על קפיצת גדילה, ארגזים והרהורים...

• פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
על קפיצת גדילה, ארגזים והרהורים...

טוב, פעם ב... אני פותחת הודעה, אז תתכוננו, זה הולך לצאת ארוך... נתחיל-
ביום שבת הקרוב אנחנו נעבור לגור אצל ההורים של יובל למשך חודש וחצי, עד שהבית שקנינו יתפנה. אני מסתכלת על החיים שלנו נכנסים לתוך ארגזים וקצת קשה לי. קיוויתי שהשהות אצל ההורים תהיה קצרה יותר, אבל אתמול קיבלנו תשובה סופית שמקבלים מפתח רק ב-29/8 ואני קצת חרדה מחופש גדול עם שלושה ילדים אצל ההורים. חמותי אמנם מקסימה ועוזרת המון, אבל יהיה לי קשה בלי הפינה הפרטית שלי.
בשבוע שעבר ילי עשתה קפיצת גדילה של גיל 6 שבועות והפעם כמעט נשברתי. ממש הרגשתי שאין לי חלב, והיא בכתה מרעב, ואני הייתי כל כך תשושה ועם כל הלחץ מסביב הייתי קרובה להתקשר ליובל שיקנה סימילאק ויבוא הביתה. בסוף, איכשהו, עברנו את זה. לצערי מתחילה להסתמן שמאלניות גם מצידה...זה אומר, שכמו מאי וברי, גם היא מסרבת,כמעט לגמרי, לינוק מצד ימין. ואני כבר יודעת מה הולך לקרות...אני אצטרך לשאוב את צד ימין בכל פעם שאני מניקה אותה משמאל, אבל אם אני לא בבית אני לא יכולה לשאוב, ובשעות אחה"צ השאיבות יהיו על חשבון מאי וברי כי אני לא אוכל להניק ובמקביל להרכיב פאזל על השטיח, ועם הזמן צד שמאל יהיה גדול וימין קטן ואני אשנא את המראה שלי ואפסיק להניק. אז אני אומרת- למה לא להפסיק עכשיו? ומצד שני אני לא רוצה לתת לילי פחות ממה שהאחים שלה קיבלו, והנה עוד משהו שתורם לי לנדודי שינה.
ומה בעבודה- לפני שיצאתי לשמירת הריון עברתי לתפקיד אחר בארגון ובמשך חודש ניסיתי לבצע גם את התפקיד הישן שלי וגם את החדש, בשני מקומות שונים בבניינים מרוחקים. המאמץ של השעות המרובות והריצות ממקום למקום גרמו לי לצירים (אני משוכנעת שזאת הסיבה) וכך יצאתי לשמירת הריון ל-3 חודשים. ז"א חצי שנה שאני לא אהיה בתפקיד, מה שגרם לבוס החדש שהתחלף בינתיים לאייש את המשרה שלי. לפני שבוע הודיעו לי. מנסים עכשיו למצוא לי תפקיד אחר בתוך הארגון, אבל אם לא יהיה זה אומר שבספטמבר אין לי לאן לחזור...ועכשיו לדילמות: הציעו לי 3 תפקידים- אחד בגזברות, בכספים- תפקיד שיכול לעניין אותי בגלל השינוי בתחום, אבל מדובר בתפקיד זמני במקום מישהי שיוצאת לחופשת לידה (ושהבוס שלה שומר לה את המשרה...). תפקיד שני בתחום השירות מול חברות הבנות, שזה עדיין תכנון (תחום שרציתי לעזוב) אבל תכנון מלאי עולמי, אז זה שונה מהתפקיד הקודם שלי. יכול להיות נחמד, אבל זה לא קידום אלא תפקיד רוחב. תפקיד שלישי- כרגע די עבודה שחורה, אבל צריך מישהו שיוביל תהליך מחשוב מול IT ובכלל שיפור תהליכים במחלקה. נשמע לי מעניין אבל אני לא יודעת תוך כמה זמן נגיע לאוטומציה ומתי העבודה השחורה תקטן... ומנגד, מחשבות על שינוי כיוון לגמרי - אולי להתמקד בקטע של העוגות ולהיות עצמאית? אם יפטרו אותי עדיין יצטרכו לשלם לי 60 יום, אז יהיה לי קצת זמן להתארגן ולבנות את העסק שלי. אבל אימל'ה- האם אני בנוייה להיות עצמאית? לשווק את עצמי? להיות בסיכון שלא תיכנס משכורת קבועה בתחילת החודש? ביחוד עכשיו עם המשכנתא החדשה
והאם זה יאתגר אותי "רק" להכין עוגות ופשטידות? לא ישעמם אותי שאין לי יותר מידי מחשבה בעבודה? (בגלל זה לא עניתי על השאלה על עבודת החלומות, כי אין לי מושג...)

