על נהיגה

deep ocean

New member
על נהיגה ../images/Emo61.gif

בעקבות ההודעות לגבי נהיגה, אני החלטתי לכתוב כאן הודעה מרוכזת עם דעתי לגבי הכל. קודם כל, בעקבות הודעה של ציפור הנפש שמהירות יותר מסוכנת מעייפות אני רוצה להגיד שזה מלאכותי להתווכח מה יותר מסוכן-מהירות או עייפות למה? אם אני אסע 90 קמ"ש ואני ארדם בנסיעה אז העייפות שלי תהיה מסוכנת אם אני אסע 150 קמ"ש ואהיה עירנית מאד, אך מישהו יחתוך ויתנגש בי-אז המהירות מסוכנת אי אפשר לשים דברים בהגדרות אבל אני יכולה לתת לך עובדות רוב האנשים חושבים שמהירות היא גורם מספר 1 לתאונות אני קראתי שדווקא עקיפות זה גורם מספר 1 לתאונות (אני תיכף אחפש מידע ואשים פה קישור , אם אני אמצא) את יכולה לנסוע 100 קמ"ש ועדיין לעשות תאונה חמורה ואת יכולה לנסוע כל החיים 120 קמ"ש ולא לעשות תאונה אחת אני לא באה להגיד תסעו מהר ממש לא ההיפך אני רק באה להגיד שאי אפשר להגיד-"זה מסוכן" "לא זה מסוכן" הכל יכול להיות מסוכן בכביש הכל תלוי בנסיבות הנקודה היא שלהגיד מהירות הכי מסוכנת ולהיות עייפים זה פחות זה גרוע כי אז את החלטת שמהירות הכי מסוכנת ואם את לא נוהגת מהר אז את בטוחה שאת בסדר ואת מוגנת ופה הטעות! בכל אופן הדרך לנהיגה בטוחה (למרות ששום דבר אינו בטוח): 1. לנסוע לפי תנאי הדרך 2. לנסוע במהירות סבירה- לא לנסוע מהר מידי, ולא לאט מידי. אם לאט מידי- אז רק במסלול הימני (אם תנסעי 90 קמ"ש במסלול השמאלי, ואת תהיי מאלו שנשארים שם ולא זזים, מכוניות אחרות עם נהגים שנוסעים מהר, יעקפו אותך ותסכני את חייך, כי נהג אחד יעקוף אותך ואולי יפספס, כי תהיה משאית לפניו, והוא ינסה להשתחל לנתיב שלך. דוגמא שמתרחשת במציאות) 3. לנסוע לפי תנאי מזג האוויר-רוחות, גשמים וכו´ 4. אף אחד אינו בטוח בכביש. לא להיות בטוחים שאם אנחנו לא נוסעים מהר מידי אז אנחנו בטוחים! אף אחד אינו בטוח. אני גם אגדיל את זה ואבקר את עצמי-לא להיות בטוחים שאם יש לנו 7 שנות נסיון בנהיגה, ואך פעם לא היתה לנו תאונה, ואנו יודעים לקרוא את הנהגים האחרים-אז אנחנו בטוחים. אף אחד אינו בטוח בכביש. 5. לשמור על עירנות-מים, מסטיק, ריכוז וכו´ 6. לא לנהוג כאשר עייפים. במידה ועייפים-לנוח בצד הכביש, או בבית קפה. לא להגיע למצב שעייפים. למשל אם אתם יודעים שיש לכם נסיעה ארוכה מחר, לא ללכת לישון מאוחר. 7. לצבור נסיון בכביש (נניח, אם ישנם 2 דרכים להגיע למקום שאתם נוסעים אליו כל שבוע, לנסות גם את הדרך השנייה. וכמובן נסיון נצבר עם השנים) 8. כאשר עוברים נתיב להסתכל על "השטח המת"-או על ידי סיבוב הראש הצידה, או על ידי הסתכלות במראה הצידית תוך התקדמות עם הראש קדימה (מי שנוהג מבין אותי-זאת הדרך המועדפת עלי.) 9. לצאת בזמן, בכדי לא למהר. 10. לדאוג שיש לכם דלק. בנוסף, לבדוק שמן ומים. 11. מידי פעם לנקות את השמשות ואת האוטו. אי אפשר לנהוג בטוח אם כל האוטו מלא אבק ולכלוך על השמשות. כמובן שחלק מהעצות אני גם אומרת לעצמי אל תחשבו שאני מתנשאת ומסבירה לכם או משהו כזה ממש לא אני גם מזכירה לעצמי את כל הנ"ל למשל את סעיף 9 אני לא תמיד מיישמת. למי שיש עצות נוספות אני אשמח אם תשרשרו לכאן! תודה מיכל

