עם ישראל צריך לעשות תשובה

tamarhp

New member
תנועת נוער?? אני??? מה פתאום?

חחחחחחחחחחחחחחחחח הייתי בבנ"ע בכיתה ד' אבל בכיתה ה' הפסקתי.. לא זוכרת למה, אני רק זוכרת שהתחלפה המדריכה אז כנראה שזה היה קשור... ועוד אין לי נכדים. מתנדב להיות הבעל?
ואולי התבלבלת כי אמרתי שאני בפורום בנ"ע...

oldfield

New member
ברור! מה השאלה!?

אבל תראי אני עסוק עד יום שלישי. יום רביעי יכול דווקא להיות בסדר. כמה נכדים אמרת שאת רוצה?

saar7650

New member
הצדיק סער???

קודם כל אם לא קראת אז קוראים לי עידן לא saar. בכל אפן אם כבר "צדיק" אז מהיום- "ע עי עיד עידן מאומן!"
ולגבי אחאב הב הב הב (כדבריך- מה זה? יש פה הד הד הד הד הד...??)- לאחר הצלחותיו המרעישות מראה לו בורא עולם יפה מאוד את מקומוץ 3 שנים של רעב (עב עב עב- התלהב הב הב הבתי מהענין) ולבסוף המעמד הגדול בין אליהו הנביא לנביאי הבעל בהם קורא כל העם "ה' הוא האלוקים". בכל אפן ניתן גם לאמץ את שיטת שלמה המלך שבימי מלכותו (כ-40 שנה) קוים הפס' "ויישבו איש תחת גפנו ואיש תחת תאנתו" כלומר העם כולו חי בשלווה ונחת. *תיקון טעות קטנטנה- "ואז נצליח במלחמתינו בסייעתא דשמעיה." דשמיא- (עזרה משמים) ולא כפי שכתבת.

oldfield

New member
אז נעבור עכשיו לשלמה?

למה לא. אני אקח את הצד של הקטגוריה, בסדר? שלמה הוא זה שבנה לעצמו ארמון ניפלא ומדהים בצמוד לבית המקדש. בימינו זה מייד היה גורר וועדת חקירה (ומה עם "הצנע לכת עם אלוקיך?"). שלמה מכר ארבעים ערים בצפון בתמורה לארזי הלבנון (שמאלני!!!!). לשלמה היה כידוע תחביב לארח במיטתו שיקסעס מהסוג המובחר במגוון צבעים וטעמים (חיתיות....!! סחתיין עליך אח שלי). אילו כידוע גם הביאו איתן את אליליהן כמוש מלכם וכל השאר. ובנוסף שלמה גם הלך אחרי עשתורת כשמקדש אלוהי ישראל נמצא במרחק הליכה קצרה מארמונו המפואר. אבוי. בדרך למלוכה הוא חיסל את אחיו הבכור אדוניהו שהיה המועמד הטבעי למלוכה (לאחר מותו ללא עת של אבשלום הכריזמתי). בוא נאמר שלתרגילים שעשתה אימו האמביציוזית (ההיא מהאמבטיה על הגג) על בעלה הבאבא-ימים היה חלק נכבד בבחירתו למלוכה. "ויישבו איש תחת גפנו ואיש תחת תאנתו - כלומר העם כולו חי בשלווה ונחת". בוא ניראה: "ויעל המלך שלמה מס מכל-ישראל; ויהי המס שלושים אלף איש" הם בטח לא ישבו תחת תאנתם... ומה יש לעם להגיד אחרי מות שלמה לבנו רחבעם: "אָבִיךָ הִקְשָׁה אֶת עֻלֵּנוּ" ודברי רחבעם שלמה אביו "אָבִי הֶעְמִיס עֲלֵיכֶם עֹל כָּבֵד" "אָבִי יִסַּר אֶתְכֶם בַּשּׁוֹטִים" שמע, אם כל העם היה חי בשלווה ונחת, הם לא היו מנפנפים מעליהם את בית דויד בהזדמנות הראשונה... (((סייעתא דשמעיה זה היה שיבוש מכוון כחלק מרוח השטות שנחה עליי. אותו כנ"ל באבא-ימים. רציתי לכתוב 'סנילי' אבל חששתי שזה יסבך אותי עם משטרת הפורום....))) ולא יעזרו לך המחאות... בפורום מה שקובע זה הניק. קפיש?

oldfield

New member
ובענין אחאב

עזוב אותך משלוש שנות רעב. אחאב חוטף עכשיו בגיהינום על כל מה שהוא עשה. ואם 'תה לא מאמין תשאל את הדחליל.

saar7650

New member
שלמה המלך- סעיף סעיף:

