איך מדברים זוגיות
לא גדולה בזוגיות אני. פעמיים ניסיתי. בראשונה - הייתי גרועה, לדעתי. בשניה - הייתי ענקית. שתי המערכות הסתיימו באותה תוצאה. שתי המערכות השאירו לי טעם מר. טעם של ויתור, בלי משים. מתוך נקודת המבט הזאת - אני רוצה לנסות לענות. דיבור, התדברות, היכולת להניח על השולחן דברים לא נעימים, מטרידים, מפריעים, היכולת לנסות לפתור אותם - לדעתי אחד הכלים החשובים ביותר להצלחה בקשר זוגי. לא, לא המצאתי את הגלגל. לא אומרת משהו שכולם לא חושבים עליו. אבל לא תמיד קל לשבת ולדבר. לנסות ולשבור את התסריט הקבוע של: טוב, אם אני אגיד ככה, הוא שוב הרי יענה לי ככה. אז מה בכלל יש לי להגיד לו? למה שאגיד? למה? כי מצידה השני של השיחה-שלעולם-לא-תעשה קיים החדלון. החדלון יכול ללבוש פנים של שניים שעדיין חיים יחד, אבל זה לצד זה. לא ממש יחד. או לחילופין, שניים שויתרו והלכו איש איש לדרכו. הייתי נשואה למישהו שלא ידע לדבר, גם לא עם עצמו. והרג אותי לחשוב שהוא לא השכיל להבין מה הוא מפסיד. אני אומרת הוא - כי האופציה ניתנה, והבחירה שלו נעשתה. ככה גם התוצאה. אז לא קל לדבר. נכון. לפעמים נורא נורא קשה ונורא לא נעים. לדבר על האמא שלך, שנורא מעצבנת, או על התגובה שלשום, לפני החברים, שהיתה ממש לא במקום בלה-בלה-בלה. אבל, חליק. לא קולטת!!!! לא קולטת בחיים האלה - איך שני אנשים מוכנים להרים ידיים, ולא לקרוע את התחת, לקרוע את הנשמה, לעבור הרים וגבעות - על מנת להצליח. להצליח בבחירה שהם עשו, בבניה שהם בנו, בעשיה שהם עשו. כמה טבעי זה נראה, ללכת לעבודה, להרים פרויקט, להתמודד עם הקשיים, לחרוק שיניים העיקר - לגמור אותו בהצלחה. דיונים, שיחות, ליקוקים, צעקות, התפייסויות, שיחות מוטיבציה, ארוחות ונופש להעלאת המורל - הכל, לטובת ההצלחה. והפרויקט בבית? - הא, ההוא? - יאללה, עבר עוד יום. או - אם מי יש לדבר? - שישאר ככה. שמעתי כבר על תרגיל שעשו לזוג שאני מכירה. חייבו אותם (שעורי בית) לשבת פעם בשבוע ולדבר חצי שעה. חמש דקות כל צד, לסירוגין. מטומטם? קשה? - מה, יותר קשה מאשר בעבודה? ראבאק! לי תמיד נראה שאם אי אפשר לדבר, מישהו שם הרים ידיים. ואני לעולם אצעק - אם זה שווה, אם יש עוד סיכוי ורצון לא לאבד. אם יש רצון לשמר, לצמוח, להצליח - אז עושים גם מה שקשה. אז קשה, אז מה? - שווה!!!!!!! לדעתי ללכת למיטה, להרביץ סקס טוב ולחשוב שמחר יום חדש.... זה לא הפתרון. הפתרון יהיה בסופו של דבר על שולחן הדיונים! רק לא לוותר!!! אתם שומעים אותי, אנשים?????