deep ocean

New member
הסיבות לתאונות הדרכים

הנה יש לנו טבלה לגבי התאונות שהתרחשו בשנת 2000 הטבלה לקוחה מהאתר של משטרת ישראל. בטבלה מוצגות הסיבות העיקריות לתאונות הדרכים, חלקן היחסי מתוך כלל הסיבות, וחלקן היחסי מתוך הסיבות לתאונות קטלניות. אני ארשום פה את הסיבות העיקריות לתאונות דרכים קטלניות: גורם מספר 1 לתאונת הדרכים הקטלניות (16%) הוא סטייה מהנתיב (במילים פשוטות עקיפה)-מסתבר שהזיכרון שלי מתפקד, הא? גורם מספר 2 לתאונות הדרכים הקטלניות (15%) הוא התנהגות הולך רגל גורם מספר 3 לתאונות דרכים קלטניות (14%) הוא מהירות מופרזת אז נכון, ההבדל הוא באחוזים קטנים אבל היה לי חשוב להביא את הנתונים כי אנשים באופן עיוור מדברים רק על מהירות מופרזת ואפשר לנסוע מהר, לא לעקוף אף אחד, לא לסטות מהנתיב-ולא לעשות תאונה בכל אופן, זה רק היה בשביל להוציא את האמונה העיוורת שרק מהירות הורגת אגב, אני מניחה שהירדמות לא נכללת פה כמו שאלכהול וסמים לא נכללו פה כי נניח ומישהו שיכור אז הוא יסטה והסיבה לתאונה תהיה סטייה מהנתיב. ככה זה שעושים מחקרים סטטיסטים......... למי שמעוניין בעוד מידע, יש את האתר של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים שנמצא בקישור הזה! אז שתהיה לכם נסיעה נעימה סעו בבטיחות ושמרו על עצמכם

deep ocean

New member
הערה אחרונה

מהטבלה ניתן לראות שחלקן של הסיבות: התנהגות הולכי רגל ומהירות מופרזת, גבוהה משמעותית בתאונות קטלניות מחלקן מסה"כ הסיבות הכללי. הסיבה אחוז מסה"כ הסיבות אחוז מסה"כ הסיבות בת"ד קטלניות -מהירות 4% 14% מופרזת -התנהגות 5% 15% הולכי רגל

deep ocean

New member
המערכת שיבשה לי את ההודעה אז

כתבתי את זה בדרך שונה עכשיו- מהטבלה ניתן לראות שחלקן של הסיבות: התנהגות הולכי רגל ומהירות מופרזת, גבוהה משמעותית בתאונות קטלניות מחלקן מסה"כ הסיבות הכללי. מהירות מופרזת אחוז מסה"כ הסיבות 4% אחוז מסה"כ הסיבות בתאונות דרכים קטלניות 14% התנהגות הולכי רגל אחוז מסה"כ הסיבות 5% אחוז מסה"כ הסיבות בתאונות דרכים קטלניות 15%

red cars

New member
אני לא יודע אם את חובבת נהיגה

או מכוניות אבל סוף סוף אני שמח לראות שיש עוד אנשים שמודעים לעובדות ומה שמוכרים לכולם את הבולשיט של מהירות מופרזת כגורם מספר אחת זה משמח . נכון מה שהמהירות יכולה לגרום אבל לא להאשים סתם את כל הצעירים בתאונות מהירות יש נהגים שחולמים . ובארץ אין מודעות לדבר שנקרא נהיגה ותרבות מוטורית. תודה מכל הלב RED CARS