ligo

New member
וקצת על הילדים-

מאי המקסימה שלי בת 5 (ב-7/7/07). בדיוק לפני 5 שנים הפכתי להיות אדם אחר. מאושר. שלם. תוך כדי אריזות נתקלתי במחברות השירים שלי וביומנים, ופשוט היתה בי מן עצבות כל הזמן. מאז שאני אמא אני פשוט אחרת. תראו אותי, אמרתי שאני אכתוב על מאי ואני מקשקשת על עצמי... מאי מקסימה ומאוד אימהית, עוזרת לברי בכל מיני דברים, מציירת לו, מביאה מוצץ לילי כשצריך (ומצד שני, לא תמיד מוכנה לחלוק את הצעצועים שלה עם ברי ואז יש בכי, ולפעמים מנסה למעוך את ילי...אבל מותר לה, היא ילדה). עשינו לה מסיבה לחברים מהגן ויומיים לפני המסיבה היא שאלה אותי מה נעשה אם אף ילד לא יבוא. לא ברור לי מאיפה באה השאלה הזאת (שהכניסה גם אותי לסרטים), אבל אנחנו מנסים כל הזמן לחזק לה את הבטחון העצמי ועדיין היא אומרת הרבה פעמים שאף אחד לא אוהב אותה ושאין לה חברות. ברור לי שהפתרון הוא להזמין חברות הביתה, אבל בתקופה האחרונה לא עשינו את זה (שמירת הריון, לידה, מעבר דירה- אין זמן, ויש הרבה רגשות אשם). מאי ילדה נורא עצמאית ונורא דעתנית. ממציאה סיפורים ועושה לנו הצגות (ומביימת גם את ברי), אוהבת ללמוד ושואלת הרבה שאלות (חשמל סטטי-איך מסבירים לילדים...). שומעת כל מה שאומרים סביבה, אפילו אם נראה שהיא עסוקה (לכן אנחנו מדברים ביננו הרבה באנגלית). מאי גם נורא מגושמת (ירשה את זה ממני אבל עדיין זה מחרפן אותי) והיא מטופלת בריפוי בעיסוק. מקווה שלא יהיו לה בעיות בכיתה א', בגלל זה אנחנו מטפלים עכשיו (בעיית אחיזה, קצת בעיית קשב, סרבול בתנועות) והכי חשוב- היא הילדה הבכורה שלי ותמיד תישאר התינוקת שלי

ligo

New member
ולא נקפח את הגבר-גבר שלי

שגומל את עצמו לבד מטיטולים...(לנו זה היה נוח לא להוסיף עוד בלגאן כרגע, אבל זה בא ממנו אז צריך ללכת איתו...)

