עם כל האופטימיות קשה לי

עם כל האופטימיות קשה לי

את הימים האחרונים של שנת 2004 עברתי בתוך ערפל סמיך של אומללות, הלחץ בעבודה שמצפים ממני ליותר,המינוס בבנק שלא נותן לי נחת, הלימודים ,סוף סימסטר- לעמוד בלוח הזמנים ולהגיש את העבודות בזמן הרגשות שפתאם מציפים אותי ואני מרגישה כמה אמא חסרה לי ואיזה נחמד זה היה יכול להיות עם הייתי פותחת את הדלת והיא הייתה מחכה לי עם ארוחה חמה ותעודד אותי להמשיך בשיגרה ,מזמן לא הייתי במצב חמור כזה. כבר למחרת,ידעתי שאני בצרות אך נישארתי נאמנה לאופיי שהתגבש עם השנים- והתמודדתי עם הבעיה בשיטת הבת יענה, כלומר - התעלמות מוחלטת ממה שאני מרגישה ומאמץ להעמיד פנים שהכל כרגיל אחי לעומתי התנהג בצורה "מוזרה" מאוד, קם לפני, הלך להכין ארוחת בוקר, שתה קפה במשך כל היום היה נחמד ומתוק עד לגועל. במשך השבוע שבא- עשיתי מאמצים להתנהג כרגיל ובתמימותי הייתי בטוחה שאף אחד לא הרגיש מה באמת עובר עלי. תמיד כשזה קורה אני משקיעה הרבה אנרגיה בלהסתיר את האמת. אני יודעת שזה לא מומלץ, שצריך לדבר, לבקש עזרה, לפנות למישהו, אבל רק המחשבה על ניסיון לנסח במילים את המפלצת האפורה מדביקה את לשוני לחיכי. זו לא מטאפורה מתיפייפת, זו עובדה בשטח - לשוני נעשית כבדה וממש נדבקת לחיכי רק מעצם הרעיון של להתחיל לדבר ולהסביר מה עובר עלי. זה מוזר, אבל כשאני במצב הזה אין בי די אנרגיות להסביר מה יש לי, וכשזה נגמר אני מרגישה כאילו זה קרה לאדם אחר וזה לא נוגע לי יותר. אחרי כמה ימים הזיכרון של מה בדיוק הרגשתי בימים ההם מטשטש ונמחק ואני לא מסוגל להסביר מה היה לי וגם לא רוצה לחזור לזה שוב. אפילו עם אחים שלי אני לא יכול לדבר עליה בעצם, בעיקר עם אחי הגדול אני לא מסוגל לשוחח על הערפל הזה שאופף אותי לפעמים ומאיים לבלוע אותי וכן, אני יודעת שזה מעין סוג של דיכאון ושאם אפנה לטיפול "יאלצו" אותי לדבר ולספר על עצמי על ילדותי והורי וכל הסבך הממושך והמכוער הזה וממש לא בא לי. אני מודה, לפעמים, בלילות לבנים, כשאני מתהפכת שוב ושוב על המיטה, אני מנסה לדמיין את עצמי הולכת לאיזה רופא נפש ומנסה לתאר לפניו איך זה התחיל ואיך קרה שהגעתי למצב הזה, ומיד הדמיון שלי מצייר לי את הרופא כאיזה טיפוס חמור עם בלורית כסופה שמביט בי בעיניה של סבתא אנה, נועץ בי מבט מאשים ואומר לי להפסיק להיות ילדה ולכנות את מצבי הרוח שלי בשמות מטופשים. "באמת, אדם בגילך יודעת שאין מפלצות", קחי את הכדור הזה, ואת הכדור ההוא, ואם יהיו לך תופעות לוואי תבואי לספר לי עליהם ונראה מה אפשר לעשות, ועד אז קחי את עצמך בידיים ותפסיקי להיות מפונקת כזאת." אומר לי הרופא הדמיוני שבראשי בקול חמור בעל מבטא ייקי שלא סובל שטויות ילדותיות." כשאני במצב כזה כל התפקודים הגופניים שלי משתבשים. לוקח לי יותר זמן לעשות מה שאני עושה בדרך כלל במהירות ובלי לחשוב, ונדמה לי שהזמן עובר בבת אחת גם מהר יותר וגם לאט יותר. מאוד קשה להסביר את ההרגשה הזו של מועקה שלוחצת על גופי ומקשה עלי את הנשימה. כל הזמן יש בי מעין תחושת אומללות וחידלון שגורמים לי לחולשה פיזית ממש. אני מתרצת לפעמים את המצב שלי הירוד שלי בשפעת או הצטננות, ובחורף זה נשמע סביר למדי, אם כי אני יודעת היטב מתי אני חולה גופנית ומתי זו בעיה נפשית. הדיכאון, או מה שזה לא יהיה, מבטא את עצמו בתופעות גופניות לכאורה, אבל זה רק תרגום שלא מצליח לבלבל אותי. הגוף שלי יודע להבדיל מתי הכאב הוא אמיתי ומוצדק בגלל וירוס או חיידק, ומתי זו המפלצת שמכשילה אותי. זה רק בראש שלך אני מסבירה לעצמי, זה סתם משהו ילדותי שאת גוררת שנים, מין פינוק מיותר שנשאר לך מהילדות, תתעלמי מזה וזה יעבור. אני סחה לעצמי בלילות ארוכים של נדודי שינה, "אל תהיי חלשלושה כזאת, תפסיקי לעשות סיפור מכל מצב רוח טיפשי, תעצמי עיניים ותכריחי את עצמך לישון. וככה אני שוכבת לגמרי עד הבוקר ואז קמה עייפה ללימודים ,לעבודה ולאוכל יש טעם של קש ואין לי תאבון אני "מאלצת" את עצמי לבלוע אותו כדי שאוכל להמשיך לתפקד במשך היום. אם הייתי מרשה לעצמי לעשות מה שבאמת מתחשק לי הייתי מתכרבלת מתחת לפוך ונשארת שם לנצח, אבל ממתי אחת כמוני מרשה לעצמה לעשות מה שבא לה זה מנוגד לכל אורך החיים שלי והגורל שלי. אז אני קמה וממשיכה כרגיל, דורשת מעצמי לעשות הכל כמו תמיד ובלי שום הנחות. מתי יהיה לי שקט נפשי מתי אוכל לעצור לרגע ולהנות מהאויר הצח בחוץ ,חשבתי שזה יהיה כשתיהיה לי משפחה משלי וכשאחוז בילד/ה שיאירו לי את החיים !? ורוחה של אמא כבר לא תרדוף ותרחף סביבי אך אני מבינה מפה שבכל צעד חדש בחיי דמותה של אמא עדיין תחסר ותלווה אותי. אחרי שפירקתי את מעללי אנסה לחזור לספרים ולהמשיך באופטימיות שלי.

