הספר "עלילות מיקי מהו"
של אברהם שלונסקי הוא ספר הכתוב בחרוזים. אכתוב לך קטע: "איך הופיע בציון / ילד פלא קונציון מעשה בילד פלא, ילד פלא בציון, אשר שם כה משנה לו: לץ בן עלץ קונציון! כבר אמרתי, כי תתמהו: "קונציון? זה משונה!" תשאלוני: "מיהו? מהו?" תשאלו - ואענה. מיהו? זאת אים איש יודע. בן אדם? חיה? או עוף? יש אומרים: אמו צפרדע, ואבי אביו הוא קוף. יש אומרים ממש ההפך: כי אמו היא קוף שמנמון. ואביו הוא גוץ-בן-טפח, שלכל גופו אים נפח אלא שליש הצפרדעון. ואפשר, כי זה אפרוח, שבקע קליפת כוכב וצלחה דרכו לברוח מאמו ומאחיו, ומאז שנים אלפיים (ואולי הרבה יותר!) הוא בין ארץ לשמים מקרטע ומנתר. אך אחד, מורה לטבע, שאלוהו - וענה: "זהו סתם קשקוש ורבע ופטפוט כפול שמונה". ועוד קטע, שאני אוהבת - מה פשר אחריות? "אחריות" - זה ...איך לומר?. "אחריות" - זה...מין דבר.. ש...אשר... אולי אוכל להסביר זאת במשל: אם במכנסיו של פוט כל הכפתורים קפו. - אז ירגיש גם גלם-איש, שהעסק עסק ביש! אך הנה כפתור אחד על פי נס נשאר לבד, - אז עליו האחריות בעד מכנסיו של פוט!" הכל זה קטעים כאלו, עם המון משחקי מילים ומילים ששלונסקי המציא. ספר נוסף שלו הוא "אני וטלי בארץ הלמה" אלו ספרים שאני קראתי כילדה (לפני הרבה שנים) וידעתי מהם בע"פ קטעים שלמים. העיקר - תהיי בריאה ובהצלחה בתוכניתך.