על קידוש השם

קידוש השם ? או קידוש השד העדתי ?

אילו המלחמה הייתה על ערכי הדת והנסורת, גם אני הייתי מוריד את הכובע בפניהם. אך אין לך חילול השם גדול מזה. שכאילו אלהים שותף לסרטן השד העדתי. "תמנע בת מלכים הואי דכתיב אלוף לוטן אלוף תמנע וכל אלוף מלכותא בלא תאגא היא בעיא לאיגיורי באתה אצל אברהם יצחק ויעקב ולא קבלוה הלכה והיתה פילגש לאליפז בן עשו אמרה מוטב תהא שפחה לאומה זו ולא תהא גבירה לאומה אחרת נפק מינה עמלק דצערינהו לישראל מאי טעמא דלא איבעי להו לרחקה" בעבור שהאבות לא הסכימו לגייר את תמנע, יצא ממנה עמלק צורר היהודים. ומי יודע איזה צורר עתיד לקום מאותם ספרדים, ולו רק בגלל שלא רצו לקבלם. ויש לציין, שסיבת דחיית האבות את תמנע, הינה סיבה מוצדקת. באשר לדעת חזל, תמנע הייתה ממזרת. וע"כ לא הייתה ראוייה לבוא בקהל. ואעפ"כ נענשו בגין דחייתה.

רקפת81

New member
הייתי רוצה לראות

אם הם באמת מוכנים למסור את נפשם. פשוטו כמשמעו. הרי כל סיפורי מסירות הנפש של דורות קודמים היו שממש סיכנו את חייהם, שחלקם אף מתו על קידוש ה'. אני רוצה לראות מי מהם היה מוכן באמת למות. נכון שזה לא ריאלי, אבל נניח שזה היה גובל בעונש מוות, בטוחני שמייד הרבנים היו כבר מוצאים דרך לסדר את העניינים בשקט בינם לבין עצמם. וזה לא היה מגיע לאן שהגיע. ואני כבר לא כ"כ בטוחה שהחרדים ניצחו במלחמה זו כמו שבתחילה חשבתי. נכון שהם הפיקו הצגה "טובה" (בא לי להקיא..) אבל עכשיו אחרי שנגמרה ההצגה, עכשיו זה המבחן האמיתי. עכשיו מתחיל הבלגן, עכשיו יש קצת זמן לחשוב ולסגור חשבונות. עכשיו מתחילה המחלוקת. עכשיו הספרדים מתחילים לתבוע את עלבונם, עכשיו כשנושא הגזענות האשכנזית עלה לכותרות זה פותח פצעים ישנים. זה נותן לציבור הספרדים אפשרות לדבר ולצעוק. וכשכל זה ייגמר. אז נראה מי המנצח האמיתי.

אגס 10

New member
יש כאן שני דברים

יש כאן למעשה שני מבחנים,יש כאן כיפופי ידיים בין הבג"ץ לחרדים,ויש כאן את עניין הגזענות בבתי הספר החרדיים. בעניין כיפופי הידיים לדעתי החרדים ניצחו,בג"ץ נקט כאן בצעד מטופש שהוביל את החרדים לקיר ואין לי ספק שהם ניצחו,כי בשורה התחתונה בג"ץ לא הצליח לכפות עליהם את מרותו למרות הכלא ועונשי הקנסות הכבדים. בעניין הפסקת האפליה,אכן מוקדם עוד לדעת האם מה שנעשה כאן במדינה בימים האחרונים סייע במשהו למיגור הגזענות בציבור החרדי בכללותו,כי בסופו של דבר זה בדיוק המבחן כאן,לפי דעתי זה לא תרם כלום לעניין הזה,אבל אני מסכים שעדיין מוקדם לקבוע מסקנות בעניין.

moshe010

New member
ניצחון קטן יש גם לבג"ץ

כיוון שקרה כבר תקדים שהושיבו חרדים בבית סוהר על אי קיום פסק בית המשפט ולכן בפעם הבאה יהיה יותר קל לשופט לכפות את פסקו באיום מאסר ומאידך תגובת החרדים נגד מאסר עתידי בהכרח יהיה מועט יותר כי מתרגלים לכל דבר כמו שבמשט הבא יהיה פחות רעש מהעולם

אגס 10

New member
אני לא חושב שזה ניצחון

בסופו של דבר עצם המאסר אינו מטרה או יעד,המטרה היא לאכוף את המרות של הבג"ץ,ובזה הוא נכשל בגדול.