מגיבה על רגל אחת

מבטיחה להגיב באריכות מאוחר יותר. באופן כללי אני נגד הסתרת הדברים. אין בכאב חולשה ואדם צריך להיות מסוגל לדבר על מה שכואב לו ומציק לו. לדעתי זו הדרך לריפוי לא הסתרת הדברים. כמו שמוגלה חייבים לנקז כך גם הכאב צריך לצאת החוצה. מותר להישבר ומותר גם להיות פסימיים לעיתים. זה מאוד מאוד לגיטימי. מבטיחה להמשיך אחר כך. מקווה שאת מרגישה יותר טוב. שולחת לך חיבוק ואם תירצי הכתף שלי תמיד פנויה בשביל חברות שרוצות לבכות עליה.

gitta

New member
פתרונות למצבים קשים

שלום לך נשמה טובה, הכי טובה, אנסה לענות על חלק משאלותייך, כמיטב יכולתי. ואתחיל מהסוף, ברשותך. אכן, כשתהיה לך משפחה משלך ותחבקי בזרועותייך את ילדך או ילדתך, תחזירי לעצמך את ההרגשה שאת חלק מהחיים הפועמים בשימחה, בזרימה קדימה. לבוא הביתה עם תינוק זעיר בזרועותייך ישר מבית היולדות זה הרגע של התחברות מחדש לאושר, לשימחת החיים, לזרימה הטבעית של הקיום האנושי. במצב הנוכחי, כפי שתיארת, האנרגיות שלך סובלות מנתק, כמו עץ שהשורשים שלו לא מחוברים לקרקע, שאין לו חיבור למקור של קיום. זה סוג של ואקום שהוא מסוכן לבריאות הנפשית, וצריך ליזום באופן פעיל דרך לצאת ממנו, כדי שלא ליפול לדיכאון כרוני. גם אני מסכימה שתרופות כימיות לא מועילות במקרה כזה. להיפך, הן משתיקות את הכאב באופן מלאכותי וע"י כך גורמות לו להיכנס לרמות יותר עמוקות של התת-מודע שלנו, ומשם יהיה הרבה יותר קשה להוציא אותו בעתיד, כשנרצה למצוא ריפוי אמיתי. הדחקה כזאת היא רק זמנית, ויוצרת בתוכנו פצצת זמן, העלולה ליצור בעיות נוספות. לידיעתך, תרופות למצבים נפשיים יכול רק פסיכיאטר לרשום, כלומר ד"ר לרפואה שעבר התמחות בפסיכיאטריה. ואילו פסיכולוג או פסיכולוגית יוכלו לעזור ע"י שיחות וייעוץ, ברגע שתרגישי שאת כבר יכולה לדבר על עצמך. אני אישית מאמינה ביכולת של הרפואה המשלימה לעזור במצבים כאלה, המתבטאים בתופעות גופניות ונפשיות בעת ובעונה אחת. בשבילך, כך אני חשה, יימצא הפתרון אצל נטורופת\ית, הפועלים במישור הכי רחב (הוליסטי) של התחום האלטרנטיבי. אבל כל זאת רק אחרי שתעשי בדיקות מעבדה מקיפות אצל רופא\ת המשפחה, כי כל נטורופת רציני ירצה לראות את תמונת הדם שלך. כאן אני רוצה להזכיר במאמר מוסגר אך חשוב: ה ד ם ה ו א ה נ פ ש !!! (זה מהתורה, כידוע). כלומר, תמונת הדם מראה במידה מסויימת מה המצב