עם או בלי www ו redirect

עם או בלי www ו redirect

א. רוב הגולשים מקישים כתובת ללא www ומגיעים לאתר מבוקש. האם הפעולה הזו הינה אוטומטית או מוגדרת מראש ב wmt או יש צורך במתכנת? האם יש מצב שאקיש כתובת מסוימת ללא www ואקבל שגיאה 404?

ב. האם קישור מתפריט באתר מסוים לאתר חיצוני שבבעלותי מצריך הפנייה 301? (אגב החומר בחיצוני רלוונטי אך אינני רוצה שהוא יכלל באתר הראשון)

ג. באותו עניין איך נראה טכנית קוד html 301 במקרה של מעבר מדף ישן לחדש והאם הוא מבוצע ב head של האתר הישן? איך מוחקים דף ישן?

המון תודה

הפנית כתובות קנוניקליות לאתר

א. את הכתובת המועדפת אפשר להגדיר בכלי המנהלים של גוגל, אך בפן הטכני חשוב ביותר לבצע הפניית 301 לכתובת הנבחרת, וכן יש מקרים שבהם גישה לסאבדומיין קנוניקלי לא מציגה את האתר

ב. לא ברור מה השאלה, במקרה והבנתי נכון אם אתר מסוים מקשר לכתובת קנוניקלית אז חשוב לבצע הפניה תקינה לכתובת המועדפת בכדי לשמר את התנועה ואת ערך ההמלצה שהקישור מעביר לאתר

ג. הוא מבוצע ב HTTP HEADER ופלט לדוגמא תוכל לראות פה:
http://web-sniffer.net/
תזין בו את הכתובת הקנוניקלית של תפוז ללא WWW ותראה פלט של הפניה.
ולא מוחקים דף ישן, משאירים אותו באוויר בכדי לא להפסיד את הגולשים שייגשו אליו

בנוגע לסעיף ג

תודה רבה.
לגבי ג'; האם הכלי ששלחת לי מייצר לי קוד שאני שולח למתכנת, למה הכוונה? אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה הכלי הזה בעברית פשוטה כי אני די חדש בתחום.
האם http header זה ה <head> בתחילת כל דף html?

פונקציה header

כלומר זה סוג של פונקציה שמאפשרת לנו לבצע שינויים מגוונים באתר ביניהם לדוגמה 301. זה ברמת המתכנת

היי

חשוב שתהנה אחידות באתר. או שכל הדפים יהיו עם WWW או שכל הדפים יהיו בלי WWW
מערכות תוכן חדשות כגון וורדפרס מבצעות את העבודה באופן אוטומטי - יש מקום אחד בו אתה מגדיר זאת במערכת וזה תופש על כל הדפים.
אם אין לך שלטטה כזו במערכת שלך יש לבצע הפניית 301

לגבי השאלה השנייה: אין צורך ב301 אם מדובר בקישור שאתה מפנה מאתר אחד שלך לאתר השני

הפניות 301 מבוצעות בקובץ htaccess או על ידי הממשק של redirect בCPANEL (בשרת)
את הדף הישן בעיקרון אין תורך למחוק כי הגולש לא יגיע אליו אבל ברמת העיקרון אם בכל זאת אתה רוצה לעשות כן פשוט תכנס למערכת התוכן בה נמצא הדף ותמחק אותו משם

בהצלחה!

למעלה