moshe010

New member
במקרה הזה בודאי שיש גם ניצחון לבג"ץ

כאמור שהצליח לשים בבית הסואר והשמים לא נפלו אבל באופן כללי כמעט ולא שייך במציאות אם בכלל ניצחון מוחלט תמיש יש איזשהו ניצחון ולו קל לצד השני אם כי פה הניצחון לצד השני לא כ"כ קל

nini132

New member
העיקר

שלא ילמדו עם ספרדים

אני מודע לזה שאני הולך ליסקל עכשיו ע"י החברים

אבל בכל זאת כדי להיות אוביקטיבים אני יביא גם פן אחר לסיפור עמנואל, (שב"ס ר"ת שמחת בית סלונים) למרות שכולכם יודעים ומכירים זאת אני יחדד את הדברים, הסיפור בעמנואל הוא לא על רקע עדתי אלא על רקע דתי, וכך כבר קבע עו"ד ידוע שאינו ידוע בחיבתו הגדולה לחרדים, עו"ד זה חקר את הנושא לבקשת משרד החינוך כבר לפני שנה ויותר, זה שכבוד השופט לא קיבל טענה זאת, זה הראיה הכי קלושה ששמעתי בימי חיי, וכי נראה לכם ששופט יחזור בו מדבריו? ואם לפני שנתיים בתחילת הפרשה הוא אמר שזה על רקע עדתי, אפי' שהוא עכשיו משוכנע שזה על רקע דתי הוא לא יחזור בו מדבריו כנראה שאין זה מכבודו, (בערוץ 2 היה ראיון עם אחת האימהות שלא קיבלו את בנותיה למגמה החסידית, ובמשך כל שעת הראיון היא עמדה עם סגריה ביד, למי שקצת מבין בניואנסים חרדיים מבין מיד שלא קיבלו את בנותיה על רקע דתי ולא על רקע עדתי). וברור ששליחת הורים לכלא בעון שלא ציתו לבית המשפט, גם אינו מידתי, וגם אם ההורים חרדים זה עדיין תקדים, איפה כל האירגונים שרוממות טובת הילד בגרונם, ובשביל זה מוכנים להשליך אמא משותקת בחצי גופה, שחשודה בהרעבת בנה לכלא? שכולם מודים שהיא לא מסוכנת לגבי שאר ילדיה, ובראיון שנתן אבישי בן חיים כתב לעניני חרדים בערוץ 10 לגבי גזית מגלי צהל, התחיל לומר מה שהוא חושב על עונש זה, ומיד השתיק אותו גבי גזית ואיחל לו בברכת יום טוב וסיים את הראיון, וכי הגענו למצב במדינה שאסור לחשוב אחרת משופטי בג"ץ, ולומר זאת בקול? וכן, ההורים הלכו לכלא לקדש שם שמים, ע"פ השקפת עולמם, לדעתם ולדעת רוב גדולי ישראל, כשיש ויכוח בין שופטי בג"ץ לדעת תורה ברור שדעת תורה זה מה שיקבע, וכן, הם יעמדו במקרה זה אפי' מול כיתת יורים, ועם כל הנוחות שהם מקבלים בכלא אני לא חושב שאחד מחברי הפורום היה מחליף איתם, אפי' על עקרונות שחשובים לכם. (ולאגס: החרדיים הפאנטיים גם מוסרים את נפשם בשביל האידיאלים שלהם, ואולי אפי' יותר מיוצאים ויוצאות, הם מוכנים לשלם חצי מליון דולר בשביל דירה במאה שערים העיקר שילדיהם לא יחשפו למראות אסורים, הם מוכנים לשלם טבין ותקילין לחינוך הטהור של ילדיהם, הם מוכנים לחיות בעוני מחפיר העיקר להישאר ללמוד ושהאשה לא תצא לעבוד מחשש שתחשף לדברים שהם חושבים שהם לא טובים, ועוד דוגמאות אין ספור. נ.ב. כל מה שכתבתי עדיין לא אומר שאני מצדיק את הלך מחשבתם, אבל לכתוב שהיחידים שמוסרים את נפשם עבור אידיאלים הם ציבור היוצאים, לדעתי זה פשוט לטמון את הראש בחול.)

מסכים, אבל

צריך לזכור שיש מי שמשלם, אצל החרדים על מסירות נפש אלוהים משלם בצ'ק פתוח של 'אושר עד' - אושר אינסופי לעולמי עד. ואילו היוצאים נעבאך, מי ישלם?

לחוד

New member
כמה הערות אחרי גיגול קצרצר

עובדתית, פסק הדין ניתן לאחר חווה"ד של מרדכי בס. נראה לך ששופטים מקבלים כל חוות דעת שמוגשת אליהם כתורה מסיני? פשיטא שלא. האשה והסיגריה בקשה להתקבל למגמה הכללית ונדחתה (תקשיב שוב לראיון). "האירגונים שרוממות טובת הילדם בגרונם" פנו לבית המשפט ובקשו שחרור לאמהות. דעתם של אבישי בן חיים וגבי גזית נרשמה לפנינו. גם אני סבור שהפסיקה אינה מידתית ובעייתית גם מהזוית של המרקם העדין של דת ומדינה. (לא נראה לי שיוצאים ויוצאות "מוסרים את נפשם" (לא אוהב את הביטוי) עבור אידאלים. הם פשוט הולכים אחרי הלב שלהם, ועבורו הם מוכנים להקריב הרבה. אבל זה באמת נושא שולי).

למעלה