על CBT ופיברו

על CBT ופיברו

בזמנו פניתי אליכם וניסיתי למצוא מטפל CBT בקופ"ח כללית.
לא עדכנתי בנושא מאז אבל עליי לומר שהבירוקרטיה עשתה כל שביכולתה להתיש אותי ולגמרי הביאה אותי לנקודת שבירה.

כמה מסקנות עיקריות שבכל זאת עלו מהנושא ואולי יוכלו לעזור:
אין בכללית כיום חלוקה למטפלים העוסקים ב-CBT. זאת אומרת שאין להם דרך לכוון לכיוון מטפלים שיוכלו לסייע.
על מנת למצוא כאלה צלצלתי בעצמי לכ-60 מטפלים ומטפלות מרשימת הכללית ושאלתי אם הם מטפלים ב-CBT ואם יש להם ידע בטיפול בכאב כרוני ומקום פנוי כעת.
מתוך כל הטלפונים מצאתי ממש מעט המציעים גם CBT, שלושה מטפלים למעשה, לאף אחד לא היה מקום או צפי למקום בזמן הקרוב.

פניתי לכל מרפאות CBT שאיתרתי באינטרנט.
יש לא מעט אנשים שמבינים במחלה שלנו אבל הכללית לא מאפשרת החזר כספי לפסיכולוגים מחוץ לרשימה של הקופה.
טווח המחירים אם ברצונכם לפנות לפרטי נע בין 300-400 ש"ח פחות או יותר, למפגש.

ניסיתי לבחון את המטפלים באתר של איט"ה כדי למצוא מטפלי CBT.
זו דרך יעילה למצוא מטפלים, אך התקשיתי מאוד למצוא כאלה שגם מופיעים ברשימה של הכללית.
בכל זאת, שווה להיעזר גם בהם ולבדוק אם תוכלו למצוא באתר מישהו מתאים המתמחה בנושא.

פניתי לסניף קופת החולים שלי בהתאם להצעתן של חיה או ויויאן (סליחה אך אינני בטוחה מי מכן אמרה זאת).
העו"ס אצלנו נמצאת אחת לשבוע וזה לא היה ביום בו הגעתי אני.
ביקשתי שתיקבע לי פגישה אך לא יכלו לקבוע לי מבלי שהיא תהיה (אבסורד בפני עצמו).
השארתי פרטים וביקשתי שתחזור אליי דחוף. זה מעולם לא קרה.

בהתאם לעצתה של חיה, שאלתי גם את רופאת המשפחה שלי.
שלי ספציפית התעניינה מאוד וניסתה לעזור אך הפנתה למשרד.
אולי הרופאים שלכם כן יהיו בעלי ידע בנושא וכדאי לשאול.

התקשרתי שוב ושוב גם למוקד בניסיון למצוא והופניתי למרפאות בריאות נפש.
היתרון בהן שיש יותר מטפלים ולכן כביכול, יש יותר סיכוי למצוא CBT.
ברוב המקרים גיליתי שהמרפאה מסכימה לקבל מטופלים אך ורק מאיזור המגורים הקרוב.
לכן כל שיחותיי לאיזורים אחרים בארץ לא עזרו והם הסבירו כי לפי הנחיות משרד הבריאות מקבלים אך ורק מטופלים מאיזור המגורים.

יש CBT גם במסגרת מרפאות ייעודיות לראומטולוגיה כנראה.
למשל, מרפאת פיברו באיכילוב שם ענו בנעימות מאוד גדולה, דבר לא ברור מאליו, אך דורשים טופס 17 והתורים ארוכים.
היתרון הוא שהטיפול הוא מערכתי, יש מגוון אנשי מקצוע, בעייני זה יתרון.

אני חושבת שזה פחות או יותר מסכם את הנושא.
חשוב לי לציין: המחקר שלי כולו היה על מנת למצוא עבורי טיפול מתאים לפי קריטריונים שהצבתי אני.
ייתכן כי לכם יהיו קריטריונים שונים ולכן גם יהיה לכם קל יותר למצוא מטפל\ת.
כמו כן, טעות לעולם חוזרת.
מתוקף עצביי ומצבי, קיימת אפשרות שהמידע אינו מדויק או נפלו בו טעויות, סליחה מראש.

