על פרשת דרכים

טלה קטן

New member
על פרשת דרכים

שלום יאיר, יש לי חבר אשר נמצא על פרשת דרכים. מצד אחד, תסכול ממקום העבודה והרגשת ´תקיעות´ מתמשכת. מצד שני, קשיים כלכליים אשר מקשים על שינוי... איך ניתן לעזור, מה תוכל לאמר? ת. הלידה : 03/04/75 בשעה 12:05 בצהריים. תודה!

הי טלה קטן

נראה לי שהחבר שלך בכל זאת זקוק לשנוי ובכמה וכמה תחומים, אבל נראה שקשה לו לעשות אותו לא רק מתחומים כלכליים, אלא גם מתוך פחד מהשנוי עצמו. אז.. שלא יתפנק, ושיקח את עצמו בידים : ברגע שיתחיל לזוז, הרבה דברים יתחילו לזוז ביחד איתו.

טלה קטן

New member
איך אפשר לעזור?

הוא אכן די מקובע בתפיסת הלא-יכול וקשה לו לראות את האור כרגע. איך אפשר לעזור לו? באיזה תחום להתחיל את השינוי?

לא קל

כי הנ´ל גם מתקשה להזקק לאחרים, וחייב לעשות הכל בדרך שלו, מה גם שהוא לא ממש סומך על אף אחד. לדעתי - לשחרר, לתת לו לעשות דברים בדרך שלו, ולא לקחת על עצמך דברים שלא קשורים אליך בצורה אישית מדי. זכור : גם התלבטות היא החלטה, ולהיות במצב הזה אומר שזה משרת אותך בצורה מסויימת. ברגע שזה יפסיק לשרת, זה ייפסק מן הסתם. אז.. לכבד את רצונו להשאר במצב הזה, להתבונן, ולהיות עבורו אם יזדקק לחבר טוב, כמוך.

טלה קטן

New member
אבל אפשרי?

לדעתי, הוא אינו בשלב ההתלבטות עדיין.. אלא יותר בשלב הכעס והתסכול, בלי הניסיון לפתרון. לפי גישתך, זאת אומרת, שהדבר עדיין אינו מפריע לו עד כדי כך ? זו לא ההתרשמות שלי מהשיחות איתו, המצב מאוד חורה לו ועולה וצף מדי כמה חודשים ולכן יכול להיות שזה מצביע על כך שהמצב כבר אינו משרת אותו.. קשה להיות מהצד ולהתבונן, כיון שלדעתי יש פה מצוקה אמיתית , לא רק מבחינה מקצועית. מצד שני, ברור לי שאם ההחלטה לא תהיה שלו, השינוי לא יתבצע בצורה אמיתית. איך אפשר להתקרב?

כמ לקיפוד - ב ז ה י ר ו ת..

אבל אני חושב שאתה בהחלט יכול להציע עזרה, ולו רק בהקשבה. מודעות היא תהליך שקורה לאט, ובדרך כלל שהאדם מוכן ולא לפני. אם תקדים את זמנך, אולי תזכה לחלק מאותו כעס. אבל אתה נשמע רגיש מספיק - תן לאינטואיציה להדריך אותך, ופשוט תהיה שם. לפעמים לא צריך יותר מזה.

למעלה