deep ocean

New member
אני חובבת נהיגה

רק לאחרונה החלטתי להפסיק לנסוע מהר אבל כן נהיגה מהירה ונהיגה בכלל זה אחד מהדברים שמרימים לי את האנרגיות למעלה ומאד חשוב-שתהיה מוזיקה טובה ברקע למשל linkin park-hybrid theory - In The End החבר הקודם שלי גם לימד אותי הרבה, בנוסף למה שידעתי. (היתה לו פונטו -דגם ספורטיבי, אגב) "יש נהגים שחולמים" אמרת משהו נכון הרבה פעמים מאשימים את הצעירים יעני שהם חסרי אחריות ואני רואה כל כך הרבה אנשים (לאו דווקא צעירים) שהם פשוט נוסעים בשוק הם חולמים או משהו אני קוראת להם "השוקיסטים". בגלל שהם בשוק הם מסוכנים הם יעברו נתיבים מבלי להתסכל הם יבהלו מרכב שיתקרב ויעשו פעולה מסוכנת בגלל הפחד שלהם (הם נבהלו כי הם לא שמו לה, ופתאום הם קולטים מה קורה) בכל אופן אכן בארץ הזאת אין תרבות נהיגה!!

soulbird

New member
אני שונאת לנהוג !

במיוחד בכבישים בארץ . פשוט סיוט . מעדיפה ללכת ברגל.

soulbird

New member
בוקר אור deep

הנהיגה בארץ מאוד קשה , הרבה לחץ . ההתנהגות של נהגים פה בהשוואה לחו´ל זה משהו שפשוט אי אפשר להאמין. תא יודעת כמה פעמים קיללו אותי? לפני שנה הייתה לי תאונה פגע או ברח ,ז´א משהו פגע בי וברח ! כן כן בידיוק ככה! רדפתי אחריו לקחתי את מספר הרכב ונסעתי ישר למישטרה! יש לי כמה סיפורי מסמירי שער על נהגים בארץ והתקופה שהייתי די חדשה בארץ ולא ממש היכרתי את הדרכים. אני חושבת שקצת דרך ארץ וסבלנות על הכביש לא יזיקו לכמה מאיתנו. תראו את הנהיגה במקומות כמו אנגליה , רגועה שקטה בלי ציפצופים וקללות. שבת שלום ונסיעה בטוחה אני

deep ocean

New member
נכון אנשים נוהגים בלחץ

אני מנסה לעשות את המעט שלי לתת לאנשים להיכנס לנתיב נניח נניח יש מישהו שרוצה להשתלב בכביש מהיר, וכולם בני זונות נוסעים מהר, אף אחד לא נותן לו להשתלב, ואני נותנת לו להשתלב. אפשר לתת להשתלב ואפילו לא צריך להאט, אפשר לעבור למסלול השמאלי. בקיצור, תרבות נהיגה אין להרבה אנשים. אני בשוק ממה שעברת בהתחלה כשהגעת לארץ כן אין רוגע בכבישים אני זוכרת כשהייתי בארה"ב הייתי עם חברה טובה היא נהגה ואני ניווטתי (ניווטתי ממש מעולה!!!!!! נסענו ממיאמי עד דיסני וורלד למשל על ידי ההנחיות שלי. וגם נסענו בעוד מלא מקומות!!! שכונות וכו´! טעיתי פעם אחת בכל הטיול הזה! וגם אז, התלבטתי אם לקחת ישר או ימינה...טוב נחזור לעניינינו) בכל אופן אנשים היו סבלנים בהרבה מאשר בארץ בשוודיה שהייתי שם- גם היו יתר סבלניים, באמסטרדם פחות.... בקיצקוצ נסיעה בטוחה גם לך
נשיקות מיכל

soulbird

New member
טוב אני סיגלתי לעצמי

כמה הרגלים ישראליים. נהייתי ממש Dr Jakyl & Mr Hyde (מכירה את הסיפור?). מאדם רגוע ואדיש איך שאני עולה לכביש אני נהיית אדם עצבני ויורק אש ( אבל לא נוסעת מהר) מקללת כל רמזור מסכן. הקללות שיוצאות מפי היו מביישות כל רב חובל (חי חי) . אוחחחחחח סיפורים שיש לי לספר על האישראלי ה"אדיב והמנומס" שבת שלום אני

deep ocean

New member
אל תהיי עצבנית על הכביש

את רק פוגעת בעצמך. כשניפגש, אני אתן לך שיטות איך לא להתעצבן כרגע אין לי כח לכתוב ואני הולכת לקרוא ספר!