הנפשי שלנו. הנפש מוצאת את ביטויה גם במערכת החיסונית שלנו, כי הנפש מכילה גם את הדם (מבחינה פיזית) וגם את הרוח, רוח אלוהים (מבחינה רוחנית). את כל כך מוחלשת, שאת כותבת שאין לך אפילו די אנרגיות להסביר מה קורה לך. אני מכירה היטב את המצב הזה, כשהרגשתי שאני "על הקרשים" ככה קראתי לזה לפני שקלטתי שאני סובלת מחוסר גדול באנרגיות חיים. זה היה אחרי שהחלמתי בפעם שנייה מסרטן מלנומה ולא הצלחתי "להתניע" מחדש. אבל עשרה טיפולים אצל מדקר סיני (200 ש"ח לביקור) החזירו לגופי את הזרימה של אנרגיית החיים, ויכולתי לחוש את זה ממש באופן פיזי. במצבך הנוכחי את לא יכולה לעזור לעצמך, ואת זקוקה לכך שמישהו יושיט לך יד כדי שתקומי מהקרשים. ההתעלמות ממצבך, כפי שאת רגילה, עד שיבוא הגל העכור הבא, מזינה היטב את הדיכאון הזוחל העלול להתנחל אצלך קבע. אל תתני לו את ההזדמנות לעשות זאת, כי עכשיו את יכולה לעשות זאת. את יכולה לקחת את ההגה לידייך, להפסיק להיסחף עם האירועים ולהתחיל לשלוט בהם. ברגע שבו תקבלי את ההחלטה לפעול למען עצמך, בו ברגע תחול התפנית ואת תפתחי בכך פתח לאנרגיות החיים להיכנס לתוכך באופן אוטומטי. באחריות. אני שולחת לך איחולי עוצמה וקבלת אחריות על עצמך, בריאות גוף-נפש טובה, וחיים ארוכים וטובים. עם חיבוק, מגיטה.

קודם כל

ולפני הכל את חייבת לטפל בעצמך ולא חשוב באיזו דרך תבחרי לעשות זאת. אישית מאמינה ברפואה משלימה, בדומה לגיטה, מכיון שהריפוי נעשה ברובד הפיזי והרגשי/נפשי הקשורים ושלובים ונובעים זה מזה - יש בתחום אפשרויות רבות, ביניהן טובות מאוד וכל שעלייך לעשות הוא לבדוק מה מתאים לך. רק אחרי שתחזירי לעצמך אנרגיות תוכלי לטפל בשאר הדברים (לחץ בעבודה, מינוס בבנק, לוח זמנים בבחינות וכו'...). את מספרת על עייפות, חולשה, חוסר תיאבון אלו דברים שלא יחלפו מאליהם, אלא אם תחליטי ותעשי מעשה. אז קדימה איספי את עצמך והתחילי לפעול בענין זה, אל תניחי לעצמך לשקוע והכי חשוב אל תתעלמי מהדברים ואל תדחיקי, כי בסופו של דבר הדברים חוזרים שוב ושוב וצפים בכל פעם מחדש ואם לא מטפלים בם הם מחמירים. ויכולה להבטיח לך שאם תפעלי ותטפלי בעצמך, אכן כשיגיע היום, ותהיה לך משפחה משלך ותאחזי בתינוק משלך,חייך יוארו. אך את חייבת לעשות קודם כל למען עצמך
הרשיתי לעצמי "לגעור" בך בקולה של אם, מקווה שזה בסדר מצידך... שולחת לך כוח ועוצמה והמן אהבה.

