על מחירים ואחרים

מתוקה71

New member
על מחירים ואחרים

אני רוצה להתייחס לכל הויכוחים האחרונים. המטרה היא לשתף אתכם במידע ולהציע הצעות ייעול. הבעיה במדינתנו הקטנטונת שתושביה לא יודעים לקבל ביקורת ולא מספיק הם מתנקמים במי שהעז להזכיר אותם שלא לשבח והלל (הכוונה במיוחד למארגנים). כדאי באמת להפסיק להתבכיין על המחיר המופקע של הדוכן, זו עובדה מוגמרת ואף אחד לא ממש עושה משהו למנוע את זה. למארגנים זה לא ממש מזיז כי הלך אחד יבוא אחר, ולצער כולנו בא אחר, שחושב שלו זה לא יקרה. הרי אנחנו מדינה כזו של "לי זה לא יקרה". באמת כל בעלי הדוכנים מתלוננים על שהם לא מרוויחים. לא מרוויחים אז למה ממשיכים? הרבה בעלי דוכנים אמרו לי שאם הם מוכרים פי 10 מעלות הדוכן זה יום טוב בשבילם, פחות מזה זה הפסד. רבותיי, אולי כדאי שתתמחרו נכון יותר את המוצרים שלכם. דוכנים רבים שנתקלתי בהם מתמחרים את עלות החומר ועוד 10-20 ש"ח רווח. למה? כי הם מעדיפים למכור יותר במחיר זול יותר. חברים, זה לא תמיד עובד. ישנם בעלי דוכנים שמקטרים כל הזמן שהם לא מרוויחים, מחשש לעין הרע. ויש את הסוג הגרוע מכל - הרמאים, אלו שמתלוננים שהיה גרוע ואפילו דורשים את הכסף בחזרה, אבל בעצם דפקו קופה של אלפי שקלים. מצד שני יש את המארגנים, ולא כולם ככה, שכנראה גם רוצים מכפלה של פי 10 כדי להרויח. דברתם על פרסום? איזה מארגן עושה פרסום? אתם כנראה חולמים. מעט מאוד מהמארגנים עושים פרסום בעצמם, לרוב הם "דואגים" שהמקום (הקניון, העירייה) יעשה פרסום, ואם הוא לא עושה אז הם מתנערים מאחריות ואומרים שהקניון אמר שהם יעשו פרסום. כמה פעמים שמעתם את זה? ויש כאלה גם שתופסים טרמפ. בעברית קוראים לזה טפילים. יש אירוע, כמו למשל לילות קיסריה או פסטיבל הסרטים או אחרים, שיש פרסום גדול והכל, אבל תגידו לי מי ראה בפרסום של לילות קיסריה שיש דוכני אומנים? ראיתי את הפרסומות שלהם על האוטובוסים, מדברים על הסרטים של היצ'קוק. לא ראיתי דוכני אומנים. אני משתתפת בירידים בחו"ל מזה מספר שנים, שם כל מארגן יריד גם אחראי על הפרסום. אני משתתפת בתערוכות שהלוואי והעלות שם הייתה 300 ש"ח או אפילו 300 דולר. אבל למארגנים פה בארץ יש הרבה מה ללמוד. עובדה ששתי מארגנות בארץ שניסו בחו"ל נכשלו בצורה מוחצת. רוב הירידים בהם אני משתתפת מאורגנים בשיטה מרוכזת, המכירה, התשלום, הקבלות וכל מה שקשור בזה מתבצע דרך המארגנים. בסוף היום, מתחשבנים מקזזים את עלות השכירות ואחוזים מהמכירה. בארץ השתתפתי ביריד בשיטה דומה, אבל הפסיקו לעשות אותו. כי השיטה הזו לא תתפוס אצלנו כי אנחנו תמיד חושבים שמנסים לדפוק אותנו וקשה לנו שאחרים מצליחים יותר מאיתנו. תשנו את זה ונגור זאב עם כבש.

E i t a n 47

New member
למה עירייה צריכה לגבות 200 ש"ח??

למה עירייה (גבעת שמואל) גובה 200 ש"ח ליריד?? בסך הכל העירייה רוצה לתת צ'ופר לתושבי העיר, למה היא צריכה להרוויח מזה?? למה שזה לא יהיה שירות חינם או מחיר סימלי? יש עיריות שמארגנות יריד חינם כולל פירסום נרחב (עיריית רחובות) שכחת לציין את עניין נוסף המארגנים שמזמינים "רק אומנים יוצרים" וכשאת באה ליריד ,יש שם "אומנים סיניים", וזה לא מיקרה,כי זה קורה שבוע אחרי שבוע . (בקניון רחובות מפרסמים "יריד אומנים " אבל יש שם תכשיטים מיובאים מדרום אמריקה ,טבעות מסין ועוד "אומנים" לתפארת מדינת ישראל. תהנו איתן

מתוקה71

New member
למה עירייה צריכה לגבות 200 ש"ח?

