אנחנו מצליחים (אם יש לנו תחום ספורטיבי זה נפלא) ולהסיק מזה איך אפשר להצליח בתחום אחר. במקרה כזה אנחנו מתאמנים מעצמנו - מחלק אחר שלנו, שמצליח, בתחום אחר. אפשר להתאמן וללמוד מצפיה באנשים אחרים מצליחים או אפילו מנסים. אפשר ללמוד גם ממאמן מתחיל, ממורה בתחום אחר. יש לנו גם התנגדות לשינוי, לאימון. משהו טבעי שניתן להתגבר עליו אם שמים אליו לב. התנגדות היא לא רעה - היא מנגנון הגנה טוב - אבל שווה להיות ערים לה, ולבדוק אם לפעמים היא פועלת בהגזמה או כאשר אנחנו כבר לא צריכים אותה. למשל, ישב אצלי לא מזמן על הספה אדם שהגיע להתאמן, מורה לפלדינקרייז. הספה הזו היא מאוד יפה ואלגנטית, אבל אם להגיד את האמת - לי אישית היא לא מספיק נוחה. רוב האנשים אוהבים אותה, אבל אני לא (היא היתה הכי טובה מכל החנויות...). אז המורה הזה ראה שאני קצת זזה באי נוחות. והוא אמר לי שהספה לא טובה לי. ואני בהתחלה נפנפתי אותו. בנימוס כמובן. הודיתי לו על ההערה ואמרתי שאני אבדוק אפשרויות אחרות. והמשכנו לדבר. ואחרי כמה זמן הוא אמר שלדעתו כסא יהיה לי טוב יותר. ואז הודיתי לו שוב והמשכנו, אבל בעצם אני לא ממש הקשבתי לו. במקרה היתי מרוכזת במשהו אחר - בו - אבל עדיין, עניין אותי אח"כ לשים לב איך נפנפתי את היעוץ שהוא רצה לתת לי. באמצע הפגישה הוא אמר שהוא לא ממשיך את הפגישה עד שאני לא עוברת לכסא. עכשיו הקשבתי! והבאתי כסא, והוא סידר לי גם כרית במקום המתאים. זה היה מדהים! מזמן לא היה לי כל כך נוח. ומאז כמובן שאני מאמנת על הכסא. למרות שקניתי ספה מאוד יפה. וזו היתה דוגמא לאיך אפשר ללמוד מכל אחד, וגם איך אנחנו לפעמים דוחים אימון/יעוץ גם כאשר הם יכולים מאוד להועיל לנו. עד כאן... אשמח לשמוע מה דעתכם.

Yin

New member
אני מסכים

ומוסיף משהו שכתבתי פעם: כאשר שתי כוסות נפגשות, הן יוצרות צליל. האוזן השומעת יכולה להבחין באיכות החומר ממנו מורכבות הכוסות ומאיכות הַמַּפְגִּישִׁים על-פי איכות הצליל. העין יכולה להבחין בטריות הפרח ובאיכות המזמרה לפי איכות החתך – תוצאת המפגש. איך מודדים את איכות המפגש בין אב לילדו, בין מנהל לעובדו ובין כותב לקוראו – הצליל? מהו הגורם החיצוני המודד – האוזן? עדי

