על פרשת השבוע

התולעת 1

New member
הי שריף

בפורומים אחרים כתבת שאתה לא כובש כיפה,שאתה באצם עדין בחיפוס האמת אבל לפני כמה ימים כתבת שאתה היתה בהרצאה של כבוד הרב עבדיה יוסף שליט"א ולא רק זה ,אתה גם מגיב לטובת החרדים אז מה אתה?חרדי מסורתי,וכדומ?

מתנדב

New member
אני רואה שהויכוח עדיין לא הסתיים

עם עושים העתק והדבק, זה אמור להפריע באיזה צורה מביאים את ההודעה?... ויוחנן שאלה לי אליך ראיתי בכרטיס האישי שלך שאתה אברך כולל, אתה מתכוון לזה ברצינות?...

מתנדב

New member
באיזה כולל אתה לומד?

לא שמעתי שיש כוללים לחילונים, או לחוזרים בשאלה, יש מושג כזה לכוללים?, אשמח לדעת היכן הם נמצאים אותם כוללים, ומי מנהיג אותם?, ומה לומדים באותם כוללים?

אכן אין כוללים לחילונים

אבל יש בכוללים החרדים אברכים שמאמינים שחז"ל הם מכחישי ומסלפי המקרא הגדולים ביותר.

מתנדב

New member
נשמע מעניין ביותר....

אולי תגלה לנו באיזה כוללים זה מדובר?, מי אותם החרדים שמאמינים כך?, ובכלל שאלתי אותך מה אתה לומד באותו כולל?

נכון - מדובר בקבוצה שהולך וגדל

"אולי תגלה לנו באיזה כוללים זה מדובר?": ברוב הכוללים בירושלים ובבני ברק. "מי אותם החרדים שמאמינים כך?": חרדים שהסתכלו בספרים חיצוניים רח"ל. וניסו לאמת מה שלמדו בחיידר ובישיבה ממקור נוסף. "בכלל שאלתי אותך מה אתה לומד באותו כולל?": מעט תנ"ך, הרבה גמרא, ראשונים, ואחרונים.

saar7650

New member
תגיד, אתה באמת מאמין

שיש ממש בדבריהם ובמאמריהם של "דעת אמת" וביקורת המקרא ?! האם לא קראת את תשובות חז"ל בנידון?... האם אינך יודע שרוב שאלותיהם של דעת אמת הן שאלות שנשאלו מקדמת דנא ע"י חז"ל עצמם, שנתנו עליהן תשובות?! מה שעשו דעת אמת, זה העתקת השאלות והתעלמות מכוונת מהתשובות. לכל שאלותיהם יש תשובות. וכל שאלותיהם נידונו ונידנות גם כיום בספרי מחשבת ישראל.

אכן אני מאמין

שיש ממש בדבריהם ובמאמריהם של "דעת אמת" וביקורת המקרא. האם לא קראת את תשובות חז"ל בנידון? עברתי בעיון רב על התשובות של הרב דוב שטיין, הרב נויגרישל, והרב סגל, התשובות שלהם מחזקים יותר ויותר את השאלות, ומראה שחז"ל מנסים לרבע את המעגל ללא הצלחה. האם אינך יודע שרוב שאלותיהם של דעת אמת הן שאלות שנשאלו מקדמת דנא ע"י חז"ל עצמם, שנתנו עליהן תשובות?! יודע וגם יודע, השאלות מתבקשים ומובנים לכל בר דעת, אלא שהתשובות שלהם אינם אלא אחיזת עניים ולא יותר. מה שעשו דעת אמת, זה העתקת השאלות והתמודדות מכוונת עם התשובות של חז"ל, ומוכחים שכל שאלותיהם יש תשובות, אבל לא מה שחז"ל ניסו לספר לנו. וכן כל שאלותיהם נידונו ונידנות גם כיום בספרי מחשבת ישראל, ובאוניברסיטאות, ומוכיחים שאכן אין התורה משמים, ומדובר בטקסט אנושי לכל דבר ועניין.

saar7650

New member
טוב, נשאיר את זה כך

לא אתווכח איתך. למרות שאני, בניגוד אליך- חושב שחז"ל ענו על השאלות בצורה מאוד עניינית וטובה!

למעלה