ליגו ../images/Emo24.gif

כמה עומס, כמה בלגן, וכמה קושי - ובין השורות בכ"ז מבצבצת ליגו שלנו, חזקה, אופטימית והגיונית. המגורים עם ההורים של יובל אכן מלחיצים, אבל זה טולי דוקא יקל עליך בתקופת החופשה, במקום להיות עם שלושתם לגמרי לבד תמיד יהיה עוד מישהו בבית. תתייחסי אל זה כמו לקמפינג... ותזכרי כל הזמן שזה ענין זמני. אני לא יכולה לייעץ לך לגבי ההנקה. נשמע נורא קשה מה שאת עוברת עם זה, הפתרון היחיד שיש לי בא שתעשי מה שגורם לך להכי פחות רגשות אשמה ואי-נוחות. ילי בגכל מקרה לא תקבל מה שקיבלו אחיה - היא תקבל הרבה דברים אחרים שהם לא קיבלו, כמו אמא מנוסה יותר, אחים גדולים, תשומת לב מסוג אחר - אבל את מה שהם קיבלו היא לא תקבל. והעבודה? אני לא יודעת מה את אוהבת, מה עשה לך טוב, אבל תחשבי גם על עבודה שתאפשר לך קצת יותר זמן וקצת פחות לחץ. כבר הרבה זמן שאת עובדת נורא קשה, קצת הקלה בעומס, לפחות בעבודה, לא תזיק. מאי דומה לך מאוד והיא נשמעת לי כל כך כמו ליונתן - גם עם ההצגות והבימוי של ברי (ב-ד-י-ו-ק כמו אצלנו), עם זה שהיא שומעת הכל, עם האהבה ללמידה. יופי של תינוקת בת 5
שיהיה בהצלחה עם הדירה החדשה
ועם כל מה שתכניסו לתוכה

ligo

New member
ההודעות שלך תמיד משדרות אופטימיות../images/Emo13.gif

את במקצוע הנכון... אין ספק שאני הייתי שמחה להוריד הילוך קצת בעבודה, לפחות בחודשים הראשונים לחייה של ילי. מקווה שאני אצליח במטרה. תודה

anguly

New member
באמת המון התלבטויות והרהורים...

מגורים... של חודש וחצי עם החמות לי אישית נשמע קשה - גם אם היא מקסימה, קשה נורא להסתדר בלי פרטיות, אולי עכשיו שקיץ תשתדלי לצאת הרבה - ככה שזה יהיה קצת פחות אינטנסיבי מבחינת זמן. הנקה.... אני מסכימה עם סוכריה שבעצם אף ילד לא מקבל בדיוק כמו אחיו - וזה בטח לא צריך להיות שיקול. אני הפסקתי את השאיבות בגיל חצי שנה - פשוט זה התיש אותי וגזל זמן שהיה לי חשוב לתת לנעה ולהן - בדיוק כמו שאת מתארת שיחסר לך. אז כן זה עשה לי קצת כווץ' בלב את נעה הנקתי עד גיל שנתיים וארבע - הנקה אמיתית. מצד שני את נעה השארתי עם סבתא בגיל 5 חודשים ועם מיכל וענת אני אהיה לפחות שנה - ואם יאשרו לי אז יותר, ומצד שני אין להן אף פעם את אמא רק לעצמן - ככה שזו חשבונאות בלתי אפשרית - תוותרי עליה מראש. אם זה קשה לך פיזית, אם זה גורם לך תחושה קשה של פגיעה במראה - אז תוותרי. אני הייתי מציעה לך המשיך עד גיל 3 חודשים כדי להפחית את כל עניין הגזים וכאבי הבטן - אבל גם זה לא קריטי. עבודה... תגידי כל מי שילדה יש לה הרהורים של שינוי מקצועי - זה הורמונלי?
אני גם מהרהרת בעניין. למרות שאני לא מאמינה שיהיה לי אומץ לעשות שינוי, מה שכן אני מנסה לדחות את מועד קבלת ההחלטה... מאי... יפיפייה אמיתית ומאד מרגש לקרוא איך היא משחקת עם האחים שלה. העוגה יפיפייה אני רואה שאת נעשית ממש מקצועית - אולי באמת תפתחי עסק של עוגות. אני עושה רק לפעמים ותמיד אחרי זה האצבעות שלי מרגישות מפורקות ממאמץ
ברי... כל הכבוד שהוא לקח פיקוד על הגמילה לאור העובדה שאתם עסוקים - שיהיה בהצלחה גמילה קלה ומהירה. וילי... מתנה קטנה ומתוקה - ואני כל פעם נזכרת איך רצית אז כל כך עוד ילד - ואני כל כך שמחה שהצליח לך! מקווה לראות אותך במפגש הבא - או סתם להפגש - חופשת לידה יו נו....

ligo

New member
כנראה אני צריכה להפסיק בהתחשבנויות...