bridges

New member
מסכים עם הרוב

היי סאלי, אהבתי מאוד את הפוסט ואני מסכים עם רובו. אני חושב שאדם שמתמסר לאימון יכול להתאמן ולקבל המון מכל אדם, אם זה חבר, מאמן מתחיל או מאמן מקצועי. ואדם שאיננו מוכן להתמסר בכלל ומעלה כל הזמן התנגדויות גם המאמן הטוב בעולם לא יוכל לעזור לו. אבל מרבית האנשים מתנדנדים בין הקצוות האלה. החיים שלנו דינמיים, יכול להיות שהיום טלפן אליי מנהל הבנק שלי ושואל אותי מתי אני סוגר את החריגה שלי ואז אני לא יכול לחשוב על כלום ומתנגד לכל דבר. יכול להיות שביום אחר הצלחתי לסגור עסקה ואז אני מתמסר לאימון העסקי שלי. בעיניי רמת המאמן נמדדת ביכולת לעזור לאנשים לצאת מנקודת השבר שלהם בצורה המהירה ביותר. אני לא חושב שמדובר כאן על שימוש בטכניקה כלשהי אלא פשוט על בטחון עצמי של המאמן. כלומר מאמן שיכול לומר ללקוח שלו: "כדאי שתתעשט כמה שיותר מהר" או "נראה לי שאם אתה לא מבצע את המשימה שלקחת על עצמך אז אין טעם להמשיך באימון" מבלי לפחד לאבד לקוח. אלו בדיוק המקומות שבהן מתרחשת פריצת דרך באימון וזה המקום שבו הניסיון משחק תפקיד יותר מכל טכניקה או שיטה. דרך אגב הרבה אנשים יאמרו "בוודאי, אני פתוח ומוכן להתמסר לאימון" או "אני קשוב לכל מה שאומרים לי" אבל כשמגיע רגע האמת שבו נדרשת התמסרות מלאה מגיעה ההתנגדות. רונן

בהחלט נסיון הוא פקטור כאן

צלצלה אלי אישה עם מצב שנראה לה קשה - התלבטות בין כמה אפשרויות של קריירה. חייכתי והיא שמעה אותי מחייכת, ושאלה למה אני מחייכת? ואמרתי לה שאני מכירה את המצב הזה כל כך טוב, וזה לא נראה לי מצב רע בכלל אלא מצב נפלא - כי בקרוב היא תבחר לעצמה כוון ותתקדם. אלו חבלי לידה. והיא אמרה שזה ההבדל בינינו, לי יש נסיון חיובי עם זה - ועבורה זו פעם ראשונה. וזה באמת יוצר בטחון אצל המאמן שעובר מהר מאוד למתאמן. זו אוירה של אמון - trust - לא רק אחד בשני אלא גם בתהליך. וזו בהחלט אמנות - להביא אנשים מתוך ההחלטה המודעת שלהם להתאמן אל המקום שבאמת מתחיל להתאמן.

yaelmmmmm

New member
../images/Emo13.gifללמוד מכל אחד

הי סאלי, הרבה פעמים יוצא לי (בעצם, כל הזמן כמעט) שאנשים להם אני נותנת שירות הרבה הרבה יותר מומחים ממני בכל תחום אפשרי: מהנדסי צ'יפים, Java, מהנדסי בניין, מנהלים גדולים (וקטנים), אנשים שערכים שלהם הרבה יותר איתנים משלי ועוד ועוד. סיגלתי לעצמי מנהג לשאול אותם על כל מה שנוגע לנישה המקצועית שלהם. למשל, אם מישהו שהוא מתכנת אומר לי שלוגית השרשרת מסתדרת כך ולא כך, אני מבקשת ממנו להרחיב במקום הזה. הלמידה היא הדדית, ובסופו של דבר משם מגיע השינוי. לדוגמא, כשעברנו לבית החדש, לא היה לנו טופס 4 ולא פתחנו את ה'חור' בממ"ד של המזגן. היה חם ודביק. אחד מהמתאמנים שלי דאז היה מהנדס מועצה אזורית, בכיר בשירות הציבורי. כשהוא הגיע, דבר ראשון שהוא אמר, שאין דבר כזה ולפי החוק ניתן לפתוח. כך, שנינו הרווחנו, והיתה לי הזדמנות להוקיר אותו על יחסי אנוש, אכפתיות ותשומת לב.
בסופו של דבר, שאלה היתה 'איך זה שיש לך כל כך הרבה אכפתיות ויחסי אנוש מעולים, והעמיתים שלך... לא שמים לב לכך??? יצאנו עם ערך לשני הצדדים. שאלה של רגישות, לא? וחלקים מקצועיים שבנו רגישים למדי בדרך כלל.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אולי - ממי אפשר ללמוד?

