על סיפור איוב

בן1234

New member
על סיפור איוב

שלום... אני יודע שזה לא בדיוק קשור לפורום, אבל אשמח אם בכל אופן תוכלו לעזור לי. אני קורא כרגע את הספר "צדק מבראשית" של אלן מ' דרשוביץ' והוא מדבר שם הרבה על סיפור איוב. רציתי לשאול אם מישהו יוכל לספר לי את הסיפור בקצרה במילים פשוטות? תודה רבה מראש.

Fly GirL Q

New member
איוב - הסבר, ושאלות לרב!

סיפור איוב זה שאלה טובה לרב בפני עצמו! על כל מקרה, היה איש טוב שקוראים לו איוב,(הוא גר בארץ עוץ ברצינות!!!!!) הוא עשה רק הטוב בעיני ה' ולמרות זאת ה' לקח ממנו את כל היקר לו, הרג את כל משפחתו, והוריד אותו לשפל, והנחית עליו עונשים למרות שהיה צדיק וכל זאת כדי לבחון אם הוא עדיין ישאר נאמן לה' גם כשלא טוב לו, והוא אכן נשאר נאמן לה', אז ה' הביא לו עוד ילדים ומשפחה (כולנו יודעים הרי שילדים זה כמו מי עדן... נשפך אז קונים עוד) רב, אולי תענה על השאלה הזו שתמיד סיקרנה אותי? למה הק התאכזר לאיוב? הרי זה לא המסר של כל התנך שאם נהיה טובים בעיני ה בעיני שאר הבריות אז נהיה בטוחים? ולא כתוב איפשהו במקורות שכל נפש מישאר היא עולם במלואו? אז איך זה שבסיפור איוב הורגים ילדים חפים מפשע בלי הצדק! כאילו הם לא נשמות עצמאיות ואמיתיות! זה כמו עקדת יצחק שמסכנים ילד חף מפשע רק כדי לבחון את נאמנות אביב לה' , רק שבאיוב הילדים הם דמות שיטחית בסיפור, ובסוף באמת הורגים אותם

אלי ו.

New member
מי אמר שאיוב הוא ספר תיעודי?

רוב המפרשים מסכימים שסיפור איוב לא היה. ספר איוב הוא ספר שמנסה ללמד אותנו, בין השאר, על תפישת השכר והעונש ביהדות. קראי את הספר שוב, ונסי להבין מעבר לסיפור המעשה. נסי להבין מה רעיו של איוב אומרים לו, איך איוב מבין את מצבו ומהי תשובת ה'.

א77

New member
הנה קבלתם כבר תשובה

מהמשכילה/משכלת Fly GirL Q. שלא לחינם כרטיסה/ו האישי ללא כל פרט מזהה. עכ"פ הנה, על כל השאלות קבלת תשובות. אבל, לא כ"כ הבנתי ולא ארצה להבין אדם שמשיב תשובות במקום הרב, בכדי שהוא יוכל להקשות קושיותיו לפי הסבריו שהוא נתן. איך שלא יהיה, אלן מ' דרשוביץ', איני מכירו. אני משוכנע שכל מי שמספר בספרו או בפורום או היכן שלא יהיה, את סיפור איוב או כל סיפור אחר ממקורותינו, הרי שהוא קרא את זה היכן שאני קראתי את זה. ומקור אחד לכולנו. אם כך, מדוע לך לקרוא בספרו של אלן מ' דרשוביץ', ולא תקרא איפה שאלן מ' דרשוביץ' קרא את זה? השם Fly GirL Q זכור לי כבר מאז. בכל אופן, הנהיש לך תשובות שלו, וסיבות טובות לפתוח את הספר עצמו וללמוד בו.

אלי ו.

New member
אלן דרשוביץ הוא דוקא אדם מענין

הוא עו"ד יהודי אמריקאי (בוגר ישיבה, לא דתי כיום) אם זכור לי נכון הוא היה (אולי עודנו) מרצה למשפטים באוניברסיטת הארווארד, ומבכירי המומחים לערעורים בארה"ב. הוא גם יהודי חם, אוהד ישראל, שכתב מספר ספרים פופולריים. בהחלט אדם מבריק ומענין. לא קראתי את הספר המדובר אבל אני מניח, מקריאה של ספרים אחרים, שלא מדובר בהתיחסות אנטי דתית.

א77

New member
תודה על התוספת

התייחסתי ב... למשיבה הילדה: Fly GirL Q איני יודע טוב אנגלית. אך בתרגום לעברית נראה משהו כמו ילדה מעופפת, האמנם?

למעלה