עם או בלי כיפה?

כיסוי הראש, סממן חיצוני בלבד

למען הגילוי הנאות אומר רק שאנני דתי. אני שומר מסורת ותו-לא. כל נושא כיסוי הראש לצרכים דתיים הוא בעיני סממן חיצוני בלבד ואין לו שום קשר עם קיום המצוות. למיטב ידיעתי, כל ענים הכיפה, או כיסוי הראש בכלל, הוכנס לעם היהודי עם תחילת הנצרות כדי להבדיל את היהודים מאלה שהלכו אחרי ישו. הרי בתחילת הדרך, ההולכים אחרי ישו המשיכו לבוא ולהתפלל בבית הכנסת כמו כל יתר היהודים רק שהם השתייכו "לקליקה" אחרת, שהאמינה ב"משיחיותו" של ישו. רבן גמליאל שהיה באותה עת נשיא הסנהדרין קבע את כיסוי הראש כחובה כדי להבדיל את היהודי ממי שהולך אחרי ישו והוסיף לתפילת שמונה עשרה את התוספת "למינים, למלשינים ולנוצרים אל תהי תקווה...", בהמשך, עם עליית כוחה של הנצרות המילה "ולנוצרים..." נמחקה. אני מכיר אנשים המקיימים קלה כחמורה אך אינם חובשים כיפה כדרך קבע. הכיפה נמצאת בכיסם וכאשר עוסקים בדברים המחייבים ברכה, חובשים כיפה. זאת כדי לא לבלוט בסביבתם. עם כל הכבוד, רבים מהדתיים והחרדים ניכסו את הדת והפכו אותה מדת של רגשות ואמונה לדת שלך סמלים. ותסלחו לי אך חלם חסרי תוכן.

חצאית או מכנסיים?

אני חושבת שהלבוש מאד מגדיר את הבן אדם וכן הכיפה מסמלת הרבה כמו שמדים בכל מקום מסמלים שאתה חלק מהמקום! בעבודה אנשים ניגשים לשאול שאלות כי אני עם מדי עבודה ישאני בלי אף אחד לא ניגש כיפה או לא כיפה זה לא עקרוני מה שמשנה זה מה שזה מסמל נ.ב מקוה שהצלחתי להסביר את העיקרון זה הסתבך לי קצת

יש לך מקור לתיאוריה הזאת?

על סמך מה קבעת שרבן גמליאל הוא שתיקן את כיסוי הראש הגברי? בקשר לברכת ולמלשינים, לא הוזכרו בה נוצרים מעולם, אלא משומדים. המשמעות היתה זהה.

rigoletto111

New member
../images/Emo31.gif עוד במאה העשרים כיסוי ראש

לא היה נהוג בקהילות מסויימות , כמו עיראק וגרמניה. זה הרבה יותר מאוחר

בתש1

New member
היא היתה המנהלת שלי בתיכון רחובות

איזה קטע..היא אחת ששמה פס על כל העולם.

justchip

New member
אחותי למדה

אני למזלי למדתי ברחובות רק בזמן היסודי, התיכון שם היה הזוי גם בשביל בית יעקב.

rigoletto111

New member
לנו בישיבה התיכונית היה רב מחנך

חרדי, שבשעת הצפירה המשיך לדבר בדברי תורה. כולנו עמדנו כאיש אחד, ואחרי משפט וחצי הוא הבין שמתעלמים ממנו אז סתם את הלוע.

אצלנו

בבית יעקב היו אומרים פרקי תהילים אבל בישיבה. אני לא זוכרת שאי פעם התעלמו מזה וייאמר לזכותם שהם היו די ליברליים בחלק מדעותיהם.

צהובה18

New member
אני למדתי שנה אחת בבית יעקב ורוב הכיתה עמדה

ואמרה תהילים והשאר ישבו אבל גם אמרו תהילים, למרות שלא הסכימו עם עניין הצפירה

למעלה