על שירות לאומי.

aLina17

New member
על שירות לאומי.

שלום אני בת 17..בינתיים רק קבלתי את הצו הראשון ואני הולכת להבדק בחיפה בסוף החודש. אני רוצה לעשות שירות לאומי והשאלה שלי איך מקבלים אותו? מה עושים? להגיד משהו כשיראיינו אותי? שאלתי הרבה אנשים אבל אף אחד לא יודע כלום על שירות לאומי.. תעזרו לי בבקשה. אני לא דתיה .. אני פשוט רוצה להיות הכי קרובה לבית שאפשר,ואני מניחה שבשירות לאומי נותנים לעבוד קרוב לבית..מניחה,לא יודעת.

אני משרתת קרוב לבית

בצבא לא בשירות לאומי. יש לי שעות מאוד נוחות וזה לא עבודה כל כך קשה. לפעמים רק יש ישיבות אבל זה גם לא כל כך נורא. אני כל יום בבית ככה שזה מאוד נוח לי. ואחרי השירות יש אפשרות שאני ימשיך לעבוד פה כי האנשים שאני עובדת איתם נהדרים ואין לי איתם בעיות. ואני מאוד מרוצה. אז במקום שאני יתחיל לחפש מקום עבודה שאני לא מכירה את האנשים ולא מכירה את אופן העבודה אני מעדיפה להישאר במקום שאני כבר מכירה ואוהבת את האנשים.

כלומר,

במילים אחרות: העובדה שאת רוצה להיות קרובה לבית, לא משאירה את השירות הלאומי כאופצייה יחידה. בגלל שטרם הגעת לבדיקות הצו הראשון, את עדיין לא יודעת, אבל כשתעשי את שאלון הרצונות בצו הראשון, וגם כשתהיי באימות הנתונים, תוכלי לבקש חד וחלק להיות קרובה לבית. אחר-כך, בכיתה י"ב, כשתקבלי את המנילה (זהו בעצם מכתב עם האפשרויות שהצבא מאפשר לך, בעקבות המבחנים שלך, המצב הבריאותי שלך ושאר הדברים שנבדקו בצו הראשון), קרוב לודאי שהתפקידים שיוצעו לך הם תפקידים שהתנאי שלהם הוא בסיס פתוח, כלומר, "קרוב לבית". בהצלחה!

aLina17

New member
תגובה...

נגיד שאחרי שאני אקבל את המנילה ואראה את האפשרויות שלי והם לא ימצאו חן בעיני..תהיה לי אפשרות לבקש שירות לאומי? ברור שהייתי רוצה שיהיו לי כמה שיותר אפשרויות. ועדיין לא עניתם לי על השאלה איך מקבלים שירות לאומי. אני רואה שאתם מנסים לכוון אנשים לכיוון הצבא \: אישית אין לי כלום נגד הצבא ואני לא מנסה להשתמט..אני פשוט כמו כל אדם נורמלי רוצה שיהיה לי הכי נוח וכיף שאפשר בשירות..הוא הולך להיות ארוך ככה שאני צריכה להרגיש טוב איתו. (ודרך אגב אני כבר ביב') חוץ מזה בשירות לאומי אני אוכל לשרת בעיר שלי,משהו שבצבא בחייים לא יכול לקרות,כי אין כאן בסיס(בחדרה)

Mיקי_

New member
שירות לאומי לא מבקשים...

ואפשר לקבל פטור גם אחרי קבלת מנילה, זה לא קשור. אבל כדי לעשות ש"ל צריך פטור מהצבא.

למעלה