1."שלמה הוא זה שבנה לעצמו ארמון ניפלא ומדהים בצמוד לבית המקדש. בימינו זה מייד היה גורר וועדת חקירה (ומה עם "הצנע לכת עם אלוקיך?")." 2." שלמה מכר ארבעים ערים בצפון בתמורה לארזי הלבנון (שמאלני!!!!)." ידוע כי אותם ארזי לבנון שימשו לצורך נעלה של הקמת ביהמ"ק הראשון. כלומר- לעיתים טוב ונכון למכור דבר מסויים בתמורה לערך עליון. 3." לשלמה היה כידוע תחביב לארח במיטתו שיקסעס מהסוג המובחר במגוון צבעים וטעמים (חיתיות....!! סחתיין עליך אח שלי). אילו כידוע גם הביאו איתן את אליליהן כמוש מלכם וכל השאר." מה בא כבודו לחדש בעניין? והלא על כך דיברנו. שכל מהותו ומאוויו של שלמה היו להשכין שלום בעולם. וכאשר יקח אישה מכל מדינה (אותן נשים היו בנות מלכים), האבות של הנשים לא יפתחו עימו במלחמה כיון שהוא בעצם החתן שלהם. כוונתו של שלמה היתה טובה. אך לצערינו קרה בדיוק מה שאתה כתבת: " אילו כידוע גם הביאו איתן את אליליהן כמוש מלכם וכל השאר. ובנוסף שלמה גם הלך אחרי עשתורת כשמקדש אלוהי ישראל נמצא במרחק הליכה קצרה מארמונו המפואר." ועל כך נאמר בפס' כי שלמה עשה רע בעיני ה'. כלומר- בורא עולם אסר על כל מלך בישראל להרבות לו נשים ורכוש רב כי ידע שאותן נשים נכריות עלולות להטות את ליבו. אמר שלמה:"אני ארבה ולא יסור מעם ה'". וטעה! 4."בדרך למלוכה הוא חיסל את אחיו הבכור אדוניהו שהיה המועמד הטבעי למלוכה (לאחר מותו ללא עת של אבשלום הכריזמתי)." בוא ונסתכל בפס'- שלמה קיבל את המלוכה מדויד המלך. אדוניה היה מועמד, אך עקב מעשיו לא התקבל למלוכה. החיסול שדיברת עליו נבע מכך שאדוניה בן חגית מרד במלוכה (הן בדויד והן בשלמה) ועל כן היה בן מוות! 5." בוא נאמר שלתרגילים שעשתה אימו האמביציוזית (ההיא מהאמבטיה על הגג) על בעלה הבאבא-ימים היה חלק נכבד בבחירתו למלוכה." ממש ממש לא! ראשית כל- דויד נשבע בשם ה' ששלמה המלך הוא זה שימלוך אחריו. שבועה בשם ה' היא שבועה מחייבת לכל דבר. דבר נוסף- אדוניה בן חגית המליך את עצמו ללא ידיעת דויד אביו ועל כן אין לאשר לבוגד ולמורד במלכות את המלוכה. המעשים של אדוניה מול המעשים של שלמה וכן השבועה שנשבע דויד בשם ה', הם אלה שקבעו את המלוכה ולא מעשיה של בת שבע אם שלמה. 6. אמנם, יכול להיות שלא הכל היה מושלם. הרי בסופו של דבר בתקופת שלמה הייתה בניה עניפה ביותר (כולל בניית בית ראשון). אך העניין הוא שבכל זאת העם חי בשלווה ובנחת, והחשוב מכל- בשלום! "ולא יעזרו לך המחאות... בפורום מה שקובע זה הניק. קפיש?" איך שתרצה...

אסור להיות תמים עם בני אדם !

צריך להיות תמים רק עם הקדוש ברוך הוא . רק עליו אפשר ליסמוך ולא על שום אדם .

באותו עניין: שלט שראיתי

בכניסה למכון פוליגרף: In God we trust. Others we polygraph. וגירסא אחרת של אותו הדבר In God we trust, others pay cash.

תחזרי רגע אחורה .............

מה הנביא שמואל אמר על המלוכה ! היתנגד למלוכה ועם ישראל היתעקש לקבל מלך . אז מה עכשיו רוצים ?
מה שבטוח ש-אחאב לא זכה להיכנס לגן עדן .

oldfield

New member
אם זה נכון מה שמספרים עליו ועל נבות

היזרעאלי אני מאד מקווה שלא הכניסו אותו לגן עדן (אם כן - אז צריך לפתוח וועדת חקירה בעניין ולנזוף בכמה מלאכים רשלניים.) בכל אופן כשאתה מגיע שם לסביבה תן הצצה לגיהינום ותראה שמטפלים בו שם כמו שצריך. נשמח לקבל דיווחים מהשטח.

למעלה