על שתי הופעות

על שתי הופעות

שלום לכל הפלמנקס. יוצא לי להיות מעט מול מחשב, אז אני נכנס לפורום בהתאם, ומגיב רק עכשיו. אני רוצה לספר לכם על חוויותיי או העדרם משתי הופעות. ביום שישי האחרון תכננתי ללכת להופעה ב"תמוז" בחיפה. בלוח אירועים של הפורום נכתב ואדי ניסנס 50. אני חיפאי במקור ומכיר אזור כזה אבל לא רחוב כזה, אבל מה אני יודע. הגעתי לאזור ואכן אין רחוב כזה! ניסיתי בבזק, אבל לא היו נתונים על תמוז. באנדרסטיטמנט זה היה מבאס. שבוע קודם ראיתי הופעה של "פלמנקיטו" במועדון ה"סטנגה" במגרש הרוסים בירושלים. כבר ראיתי אותם בעבר בהרכבים ומקומות שונים. ראיתי גם את להקת פאקו פניה בפסטיבל ישראל. אין! זו פעם שניה שאני רואה הופעה במקום קטן, ואין מה לדבר, זה שקוף שהפלמנקו היא אמנות של טבלאו ולא של אולם, החוויה לגמרי שונה, עולם אחר. ומעבר לזה, המופע בסטנגה היה טוב כרגיל, אבל הריקוד של שרון שגיא - חבל על הזמן – שיאים חדשים. זה לא היה במושגים של יפה או מהנה, זו הייתה חוויה רגשית מהממת, שהשאירה אותי בהלם כמה ימים. היא הצליחה להעביר עוצמת רגשות בזריקה לווריד. חשבתי שזה רק אני, אבל דיברתי עם מישהי שהפלמנקו זר לה, והבנתי ממנה ששנינו הגענו לסף הדמעות בדיוק באותו רגע באלגריה בתחילת הסילנסיו. לכו לראות כשיגיע למרכז. ואם יוצא לכם לראות פלמנקו במקומות קטנים ואפלים – עדיף על אולמות !

flamenca

New member
שרון שגיא-פלמנקיטו

אני ראיתית את ההופעה הזו בצוותא בתל אביב לפני כחצי שנה, ומאוד נהניתי - מהריקוד )כל פעם שאני רואה את שרון שגיא רוקדת היא הולכת ומשתבחת(, מהגיטרה )2 גיטריסטים מצויינים - אם אתה יודע את שמותיהם, אנא ספר לי, כי אני לא זוכרת(, והשירה - יסמין לוי המדהימה! אני מסכימה איתך לגבי שפלמנקו מרגיש יותר "בבית" במקומות קטנים. יש משהו במקום קטן וצפוף ואפלולי שפשוט משרה אווירה. שמתי לב לזה בעיקר בהופעות בבית חיים אחרים - בקושי מקום ל-40 איש, אבל איזו אווירה! כן ירבו!!!

flamenca

New member
לא!

גם את יחיאל וגם את הבל אני מכירה, וזה לא הם. זה שני גיטריסטים אחרים - אני חושבת שגם הם מירושלים, והם פשוט מצויינים!!!

La Vela

New member
וואלה??

נראה שבירושליים יש נציגות מכובדת לגיטריסטים למישהו יש עוד פרטים עליהם? שלחו לי בבקשה תודה

הגיטרה, שרון שגיא, יסמין לוי ועוד

אני מניח שגיטריסט אחד היה אליאב אובל, לגבי השני אני יכול לשאול. אני מסכים איתך ששרון שגיא היא עדות להשתבחות עם הזמן של אומן פלמנקו בדומה ליין ושלא כמו רקדני בלט קלאסי. נודע לי משמועה שיסמין לוי היא בין ארבעת הראשונים באיזו תחרות של הBBC בקטגוריית מוסיקת עולם על דיסק הלאדינו שלה. להבנתי הדלה היא עשתה בדיסק הזה סינתיזה של לאדינו ופלמנקו.

flamenca

New member
מעולה!!!

הגיטריסטים שהיו בהופעה היו פשוט מצויינים - אני מאוד התרשמתי מהם!!! אני בהחלט אזכור את השם! כל הכבוד ליסמין לוי!!!!!! יש לי את הדיסק שלה חודריה, ואכן יש בו תשלובת של פלמנקו עם לאדינו, או אולי יותר נכון לאדינו בהשראת פלמנקו. וכמה שהדיסק מדהים, היא עוד יותר כובשת בהופעות לייב. אולה!

Zidan de Toledo

New member
הגיטריסטים

היו אליאב אובל וערן הורוביץ. אכן נראה שיש נציגות יפה לגיטרה הפלמנקה בבירה.כל הכבוד, כן יירבו

flamenca

New member
אליאב אובל וערן הורוביץ

אם אתם חברים בפורום.מדפדפים פה מדי פעם, או אם מישהו או מישהיא מכירים אתכם - אנא מסרו: אתם פשוט גדולים!!!! אולה!!!!!!!!!!

למעלה