זה באמת בילתי אפשרי ...ובכל מקרה, לא משנה מה אני אעשה, הם יתלוננו עליי אצל הפסיכולוג בעוד 20 שנה... לא זכרתי שגם את בענייני העוגות המפוסלות. אולי מתישהו אני באמת אעשה את זה בתור עבודה, אבל לא רק עוגות אלא כחלק מעסק גדול יותר. נשתדל להגיע למפגש של ה-10/8

ימים לא פשוטים עוברים עליכם...

קשה לחשוב על קיץ שלם ללא פרטיות. אבל לפחות חמותך נחמדה... אנחנו עברנו לפני חמש שנים מעבר דירה טראומטי מאד. זו היתה תקופה של כמה חודשים שהיה בה המון לחץ ומתח. במבט לאחור, אני יודעת שזה היה שווה את זה. עוברים דירה כדי לשפר את תנאי הדיור וגם אם עוברים תקופה לא קלה (ועוד עם תינוקת קטנטנה וכל הילדים בחופש), יהיה לזה סוף מתוק. מתישהו... מכל מצב - זה לזמן מוגבל.... לא מבינה כלום בנושא העבודה שלך אבל אני לא בעד תפקיד עם עבודה שחורה. לי נראה שתקחי את התפקיד שהכי מעניין אותך גם אם הוא לזמן קצר. הרי הכל יכול לקרות. היא יכולה להאריך את חופשת הלידה שלה או אולי אפילו לחזור לתפקיד אחר. שוב, זה רק מאינטואיציות, מעולם לא עבדתי בעבודה כמו שלך (כך נראה לי - לא הצלחתי להבין מה את בדיוק עושה, מה שאומר כמה אני מבינה בזה...) מקווה שתמצאי את מה שיהיה לך הכי טוב. לגבי העוגות, שוב, אין לי שום הבנה מקצועית. ברור לי שאת סופר סופר מוכשרת וגם אוהבת את זה אבל נראה לי שזה שוק די רווי מה גם שהעבודה הרבה על עוגה כזו לא תמיד שווה את המחיר שאפשר לגבות עליה. מצד שני, שווה לבדוק כלכלית אם יש מצב... לגבי ההנקה, לא צריך להתייאש. ניסית לעשות משהו נגד השמאליות הזו? אני שוללת כל מני סיבות להעדפת צד שהן ספציפיות להנקה מסויימת מכיוון שאת אומרת שגם מאי וגם ברי היו ככה. יכול להיות שיש צד שבו זרימת החלב מהירה מדי או איטית מדי וזה מעצבן אותה. אם הבעיה היא זרימה מהירה מדי בצד הימני, אפשר לסחוט כמה שפריצים בהתחלה, כדי שהזרימה תרגע. אם הבעיה היא זרימה חלשה מדי, חשוב להתחיל להניק אותה מהצד הזה רק כשהחלב מתחיל לרדת. יש טכניקה לעשות את זה - להתחיל מהצד "הטוב" ו"להחליק" אותה אחרי ניתוק מהיר לצד הפחות טוב באותה תנוחה (כלומר - אם קודם היא היתה בתנוחת ערסול, את מחליקה אותה לפוטבול.). נסי ללחוץ על בסיס השד תוך כדי ההנקה מהצד הפחות מועדף כדי להוריד לה חלב ולהמשיך את הזרימה. מקווה שזה יעזור. שולחת לך המון חיבוקים לעבור בשלום את הימים הקשים ושבקרוב תגורו בכיף בדירה חדשה ונעימה משלכם, עם עבודה טובה ומספקת שני ילדים מדהימים ועוד תינוקת מדהימה שיונקת משני הצדדים. התמונות נפלאות. מקווה לראות בלייב בקרוב קרוב.

ligo

New member
חיכיתי לך...