Storm131

New member
not that kind of girl

אני ממש מצטערת לשמוע,פשוט קשה.אני כל כך מבינה אותך וזוכרת היטב את ימי ההכחשה,האדישות ואז הדיכאון,המועקה ,החנק בגרון ובריאות,ממש כמו שאת מתארת,אצלי דוקא זה התחלף בהיסטריה ולבסוף כמעט קריסה.רק טיפול הציל אותי וכמו שאת מתבטאת בכתיבה אם תפני למטפלת המתאימה שתיתן לך תחושת הבנה וסימפטיה תראי שתצליחי להשתחרר,אל תוותרי על זה. אגב,אני מצטערת אך איני יודעת כמה זמן עבר מאז שאימך נפטרה?

מזוית שונה ...

היי גירל .... לא עניתי מייד על הודעתך, כי רציתי לקחת קצת זמן לחשוב על הדברים. כשקראתי שוב את הודעתך, מצאתי בה דברים חדשים שפחות התייחסתי אליהם בפעם הראשונה שקראתי אותה, כשאז הייתי מרוכזת הרבה יותר בתכנים. מה שגיליתי הפעם מתייחס הרבה יותר לאופי הכותבת: בחורה אינטיליגנטית מאוד, בעלת יכולת ניתוח מצוינת, כושר ביטוי נפלא, ומין ציניות נחמדה שכוללת גם את היכולת לצחוק על עצמך. אני מציינת את כל אלה, כי זה מאוד מרגיע אותי לדעת שיש לך את מכלול התכונות האלה. אני משוכנעת שהן עוזרות ויעזרו לך בעתיד להתמודד עם כל המשא שעל כתפייך. ראי, הצעות קונקרטיות טובות לטיפול בענין שהעלית ניתנו כאן בשפע לפני, ולכן לא אחזור עליהן. כן אדגיש את המכנה המשותף שעומד בבסיסן, והוא הצורך לעשות משהו בנידון - והצורך שאת תפרגני לעצמך את זה. נכון, את 'אלופה' בלהחזיק את הראש מעל למים ולתת לכולם מסביב את הרושם ש'הכל בסדר', אבל בתוך תוכך את יודעת שזה לא לגמרי נכון, ואם זה לא היה לגמרי ברור - הגוף שלך גם מאותת לך את זה, ואת קולטת את המסר. עוד גורם שיש להתייחס אליו הוא שסביר להניח שהלחץ יותר קשה עכשיו גם בשל צירוף של הנסיבות: הלחץ בעבודה, המינוס בבנק, סוף שנה [אזרחית], חורף, בחינות סוף הסמסטר ... מתוך כל אלה אני גם יודעת מכירה אישית את ההשפעה המאוד מלחיצה של תקופת הבחינות. הייתי מציעה כך: בואי תעברי קודם כל את התקופה המלחיצה הזאת, גשי לבחינות, נקי שולחן, ואז גשי ועשי משהו בשביל עצמך. נכון שאז זה כבר אולי ייראה 'פחות דחוף', אבל זכרי המקור לבעיה קיים, ולכן יש לטפל בו. זכרי שאת שווה את זה, ומגיע לך להקל על עצמך. יש לך כל כך הרבה יכולות, וכל כך הרבה תכניות גדולות [שלגבי חלק מהן שיתפת כאן בעבר]. זכרי שאת הכלי הכי חשוב של עצמך, וכדי להשיג את כל מה שאת מייחלת לעצמך, את בראש ובראשונה צריכה נפש בריאה, בגוף בריא! שולחת לך חיבוק והמון אהבה, ואשמח שתעדכני אותנו מה קורה איתך, סקאלי

למעלה