בריאות לכולם

כל הכבוד לך על התחקיר

ותודה על השיתוף במידע בצורה כל כך מסודרת ומקיפה. רק חבל שאין תוצאות יותר טובות

הנקודה שאני עומדת בה מול הכללית, אחרי שבאמת שני אנשים שם עשו בירור מאד מקיף וחזרו עם זה שאין תשובות (אחת מהן היתה ממש מקסימה, וסיפרה לי שגם הבת שלה חולה במחלה שהיא נאלצה להלחם במערכת בשביל שיכירו בה וכל זה).

זה נגמר בזה שאמרתי להם שאני מתכוונת לברר ב"מכבי" מה הם נותנים, ואם הם ייתנו תשובות יותר מסודרות, אני אחזור אליהם עם מה שמכבי מציעים ו"אעמת" אותם עם זה, שיגידו אם הם מציעים משהו יותר אטרקטיבי. כי אמרתי להם שאל מול ה"כלום" שלהם יש להגיד לי, גם במאוחדת יש יותר מזה.

--

ולסיכום תוצאות הבירור שלך. כמו שכתבתי לך בעבר, לדעתי שווה ללכת לאחד הרופאים במחלקת פיברו באיכילוב. בעלות של 263 ש"ח לפגישה, ואז הוא כותב את ההפנייה ל- CBT אצלם, ולמיטב ידיעתי אז לא צריך טופס 17. כי זה מתוך המערכת.

בהצלחה

תודה, רק מקווה שיועיל למישהי

וכמובן יחסוך לה את העצבים שעברו עליי.
זו אמנם הייתה הזדמנות עבורי לשחרר מעט מהתסכול הרב שהקופה גרמה לי, אך העצבים למספר ימים שחלפו אחרי לא היו שווים את זה

ofd1

New member
אפשר אולי לברר במרפאות לרפואה משלימה של

קופ"ח. יש אולי גורמים שמשייכים את הטיפול הזה לתחום הזה, אז כדאי אולי לבדוק את הנושא גם שם.

זה רעיון שאני מודה כי לא ניסיתי

עם זאת, במוקד של הכללית הדבר לא הוצע ובזמנו כשטופלתי ברפואה משלימה במספר מרפאות, טיפול CBT לא היה חלק מהטיפולים המוצעים.

CBT אינו שייך לתחום רפואה משלימה

הוא דווקא מאד מאד שייך לרפואה הקונבנציונלית, שלא נאמר מודרנית.

זה "טיפול קצר מועד" בשיטת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, שהיא שיטה לטיפול מהיר יותר בכל מיני תחומים ספציפיים, לעומת טיפול פסיכותראפואיטי שהוא ממושך.

שייך לתחום הפסיכולוגיה. ולשמחתנו גילינו שיש כמה כאלה שגם מתמחים במחלה שלנו.

זה שעדיין לא מצאנו איך אפשר לקבל את זה מסובסד וגם נגיש ונוח - נקווה שזה ישתנה לטובה בהמשך

kaktus14

New member
דיברתי עם מישהי על טיפול בCBT ופיברו

היא מהתחום שלהם אז היא יודעת.
היא אמרה לי שכנראה גם CBT ובם מתמחה בפיברו אין עדיין בארץ. אבל היא מכירה כמה מטפלים טובים בCBT
לא המשכנו שיחה יותר לעומק
אבל נראה לי שלא הסתדר לך.
האם את רוצה אשאל אותה יותר ברצינות?

דווקא יש, אני שמחה לבשר

ז"א אני ופינק, כי עשינו בירור. יש מעט אמנם, אבל החברה הזו כנראה לא מצויה עד הסוף.
אם זה יעניין אותה או יעזור לה. או לך, או לכל מישהו אחר, נשמח לכתוב את השמות, בפרטי.

תודה על ההצעה

ראשית, כמו שויויאן ציינה, יש מספר מטפלים שכן מתמחים בטיפול ובנושא של פיברו או\ו כאב כרוני.

בנוסף, לאור המסרים שקיבלתי וכן תגובתך אני מרגישה צורך להבהיר כי אני כן התחלתי טיפול CBT אך לאור ממצאיי נאלצתי לעשות זאת באופן פרטי.
שוב תודה!

למעלה