על RAID ושאר ירקות..

rattlehead

New member
על RAID ושאר ירקות..

שלום לכולם. יש לי מערכת RAID5 (בקר PERC2 של דל) שאחד הדיסקים שלה נמצא במצב ERROR רצוף (כנראה מכשל חשמלי). המערכת כמובן המשיכה לפעול (כן, גם אני בהלם). כשהתקנתי דיסק חדש וביצעתי ReBuild הכל נראה כשורה... לפחות עד שהעסק מגיע לסוף ואז אני מקבל את ההודעה Error On Rebuilding והדיסק חוזר למצב Failed (דיסק חדש ותקין). ביצוע Rebuiding מהקונסול (בזמן boot) מראה לי את אותה ההודעה אך ב60% ולא בסוף התהליך. מברור קצר הבנתי שהבעיה נובעת מMedia Errors שיש לי על הדיסק התקין (יש לי 3 תקלות כאלה) וכנראה זה מונע מתהליך הבניה להסתיים. עוד הבנתי שאם בכל זאת אני רוצה מערכת פועלת הדבר היחידי שאני יכול לעשות הוא לגבות את כל המידע (למזלי הרב מדובר בקבצי DATA בלבד ללא בסיסי נתונים או משהו בסגנון) להרוס את הקונפיגורציה של הRAID ולבנות אותה מחדש. אני כמובן לא רוצה להגיע למצב זה שדי הורס לי את הרעיון של RAID5. האם יש למישהו מידע בנושא? או שהכיון שלי להעביר את כל הקצבים לכונן אחר ברשת (תוך שמירה על ההרשאות), להקים קונפיגורציה מחדש ולהחזיר את הקבצים (מדובר בכ60GB פחות או יותר) היא הדרך היחידה? ולסיכום: "הצילו! הצילו! We're all gonna die"

shaharc7

New member
דבר ראשון-תעשה גיבויי לכונן...

לכונן כלשהו ברשת בעזרת תכנת Total Commander כך תוכל לשמור על אותן הרשאות.

rattlehead

New member
תודה...

הכונן הזה עובר גיבויי קלטות ורשת (גם העתקה רגילה מעבירה הרשאות, לא?)

marvin2

New member
גם לי היה אותו סיפור

על כונן של טרה וחצי. (על אותה חומרה..) אחד הכוננים צעק ולא הסכים לעשות ריבילד וגם החלפה פיזית של הכונן לא עזרה. הבעיה היתה בסוף בבקר SCASI. (ובנוסף היה צרוך לגבות הכל ולבנות את המערך מחדש) 4 ימים של כיף.

rattlehead

New member
אתה יכול לפרט טיפה יותר?

מה בדיוק היתה הבעיה בבקר, והאם יש דרך לבדוק אותה? (ואכן המצב נראה דומה... החלפה פיזית של הכונן באמת לא עזרה...) טוב, יום חמישי (או לילה חמישי) הולך להיות ארוך
למרות שאין להשוות בין כמה עשרות ג'יגה לטרה וחצי.

marvin2

New member
הממ...

זו היתה בעיה שנמשכה מעל לשבוע, ולאחר שהוחלפו כמעט כל שאר הדברים (דיסק עצמו, כבלי סקאזי, פאנל חיבורים של ההארדיסקים) נשאר רק הבקר, וכשהוא הוחלף הכל החל לפעול כשורה. למזלי השרת היה באחריות, ככה שזה לא עלה אגורה.

antidot

New member
תלוי איך אתה מעתיק

אם אתה משתמש ב xcopy /O /X או robocopy /MIR /COPYALL או robocopy /MIR /SEC אזי זה כן מעביר. copy ללא פרמטרים יגרום למצב של ירושת הרשאות מתיקית היעד.

rattlehead

New member
../images/Emo45.gif אוקיי.. תודה.

אני משתמש בArcserve כדי לגבות את הנתונים (יותר נכון זה העתקה). אאל"ט, הוא מעתיק גם הרשאות. לצורך העניין אני אגבה עם xcopy (אלא אם כן לrobocopy שאין לי עליו הרבה ידע יש יתרון משמעותי בעניין... יש כזה?)

טופי

New member
אתה מגבה לקלטת עם ARCSERVE?

או משהו אחר? אתה יכול לבדוק את זה בטלפון קטן לCA. (אם יש לך שירות תמיכה ברשיון שקנית)

rattlehead

New member
אני מגבה לקלטת

בנוסף להעתקה למחשב "מרוחק". נוהל יעיל וחסכוני שהציל אותי בעבר. במקרה הספציפי הזה אני מעדיף להעתיק את כל הנתונים לכונן מרוחק ולא להעביר לקלטת ובחזרה.

ezaton

New member
קיימות מספר אפשרויות

בסדר הזה: 1. הדיסק הקשיח החדש לא תקין גם כן 2. יש לך בעיה חשמלית במחבר של הדיסק, בצד השרת. זהו, במקרים רבים, לוח שעליו מחברי HotSwap. 3. אם זה לא לוח, יתכן וזאת בעיה כבילה. 4. אם גם לא זה, תתכן בעיית בקר SCSI. בד"כ בעיות בקר מתאפיינות באובדן כל המערך, ולא רק בדיסק בודד בתוכו. אתה יכול לקחת את הנתונים הללו, ולעשות מהם סדר, ולהתחיל לנסות למצוא את התקלה שלך. בהצלחה.

למעלה