על סטורן וקארמה

blackcat2

New member
על סטורן וקארמה

במהלך גלישה בפורום אסטרולוגיה סיפרה אחת הגולשות כי אין זה מקרה שקוראים לשבתאי "the lord of karma". הקארמה מדגיש את עיקרון "מה שזרעת זה מה שתקצור"- בסיס השכר והעונש.

blackcat2

New member
אופפס קפץ לי- ולשאלה ../images/Emo140.gif

איך היחיד יכול לדעת מתי הוא פועל בהלימה לשבתאי שלו (לקארמה) ומתי הוא פועל נגדו ועל כן הוא עלול לשלם מחיר?

קארמה נראת במפה לא רק על ידי שבתאי

אני דווקא חושב ששבתאי מראה על שעורים שעלינו ללמוד בגלגול הזה, כחלק משעור החיים הנוכחי. אפשר להתייחס למפה כולה בצורה קארמתית, ויש גם ענף של אסטרולוגיה המכונה "אסטרולוגיה קארמטית". אני לא כל כך מתמצא בה, בטח גילי תוכל להרחיב יותר ממני, אבל ממה שאני יודע: שמש- מציינת את הגלגול הנוכחי אופק- אחד השעורים הדומיננטיים שכבר הטמענו בעבר, לכן הוא מוכר ובא בטבעיות כזאת. ירח- כל מה שהטמענו בגלגולים קודמים ואנו מוסיפים להטמיע גם עכשיו. הוא כמו ארכיון של כל הזכרונות והרגשות, נסיון מצטבר שעליו מסתמכים. שבתאי- שעורים שלא ניתן להתחמק מהם, אחריות מצטברת. כירון- כאב שנישא מהעבר, סיפורים לא גמורים, כל מה שדורש ריפוי. אורנוס- המטרה של הנשמה בגלגול הנוכחי, האמת שהיא מביאה עימה לחיים האלה. פלוטו- יעוד האמת של הנשמה, המקום שאליו היא מכוונת שוב ושוב ושלא מאפשרים לה לסטות ממנו. לילית- ה"צל", כל מה שלא קיבל לגיטימציה לצאת לאור וחותר תחתינו במעמקים בית 8- המקום בו עלינו להאבק בעצמינו ולהתגבר על מחסומים פנימיים שלנו כדי להתחדש ולזכות בעוצמתינו האמיתית. בית 12- כל מה שניסתר ודורש הכרה, כולל זכרונות מודחקים ותכונות חבויות מזמנים אחרים. זנב דרקון- המקום ממנו באנו, מה שכבר מוכר וידוע, מה שעוצר אותנו במקום אם נשאר שם. ראש דרקון- המקום אליו אנו הולכים, מה שעלינו ללמוד הפעם כדי להגיע לשלמות פנימית. ועוד. אני בטוח שלכל כוכב יכולה להיות משמעות קארמתית, כולל אלו שלא הזכרתי, וקארמה יכולה להתבטא גם במיקומים והיבטים ודרך המפה כולה. לפחות לפי מה שאני יודע, ואני לא מומחה בתחום. גילי?

דרך אגב, קארמה היא לא "שכר ועונש"

"מה שזרעת הוא שתקצור" זה מדוייק יותר. אף אחד לא בודק את מה שעשית ושופט אותך לשבט או לחסד. אף אחד גם לא מעניש אותך. קארמה היא עניין טבעי של סיבה ותוצאה, שנאמר "מי שטרח בערב שבת, יאכל בשבת. ומי שלא טרח, מה יאכל?" אם נמשיך עם המשל הזה, הרעב שאתה חש הוא לא כי מישהו מרעיב אותך בכוח פשוט לא הכנת מזון מבעוד מועד, ועכשיו נתקעת בלי אוכל. אף אחד לא נוקם בך, פשוט אף אחד לא מגן עליך מהתוצאות של מעשיך, ואת השעור הזה מלמד שבתאי. יותר משהוא אדון הקארמה, הוא אדון האחריות. כששבתאי מקרין עליך, הוא מזרז את התגשמות תוצאות מעשיך שלך, על כל השלכותיהם.

