על פרופלורים...

guys234

New member
על פרופלורים...

שלום.... כיום אני מטיס עם מנוע O.S 46 AX טיסן כנף תחית מהיר עם פרופלור 10X7 מפלסטיק של חברת Master Airscrew. שמתי פרופ 11X7 (מאותו סוג) אבל לא היה שינוי (לטובה או לרעה, כך לפחות נראה) במהירות/כוח של הטיסן. ראיתי שיש לחברה גם פרופלורים בעלי אותו מידה אך מעץ שהם קלים יותר. רציתי לדעת אם אכן להחליף לכזה סוג שך פרופלור אכן ישפיע וישפר מהירות/כוח? ואם כן אז איזה מידה כדאי 10X7 (סל"ד גבוה יותר ולכן מהיר יותר) או שלמנוע יהיה מספיק כוח ל-11X7 (מעץ שהוא קל יותר...). תודה.

עידי1

New member
תשובה..

כשהחלפת לטיסן פרופ' מ10*7 ל11*7 היית צריך לקבל קצת פחות מהירות ויותר כוח. אם חסר לך בטיסן כוח, ואתה אומר שבדקת שהפרופ' מעץ קל יותר מהפלסטיק אז תקנה פרופ' מעץ 11*7. אני הייתי שם 11*7.(מה שיותר קל...אם אתה אומר שהעץ יותר קל אז העץ )אתה יכול גם להסתכל על הטבלה הבאה. מקווה שעזרתי, עידן

עידי1

New member
ועוד משהו שתדע..

ככל שהפסיעה בפרופ גדולה יש לך יותר מהירות. ככל שגודל הפרופ קטן יש לך יותר מהירות. ככל שהפסיעה קטנה יותר יהיה לך יותר כוח. וככל שגודל הפרופ גדול יותר יהיה לך יותר כוח. מקווה שזה גם עזר.

GOSFRABA

New member
כל ההבדל שתקבל בין עץ לפלסטיק

יהיה בהחשה של המנוע.- אך את זה ניתן לכוון... לא ניתן כלל להשוות את מדחפי הMASTER AIRSCREW לפרופי העץ או הAPC. המאסטר הוא מדחף זול ובפירוש אינו יעיל במיוחד. הוא נוטה להרעיש יותר ונותן "תחושה" של כוח. אפשר ממש לראות איך הפרופלור מתעוות בעליה בסל"ד, דיסקת המדחף זזה קדימה עם העליה בסל"ד. מעבר למדחפי APC היקרים יותר (אך גם שבירים יותר) ייתן לך יותר כוח בגלל ניצולת טובה יותר, והם שקטים יותר. אני יכול להמליץ על מדחפי ZINGER PRO מעץ. אם כי שוב, מדחפים מעץ ומדחפי APC שבירים מאוד, עץ במגע עם הקרקע מתנפץ, והופך מקל לעירבוב אפוקסי. הAPC בדר"כ מאבד קצה, קורה שהנזק ניתן "לתיקון" ואיזון מחודש- אבל דיי נדיר. מדחף APC הוא מדחף כבד למדי, מה שאומר שתצטרך לכוון את הסיכה הנגדית. ולמרות זאת שני האחרונים עדיפים בהרבה על המאסטר השחור. (יתרונו היחידי עמיד מאוד, ומשמש יופי של מדחף להתחלה). למנוע 46 סטנדרטי, מדחף 6*11 הוא המתאים ביותר. לקבלת יותר מהירות הייתי מנסה 7*11. 7*10 הוא לטעמי מעט קטן על המנוע, ויביא לסל"ד מאוד גבוה. אם כבר אז 8*10. בהצלחה

למעלה