על מי האחריות ?

על מי האחריות ?

נניח ואני לוקח מתווך למצוא לי שוכר ולטפל בדירה. השוכר לא משלם בזמן שחבונות , עושה בעיות , לא משמלם וועד בית. על מי האחריות ? רק של המתווך או גם שלי ?

B L I M P

New member
מתווך טיפוסי

לא מטפל בדירה, אלא רק מוצא שוכרים ואז יוצא מהתמונה -ככה שבעקרון זה יהיה תלוי בהסכם שתגיע עם הבחור. אבל ההגיון אומר ששום מתווך לא יסכים לקחת על עצמו את הסיכון של חוסר תשלום חשבונות בלי להנות מהיתרונות, קרי, להיות זה שמקבל את השכ"ד.

שלך

אתה מחליט אם הבנאדם נראה לך או לא. אתה לא חייב לחתום חוזה עם מי שלא נראה לך ויש לך אחריות לברר מי הבנאדם שרוצה לשכור ממך את הדירה כי הדירה שלך ולא של המתווך. מתווך יכול לוודא שהבנאדם עובד, שיש לו תלוש שכר ואמצעים לשכור את הדירה ואולי איזו התרשמות כללית ממנו. הוא לא יכול להחליט תמיד מראש אם מדובר בבנאדם בעייתי ויש אנשים שיש להם כסף אבל הם בעייתיים בכל זאת.

כמו שכבר נכתב

תפקידו של מתווך הינו למצוא שוכרים/קונים לדירה, בהגדרות תפקידו לא מוגדר לדאוג לשוכרים לאחר מכן, וגם לא מתפקידו לראיין את השוכר - מי שמאשר את השוכר בסופו של דבר זה בעל הדירה.
&nbsp
יש אנשים שממנים עו"ד או אדם אחר כאחראי לשוכרים, תמורת תשלום קבוע. לרוב זה מתבצע במקרים של תושבי חו"ל או כשלאותו אדם יש הרבה נכסים והוא מעדיף להאציל סמכויות בתשלום במקום לטפל בשוכרים בעצמו.

למעלה