אני../images/Emo35.gif לא יותר מכולם... אבל../images/Emo27.gif

לא ממש בטוחה שאני יודעת יותר מאחרים אבל הנה מה אני חושבת: סטורן אכן נקרא לא פעם "לורד הקארמה" וגם "המורה הגדול", "אדון הזמן" ועוד כמה שמות מפוצצים ולעיתים מפחידים שכאלה. על פי מה שלמדתי (ואין זו אסטרולוגיה קרמתית), אני מבינה שסטורן הוא זה שאחראי על הערמת הקשיים בחיינו, הוא מייצג לכן את הצדדים הפחות נעימים כביכול שבחיים כמו הגבלות, משמעת, עול וחובות – המקומות והנישות בחיינו הדורשים מאיתנו לקחת משנה אחריות כאשר בד"כ הם לא קלים לנו. אלא שכמו שכתבתי לא מזמן, אני חושבת שאיפה שיש קושי או חיכוך – יש גם אפשרות לצמיחה ולכן כאשר אנו מזהים את המקומות האלה במפה, ונכונים לעבוד איתם, הרי שאנו צומחים. סטורן אם כן, מייצג את ההזדמנויות שלנו לגדילה, ללמידה והתפתחות. לדעתי, הכוכבים כולם מספרים לנו על הקרמה שלנו, ובעצם המפה כולה, כאשר היעד מיוצג ע"י פלוטו. מכאן, שכל השאר הם בבחינת "משתפ"ים" לפלוטו. מבחינתי הוא, פלוטו, מסמל את הקרמה או את היעד אליו אנו אמורים להגיע בגלגול נוכחי. הכוכבים האישיים מהווים את הכלים להגשמת היעדים המוצגים בכוכבים ה"כבדים" למעט יופיטר, כאשר פלוטו הוא ראש החץ של המפה.
בספר "הקשר הקרמי" כותבת רות אהרוני:
"....סטורן הוא פלנטה כבדה ורצינית... הוא מזוהה יותר מכל עם המושג קרמה ועם הזמן.... קרמה משמעותה לקיחת אחריות על מעשינו.... סטורן מייצג את דרך החתחתים שמובילה את האדם אל היעד הסופי שלו וגם את האמצעים שיעזרו לו לחתור ולהגיע אל היעד... ...סטורן מייצג הזדמנויות לגדילה ולימוד דברים שהאדם הזניח או התעלם מהם בגלגולים קודמים.... הוא זקוק למורה נוקשה כמו סטורן כדי שיכריח אותו לעמוד בפני צרכיו העמוקים ביותר ואם הוא אינו לומד במהירות מספקת ואינו מגלה אותם בעצמו הרי מכות הגורל יעשו זאת בעבורו. ...סטורן מייצג את ההתנסויות והלימודים המרוכזים שיכולים להתרחש אך ורק בעולם הפיזי ובתוך גוף פיזי... " ועל פלוטו: "... פלוטו מייצג את שני קצוות החיים – מוות ולידה מחדש.... קשור עם תהומות הנפש ונבכיה האפלים אך גם עם הגבהים הרמים ביותר של רגשות ושל רוחניות... ועם התרוממות מעל המגבלות של העולם הפיזי... פלוטו הוא הטרנספורמטור הגדול ולכן הוא קשור עם כל סוגי החקירה העצמית שמורידה אותנו למעמקים ומביאה אותנו למודעות ולשינוי... כיוון המסלול של פלוטו הוא ירידה לצורך עליה.... רק מי שעושה שימוש נכון בכוח הפלוטוני לצורך טיהור מי השופכין של הגלגולים יוכל לעלות על פני המים ולהגביה עוף... " לכן, אני מאמינה שסטורן רק מערים או מאיר בפנס את הקשיים שיעזרו לנו לטהר, לנקות, להשלים את השיעור הפלוטוני, (סטורן מבחינתי הוא כלי שרת של פלוטו) הקשיים שמערים סטורן הם המערכות בקרב כולו, אם משווים את זה למלחמה...

למעלה