על רפלקס הקאה

תמר130711

New member
על רפלקס הקאה

שלום, ראשית רוצה לציין כמה שאני נהנית מהפורום הזה, אותו גיליתי רק לאחרונה. אז תודה על זה. ועכשיו - לפרטים. בני בן 3 חודשים, שוקל כ8.5 ק"ג, יונק הנקה מלאה. הוא סובל מרפלקס הקאה רגיש. כאשר מכניסים לו מוצץ או בקבוק. נדיר מאוד שהשד, בהנקה, גורם לו לרפלקס הקאה. ניסינו סוגי בקבוקים שונים וסוגי מוצצים רבים. האינטואיציה וגם העצות מסביב הנחו אותנו לחפש תמיד פיטמה כמה שיותר קטנה. אבל זה לא עזר. קראתי באיזשהו מקום ברשת שרפלקס ההקאה אצל תינוקות הוא מאוד קידמי. ניסינו להשתמש בבקבוק הברמן של מדלה, שזה בקבוק מיוחד לתינוקות עם חיך/שפה שסועים, עם פיטמה מאוד ארוכה יחסית ושקל מאוד לינוק ממנה, וזה הבקבוק היחידי שבני הצליח לאכול ממנו (חלב שאוב) מבלי שיגרם לו רפלקס הקאה. האם יש הגיון בכך שדווקא פיטמה ארוכה עובדת בשבילו?? יכול להיות שבגלל שהיא ארוכה היא "עוקפת" את הנקודה הרגישה? הוא מאוד מאוד מחפש למצוץ, ומתקשה להרדם (כל הרדמות מלווה בבכי), כך שהייתי שמחה למצוא לו מוצץ מתאים. כשאני מציעה לו מוצץ הוא פותח פה בשמחה אבל זה גורם לו לרפלקס רוב הפעמים, ואז הוא כמובן פחות בעניין. אשמח לשמוע כל עצה, מחשבה או רעיון. תודה, תמר

אין לי תשובות אבל

שמחתי ללמוד ממך על ההמלצה על בקבוק הברמן לפתרון הבעיה הזו ואני מניחה שעוד אימהות יעזרו בהמלצה. לגבי מוצץ: אשאיר לאימהות אחרות לענות אך יש היגיון בכך שככל שבלון של המוצץ קטן יותר כך הוא פחות מגרה את החייך והלשון מבחינת שטח הפנים שהוא נוגע בו שיהיה חג שמח ענת

קראתי קצת ברשת ואכן יש היגיון בכך שרפלקס

ההקאה מופעל אצל תינוקות באזור קדמי יותר של החיך מפני שהם לא יודעים עדיין להיזהר מהכנסת חפצים קטנים שיכולים לגרום לחנק אל הפה. מנפלאות הטבע....

michalola25

New member
הי תמר

בגיל 3 חודשים תינוקות מכניסים את כפות הידיים שלהם לפה האם הוא עושה זאת?? אני מצרפת לך מוצץ מעולה(עולה הרבה כסף בארץ ומאוד זול בניו יורק...) שהקלינאית שעובדת איתי נותנת לבת שלה... http://www.thefirstyears.com/wps/portal/gumdrop החברה נקראת פירסט יירס מייצרת דברים נפלאים לתינוקות! לגבי בקבוקים אם מצאת בקבוק שלא מגרה להקאה תישארי איתו... רפקלס ההקאה לא עובר או נעלם הוא רק "נכנס" פנימה בלשון.יכול להיות שהרפלקס "יופיע או יתחזק" שוב בזמן הטעימות או במגע של הכפית עם הלשון ממליצה לך להתייעץ עם אסנת סגל שעונה בפורום היא קלינאית תקשורת ותוכל לתת ל מענה נוסף שבת שלום מיכל נעם פיזיותרפיסטית ילדים נוירו-התפתחותית

תמר130711

New member
תודה לשתיכן!

