עם דגש או בלי?????? שלום איך אומרים נתפס עם דגש באות פ' או שה-פ' רפה? ואם היא דגושה אז למה??????
R roni442 New member 17/12/06 #1 עם דגש או בלי?????? שלום איך אומרים נתפס עם דגש באות פ' או שה-פ' רפה? ואם היא דגושה אז למה??????
S Scarlight New member 17/12/06 #2 עם דגש לפי חוקי הדקדוק אותיות בג"ד כפ"ת אחרי שווא נח מקבלות דגש. אפשר להשוות עם הפועל נִשְׁכַּב, שנהגית כידוע בכ"ף דגושה.
עם דגש לפי חוקי הדקדוק אותיות בג"ד כפ"ת אחרי שווא נח מקבלות דגש. אפשר להשוות עם הפועל נִשְׁכַּב, שנהגית כידוע בכ"ף דגושה.
L learned hand New member 17/12/06 #3 תשובה נִתְפַּס (בעבר) נִתְפָּס (בהווה) נִתָּפֵס (בעתיד) בג"ד כפ"ת מקבלים דגש קל לאחר שווא נח. בעבר ובהווה יש שווא כזה, ובעתיד אין.
תשובה נִתְפַּס (בעבר) נִתְפָּס (בהווה) נִתָּפֵס (בעתיד) בג"ד כפ"ת מקבלים דגש קל לאחר שווא נח. בעבר ובהווה יש שווא כזה, ובעתיד אין.
4 407 New member 17/12/06 #5 נתפּס עם דגש. הסיבה לכך היא שהתי"ו (פה"פ) באה בשווא נח ולאחר שווא נח תהיינה אותיות בג"ד כפ"ת דגושות בדגש קל.
נתפּס עם דגש. הסיבה לכך היא שהתי"ו (פה"פ) באה בשווא נח ולאחר שווא נח תהיינה אותיות בג"ד כפ"ת דגושות בדגש קל.
U uriozmor New member 18/12/06 #6 יפה נראה שדבריו של החבר r o r o r o הגיעו לאוזנכם וללבכם. אולי הגיעו יותר מדי.