ברור שאפשר ללמוד מכל אחד. ונפלא כשאנו מצליחים להיות גמישים ולהפתח ללמידה הזו. אבל אני חושבת שלהתאמן היא מילה שאולי נכון לשמור קצת לעיסוק שלנו - של תהליך ממוקד בנושאים מסויים, לא מפגש אקראי בו זכינו ללמוד משהו, במכוון או לא במכוון. אני חושבת שקיבלת עיצה נפלאה בנוגע לכיסא, אבל זה לא אימון בעיני. לא כל דבר טוב הוא אימון... יש גם עיצות נהדרות, וחברים ששואלים אותנו שאלה שמביאה אותנו לחשיבה, וסרט נהדר שגורם לנו להתבונן בדברים אחרת, או ספר שמלמד אותנו משהו. אימון הוא תהליך, וברור שגם אותו אפשר לעשות עם מישהו שלא קיבל כל הכשרה באימון או טיפול, אבל אני חושבת שיש יתרון גדול למי שכן יודע מה הוא עושה, איך נראה תהליך כזה, איך מתערבים ואיך לא, איך מחזקים ואיך לא. ולפעמים אדם לא מנוסה יכול גם לעשות עבודה נהדרת, אבל לפעמים לא.

אימון הוא פנימי

מסכימה לגבי אימון ויעוץ. עם הכסא זה יעוץ ולא אימון. וללא ספק יש יתרונות במאמן מנוסה. כשאני משלמת על אימון או יעוץ אני מחפשת את הטובים ביותר ולא נעצרת בד"כ על גיאוגרפיה או מחיר, בגבולות מסוימים. אבל אני מצביעה על זה שאימון הוא דבר פנימי. אני לא סתם כתבתי שאפשר להתאמן מסרט. באמת. אפשר להכניס את עצמנו לתהליך אימון שמשתמש ברעיונות של הסרט. עשיתי את זה בעצמי הרבה פעמים. אני בכוונה לא מפרידה בין מה שאנחנו עושים עם מתאמנים לבין מה שאפשר לעשות במקומות אחרים. בפנים זה אותו דבר. בפנים יש תהליך שאדם רוצה שינוי ונכנס לתהליך שינוי. אימון היה קיים לפני שהמילה הומצאה ויהיה קיים גם אם איכשהו היא תהיה אסורה בחוק.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אני חושבת שיש אי בהירות במושגים

ואולי כדאי להגדיר מהו ה"אימון" שאת מדברת עליו. לי נראה שאת מדברת על תהליך שינוי וצמיחה. בעיני אימון הוא לא כל תהליך שינוי וצמיחה. זה בוודאי חלק מאימון, אבל כשאני מדברת על אימון אני מדברת על תהליך מכוון, עם מטרות, שמתרחש באמצעות איש מקצוע מתאים (מאמן...). לא כל דבר שמשתמש בטכניקות אימוניות הוא אימון - וזה שמשהו הוא לא אימון לא אומר שהוא חסר ערך - יש הרבה תהליכים מצויינים שאינם אימון - למשל טיפול, למשל צמיחה אישית שאת עושה באמצעות ספרים או סרטים. אני חושבת שכשאת מכניסה כל דבר שקשור לצמיחה ולהתפתחות למילה אימון נוצרת אי בהירות ואפילו זילות של המושג אימון. ואז באמת קשה לדעת מי איש מקצוע מתאים, ולמה בכלל צריך איש מקצוע מתאים.

אז יש מחלוקת בינינו

אני חושבת שאני מבינה אותך. ולא מסכימה
אכן לא תמיד צריך איש מקצוע מתאים. ממש לא. ברור שאיש מקצוע מתאים יכול לעזור. כמו בכל תחום. אבל הוא לא הכרחי. כמו ברוב התחומים, אם לא כולם. אני אכן רואה את המושג אימון כמושג רחב יותר ממה שאת משתמשת בו, אני חושבת. ובעיני זה לא מוביל לזילות של אימון, בכלל. להיפך - להרחבה. גם רבי יכול לאמן וגם מורה או פסיכולוג. מבחינתי ילד שבונה בלגו מתאמן. תודה על דיון מעניין

למעלה