מיכל, זה נראה בדיוק כמו המוצץ לסרבנים של bebe. זה לא זה? אם כן, אז ניסינו (גם את הקטן, שמיוחד לפגים...) ללא הצלחה... שוב תודה. תמר

michalola25

New member
הם כנראה דומים...

יש דומה גם לאבנט. האם מכניס את כפות ידיו לפה?ואם כן האם זה גם מגרה רפלקס הקאה? נסי אולי לעשות לו עיסויים עדינים בפנים,ליטוף בפנים לפני האכלה... בקשי הפניה לפיזיותרפיסטית ילדים שתוכלי לקבל הדרכה פנים אל פנים האם יש עוד רפלקסים שאת מרגישה שחזקים אצלו? שיהיה בהצלחה מיכל

תמר130711

New member
תודה ותשובות

אכן מכניס המון את כפות ידיו (וכל דבר אחר...) לפה, לעיתים זה גם מגרה את רפלקס ההקאה. אין רפלקסים נוספים שנראים לי מוגברים במיוחד. ההאכלות הן לא בעיה - בהנקה זה לא קורה, ועם בקבוק ההברמן זה גם לא קורה. העניין שמעסיק אותי עכשיו זה המוצץ... תודה ושבת שלום תמר

michalola25

New member
ממשיכה

רפלקס ההקאה הוא רפלקס שנולדים איתו ולא עובר הטמעה כי אם נשאר במערכת רק עובר פנימה (בתחילה הוא מופק במגע בקדמת הלשון ועם הזמן "נודד" פנימה). זה נהדר שבהנקה הוא לא מופעל ושמצאת בקבוק שעובד טוב עבורך.. לגבי הכנסת כפות הידיים זה טבעי שזה גורם לרפלקס הקאה ולא הייתי דואגת מכך...ככל שהוא יכניס אגרוף גדול יותר ועמוק יותר הרפלקס יופק...וכך הוא יזהר וימנע מלהכניס את כפות ידיו.אם את רואה שהוא ממשיך להכניס את כפות ידיו ומפיק את הרפלקס דברי אליו וכווני את ידיו בעדינות כך שלא יופק הרפלקס. עד גיל 4 חודשים הרפלקסים עוברים הבשלה או נעלמים אט אט מהגוף והוא בן 3 חודשים אז יש לו עוד חודש... לגבי המוצץ...תמשיכי לנסות אפילו את אותם מוצצים שכבר ניסית כי דברים מאוד משתנים מיום ליום ומה שלא התאים אתמול יתכן ויתאים היום...ואולי תוותרי עם מוצץ? או שרק כך את מרגישה שהוא יירגע? אולי תשתמשי בפטמה של הבקבוק כמוצץ? בהצלחה מיכל

תמר130711

New member
תודה מיכל

ראשית, נתת לי תקווה. אם את אומרת שתוך חודש סביר שהעניין ישתפר, אני מאוד אשמח :) שנית, אני באמת חושבת לוותר על מוצץ. אני פשוט כל פעם מחליטה לוותר, ואז רואה כמה הוא מחפש למצוץ ומחליטה לנסות שוב. אולי אנסה שוב בעוד שבוע-שבועיים... תודה ושבוע טוב תמר

michalola25

New member
גם החיפוש למצוץ הוא בגיל הזה בגדר "רפלקס"

אז תני לו את הזמן עוד קצת וכתבי שוב תנועת הפה והלשון בגיל הזה הם גם עדיין בגדר רפלקסים..יש תינוקות שהמערכת מבשילה באיטיות וצריכה זמן נוסף להבשלת המערכת אז תני לו את הזמן וחכי תשאלי את רופא הילדים שלך אם הוא רואה משהו חריג ברפלקס ההקאה או בתנועותיו(כי אני לא רואה אותו בפורום) שיהיה בכייף מיכל

cbgirl

New member
זה בדיוק אותו המוצץ

של אותה חברה רק ארוז שונה ע"י היבואן בארץ.

למעלה