לגבי ההנקה- כנראה צד ימין שלי דפוק, אין מה לעשות אלא להשלים עם העובדה. לוקח זמן עד שיוצא משם משהו והיא נורא מתעצבנת. אז עכשיו אני עדיין בשלב "מלחמת ההתשה"- מתחילה מימין--> צרחות--> עוברת לשמאל-->מתחילה זרימה בימין אז מעבירה אותה לימין בערסול (עכשיו אני אנסה בפוטבול) ואז היא לוקחת כמה שלוקים ומתעצבנת שוב. נראה אם הפוטבול ישנה משהו. לגבי מה שכתבת על העוגות- השוק אכן רווי ולכן אני חוששת. זה משהו שהייתי רוצה לעשות, אבל נראה לי שהעיתוי לא טוב כרגע להרפתקאות בתחום הכספי. תודה!

היי יקירה

לא יכולה לייעץ ברוב הדברים שעליהם כתבת. מקווה שיהיה נסבל עם חמותך - עד כמה שהבנתי את מחבבת אותה אז כנראה שתצליחו לעבור את התקופה בשלום. לפחות יהיה מישהו שיושיט יד כשתצטרכי אז גם זה משהו. מזל טוב ענקי למאי!! נהנתי לראות את התמונות והגעגועים התגברו. מחכה לראות אתכם במפגש הפורום הבא ולהחליף מילה או שתיים (לא מבטיחה שאצליח יותר מזה
)

אלהלי

New member
אני מתמוגגת מהמשפוחה הענקית שנהיתה לכם

אני משערת שעם הכתיבה כבר הוקל לך ועיצות חכמות קבלת .. וואו עוד מעט בית חדש איזה כף שתמשיכי להנות מהבכורה והקטנטנים

s h r o n i t

New member
הילדים מקסימים,תענוג לעיניים.

מאחלת לכם מעבר קל. אחרי שעוברים כל הקשיים מתגמדים לעומת ההרגשה הנהדרת.( אני יודעת כי אנחנו עברנו ביולי שעבר)...

מ י כ

New member
איך?איך ???

הילדה המקסימה שלך חשבה שלא יגיעו למסיבה שלה??(
,נצבט לי הלב) לגבי החמות,בענין הזה אין לי עצות חוץ מאולי להכין טבלת יאוש סודית ולספור את הימים....מה אני אגיד לך,קמפינג בכנרת באוגוסט נראה לי פחות קשה מלגור אצל חמותי...ואת עוד אחרי לידה---אני מקווה שלפחות קצת עזרה תצא לך מזה...(תזכירי לעצמך שכמו עם התינוקת-זו תקופה וזה עובר...) לגבי ההנקה-ובכלל לגבי ילי,תוותרי על המאבק לתת לילד שלישי מה שנתת לילד ראשון-זה קרב אבוד מראש לדעתי חוץ מתסכול לא יוצא ממנו הרבה...הם ילדים שונים עם צרכים שונים.הם לא יכולים וגם לא צריכים לקבל אותו דבר. למרות שהכל נראה חשוב ,לא בכל מחיר!!!שלושת הילדים שלך צריכים אימא שפויה..והמחשבה שאת מעט הזמן הפרטי שתצליחי לגרד תעבירי בשאיבות...מה אני אגיד-נשמע לי עמוס לעייפה... לגבי העבודה אני לא מבינה גדולה,אבל נשמע שכן היית שמחה לנסות קצת עצמאות,אם יפטרו אותך אולי זו הזדמנות?גם סידור לקטנה זה דבר יקר-וככה תוכלי גם להיות יותר בבית,לא?להיות עצמאית זה לא רק לאפות זה גם לשווק ליחצן וכו'.. והילדים-אוי הילדים פשוט משפחה ממיסה יש לך(טפו)מהממים אחת אחד..ממש מרגש לקרא.(וגם אני זוכרת כמה רצית עוד ילד..)הגדולים נשמעים פשוט גדולים ובוגרים שאיזה כייף שיש לך עוד תינוקת בבית..(נראה לי מפחיד שכולם גדלים...) בקיצור,לעזור ממש לא יכולה,שולחת המון אנרגיות חיוביות-תחזיקי מעמד..!

למעלה