עם יד על הלב

jesie12

New member
עם יד על הלב

אתן חושבות שאתן אמהות טובות? באופן מסויים הייתן מחקות את האמהות שלכם באופן שבו ניהלו את הבית והילדים? שימו את עצמיכן במקומם של הילדים הייתן רוצות אמהות כמו שיש לילדיכן? מקווה שהבהרתי את מה שרציתי להעביר....
למנהלת על ההזמנה

בלי להשתחצן אני חושבת שאני אמא טובה,טוב

גם כולם אומרים לי ולבעלי שאנחנו הורים טובים, לגבי ילדיי אני אמא טובה שאני נותנת להם מה שהם רוצים, שזה מגיע ל"לא" שלי אז אני פחות טובה, אבל אין מה לעשות גבולות צריך להציב, וילדים לא יודעים לפעמים מה טוב ומה לא,מה מותר ומה אסור, לסיכומו של דבר אני חושבת שאני בסך הכל אמא טובה.

אם הייתי צריכה לתת לעצמי ציון

אז הייתי מחלקת לכמה סעיפים - יש כאלה שצריך לשפר - אני נוטה להתרגז מהר מידי ולא תמיד מצליחה לשלוט בכעס. חוץ מזה אני חושבת שאני אמא מפנקת ומפרגנת ומסורה ומעודדת ותומכת וקשובה. אי אפשר להגיד עלי שאני אמא מצחיקה אבל אני אמא מקורית. לשמחתי אני לא דומה לאמא שלי.

litzuf

New member
אני חושבת שעכשיו אני אמא לא משהו...

חסרת סבלנות... פעם בעבר הייתי הרבה יותר סבלנית משאני עכשיו... אני אמא בדיכאון וחסרת סבלנות... בוכה המון....

אני אמא משתדלת

לעשות את המקסימום שאני יכולה מבחינתי. ניסוי, תהייה, טעייה. והרבה רגשי אשמה.

אנאהיא

New member
אין מושלמוּת ואין כללים

ההורות מורכבת מרבדים רבים ושונים. ישנם כל מיני סוגי הורים, כל מיני סוגי ילדים על צרכיהם, וכל מיני מערכות משפחתיות. לפעמים הורים ככ"ך משתדלים ונותנים את כל כולם לילדיהם, וקורה שבכל זאת מגיע זמן שהילדים משחררים טענות, ביקורות ותלונות כלפי הוריהם, בלי שההורים בכלל יבינו על מה ולמה. וקיימים גם מצבים הפוכים. אין מצב דומה למשנהו. גם כלפי האמא ללא רבב מופנית לעתים אצבע מאשימה. זה בהחלט מתסכל, אנו משתדלים לעשות את המיטב, אך אולי הדברים נראים אחרת בעיני ילדינו, אין חוקים ואין לצפות דברים מראש.

עם יד על הלב...

אני רואה עצמי כאמא מאוד מכבדת, מגוננת, מקשיבה ויש לי עוד המון מה ללמוד ולשפר בתחומים מסויימים. הבנות שלי יודעות שלא משנה מה- אני תמיד כאן ושם בשבילן, הן יכולות לספר לי הכל ולשתף אותי בכל עניין. לא מספיק ירדתי לשטיח לשחק איתן בפאזלים, לא מספיק הקראתי סיפורים (זה התפקיד של אבא אצלנו) אבל בדיבורים אני אלופה... מאוחר מדי שיחררתי את המטבח לבישולים שלהן וכנראה שלעולם ועד אהיה חרדה לשלומן ובטחונן אולי אפילו בהגזמה!

אלינקה

New member
הלואי שהיתי יותר דומה לאמי

אני לא מספיק קשוחה איתו מבחינת גבולות דוקא אמי חושבת שאני בסדר

יומטוב5

New member
אני לא יודעת

בשביל זה צריך לשאול את הילדים אני יודעת שלהורך כל השנים נסיתי להיות אמא טונה אבל אני בטוחה שהיו טעויות בדרך וגם היום לפעמיים אני עושה דברים שלא תמיד האונים על הבנים שלי בחלקם אני חושבת שזאת הדרך ושם יבינו בהמשך החיים ובחלקם אני מתחרטת ךאחר מעשה

דובשJית

New member
עם יד על הלב -לא.

ראיתי ואני רואה אמהות הרבה יותר סבלניות ומשקיעניות ממני.

dafgol

New member
מתנצלת מראש אבל

בשיא הצניעות......אני חושבת ובטוחה שאני אמא טובה. אמא שלי על כל מגרעותיה (ויש...לא חסר
) היא היתה ותהיה אמא למופת בכל תחום אפשרי, אני לא מנסה לחקות אותה, בהחלט לקחתי ממנה כמה תכונות אופי ודרכי התנהגות והתנהלות. קורה לפעמים שאני אומרת משהו לבנים ואז תופסת את עצמי ואומרת לאיש בצחוק מהול בבהלה " אוי אני נשמעת כמו אמא שלי"
אני חושבת שהבנים שלי די מבסוטים ממני...עובדה שהם לא עוזבים
וברצינות....לילדים שלי יש את האמא הכי טובה מדהימה אוהבת תומכת דואגת טרחנית כייפית כועסת מתעצבנת מעצבנת והכי אמהית בעולם, גם האמא היחידה בעולם שיש להם, לטוב לרע ללא נורא.....עסקת חבילה לכל החיים, כמובן עם אפשרויות שדרוג ושיפור כל יום מחדש. כשהבן שלי אומר לי "אמא את האמא הכי טובה בעולם" או " אמא אני אוהב אותך עד השמש הירח השמים ובחזרה"...אני יודעת שאני עושה משהו נכון כנראה

טלטוש

New member
מה זה אמא טובה?

יש נשים שחושבות שלתת ממתקים לילד זה להיות אמא טובה ויש נשים שחושבות שלמנוע ממתקים מילדים זו אמהות טובה. כל אחת והאמהות בעיני עצמה. יש מקרים שאני מרוצה מהתפקוד שלי ויש מקרים שפחות, ככה זה, כולנו אנושיים. כנ"ל לגבי ההורים שלי, יש לי הרבה השגות מהרבה דברים שהם עשו איתנו או לא עשו איתנו, ובכל אופן זה יצא להם מאוד מוצלח.

למעלה