תרשי לי דבר אחד להוסיף....

ממה שחוויתי וראיתי בשיקום, את אותם אנשים שבגלל שניה שילמו יקר בחייהם. כשמדברים על "מהירות" לפחות בקרב הנפגעים לא מדברים רק על "מד המהירות", אלא על יותר פזיזות, חוסר סבלנות חוסר כבוד בכביש. מרוב מהירות משתוללים בכביש מנסים לעשות משהו שניה לפנייך.....זה גורם מאוד קשה. אני הכרתי אישית אדם נכה , שנפגע קשה בחוליה צווארית שהשאירה לו נכות קשה , בגלל "מהירות", והמהירות היתה שהוא נסע לאט מאוד בתוך כביש שכונתי, ומישהו מאוד "מיהר", לצאת מהחניה של ביתו שם רברס לחץ על הגז וטס החוצה , וכמובן פגע בעוצמה בדלת הנהג מהצד , אילולא כרית האויר שנפתחה לא יודעת עוד כמה חוליות היו מחסלות אותו. מהירות מהשטן-לצערי זה לא רק משפט. וכן אני מודה לפני ששילמתי כזה מחיר יקר בחיי, בגלל מישהו "שמיהר", ולא במד מהירות, לא הבנתי לא הפנמתי אף פעם על מה מדברים.....עוד שניה. כל הפירסומות, תשדירים, סטטיסטיקות, לא שיכנעו אותי להפסיק להרגיש "לי זה לא יקרה", אני נהגת טובה , נוסעת לפי הכללים.אבל לפעמים המציאות עולה על כך דמיון, והגורל מכין לנו הפתעות שתהיה שבת טובה רחל-נשמה

soulbird

New member
בוקר אור רחל

את צודקת ב 100% . אבל אני חייבת להגיד שאני נהגת זהירה אבל לעולם אי אפשר לדעת . אני יכולה להיות זהירה ו ההוא לא .

בוקר טוב גם לך ../images/Emo13.gif

האמת שאף פעם לא האמנתי בדיונים על תאונות, כי זה כמו התשדירים על סיגריות מי שמעשן יודע שזה מזיק ומאמין לי זה לא יקרה........... מעטים מאוד שלא מםחדים פתאום מושפעים מתשדירים ודיונים וסטטיסטיקות..... לפעמים עד שלא חווים דברים, הנפש שלנו מחליטה לא להפנים כדי לחיות..ולחשוב שניתן לנצח הכל בעזרת כללים...לצערי זה לא ככה יש מה שנקרא גם מזל בחיים...ככה אני מאמינה... רחל-נשמה

soulbird

New member
רחל נשמה טוב ליראותך

אני קוראת אותך הרבאה פה ושם (המבין יבין) שבת שלום אני

האמת לא אני לא מבינה?

את יכולה לפרט , אני לא דופקת חשבון לאף אחד בעולם, ובטח לא ברשת. אני אוהבת לכתוב בפורומי התמיכה נפשית למינהם, כל סוג שרק יעלה על הדעת ואני אתחבר אליו אכתוב בו, אני גאה דווקא בעצמי לא מסתתרת, לא מחליפה כינוי כותבת בגאווה בשמי. מי שמרגיש בעיה עם זה, שלא יהיה חבר שלי ויצטרף לאויביי, תוקפיי, שונאיי, המזלזים מה שרק תרצי, את ערכי אני יודעת וזה מה שחשוב. הכל נכתב ברוח טובה-חלילה שלא ישתמע שנפגעתי נהפוך הוא חייכתי. רחל-נשמה

soulbird

New member
לא היתכוונתי להעליב

חלילה אם העלבתי אבקש את סליחתך . בכוונה לא פירתטי סיבה העיקרית שלא רוצה לגרום לאי נעימות שבת שלום אני

deep ocean

New member
כואב, באמת כואב.

בגלל פזיזות של מישהו את נפגעת. אני מסכימה שכל הפרסומות נגד תאונות הדרכים לא עושות כלום! לפעמים הגורל מכין לנו הפתעות. יש לי פרסומת טובה נגד תאונות דרכים אני צריכה לחפש אותה במחשב. שניה.

למעלה