למה באמת? תגיד לי איתן איפה אתה גר? כמה ארנונה אתה משלם? כמה זה ביחס למינמום שנקבע ע"י המרכז לשלטון מקומי? העירייה איפה שאני גרה החליטה לגבות את המקסימום האפשרי, למה? מה אנחנו מקבלים בתמורה? כלום. את הזבל מפנים פעם ביומיים - שלושה, אין ירידים או אירועים לרווחת התושבים. כלום. לאן הולך הכסף? להעשיר את קופת העירייה כמובן. לגבי היריד "אומנים סיניים" אתה צודק. למארגן היריד יש את החובה המוסרית לבדוק את המוצרים אותם הדוכן מתכוון למכור ביריד. בירידים בחו"ל למשל, לפני כל יריד עוד בשלב הרישום אתה מתבקש לחתום על הצהרה בה אתה מצהיר כי כל הדברים אותם תמכור הם מעשה ידייך ואינם - חיקויים או זיופים. אתה גם מתבקש לשלוח תמונות של העבודות. אחר כך הם גם עוברים בדוכן ובודקים. למיטב ידיעתי, בעפולה החליטו לעשות יריד לפני שנה או משהו כזה, לאמנים בלבד. העלות הייתה 50 ש"ח, כשהם נותנים את השולחן והכל. באו בסטיונרים, השתלטו על הדוכנים, האומנים לא רצו לריב איתם פנו למנהל האירוע שהיה מהעירייה, שלא הצליח להעיף את הבסטיונרים. הגיעה משטרה והיה בלאגן, לא יודעת איך נגמר.

אוי איתן

כמה מרמור וכמה כעס יש באדם אחד? למה? אתה משמיע כאן הרבה טרוניות על המחיר, אפילו שאתה צודק, אתה כבר מפספס את הנקודה. אתה רודף אחרי העיקרון ולמה? אתה שואל - למה עירייה צריכה לגבות 200 ש"ח? אבל האם שמת לב לאחת התגובות שאמרה שזו לא העירייה אלא מפיק עצמאי? לרוב העירייה לא מתעסקת עם ה"שטויות" האלו של ירידים, הם פשוט מעבירים את זה הלאה. אתה שואל - למה עירייה צריכה לגבות 200 ש"ח? האם אתה היית רוצה שישאלו אותך למה המחיר של המוצר שלך הוא כזה ולא אחר? אם יש שאלה שאני ממש שונאת שלקוח שואל אותי זה (לדוגמא) למה 200 ש"ח. כמובן שאני מסבירה בגדול איך הגעתי לחישוב הזה, אבל בתכל'ס לקוח ששואל שאלה כזו לא ממש מתכוון לקנות, אלא סתם מחפש תשומת לב. השאלה שצריכה להישאל האם שווה לי לשלם 200 ש"ח עבור המוצר הזה או לא. למי שהפרוטה לא מצויה בכיסו אפילו 5 ש"ח יהיה יקר. אותו הדבר לגביך, אני לא יודעת אם אתה בעל דוכן או לא, אבל השאלה המובילה צריכה להיות האם שווה לי לשלם 200 ש"ח עבור דוכן או לא. היו מקומות שלא גבו תשלום כלל ומכרתי רק 50-60 ש"ח, אז מה? עבדתי בירידים שהתשלום עבורם היה 50 ש"ח ובסוף היום מכרתי 300 ש"ח, הרווחתי? מאידך היו ירידים ששילמתי 400 ש"ח ועשיתי קופה יפה, הפסדתי? אתה טוחן את עניין המחיר שוב ושוב, לדעתי אף אחד לא מתייחס אליך ברצינות יותר, כי די, כמה אפשר? שנה גישה, אנרגיות חיוביות יביאו מכירות טובות. למד מההצלחות ולא מהכשלונות

כל מילה אמת

הכוונה לדברים של מתוקה71. אני מסכימה לגמרי עם כל הדברים שכתבת. וגם לי יצא להיתקל בתופעות האלו שציינת ואחרות. לאחרונה גם אני התניסיתי במכירות בחו"ל, למרות שלא ניתקלתי ביריד שמישהו ביצע את המכירה עבורי בצורה מרוכזת. שמעתי אבל מדוכן שכן שיש דבר כזה. אני מסכימה איתך לגבי רמת הארגון והבדיקות שיש שם, זה לא יאמן איך דברים מתוקתקים שם. למארגנים בארץ יש ה-ר-ב-ה מה ללמוד. הכל מאוד מוקפד ומסודר ודואגים לכולם. יתרה מזאת כשחזרתי לארץ חיכה לי במייל דף משוב אותו ביקשו ממני למלא ולהחזיר. מארגני הירידים שם מעריכים כל לקוח שפונה ומתייחסים אליו מתוך ידיעה וכוונה שיחזור גם ביריד הבא. לדוגמא ביריד מסוים שהשתתפתי הדוכנים היו חלק ממכלול של פעילויות חינמיות והושמט מהפרסום שיהיו גם דוכני מכירה (לדעתי זו טעות שנעשתה בתום לב). יום לאחר היריד הוחזר לי כל כספי מבלי שביקשתי אפילו. הלוואי ובארץ היו נוהגים כך. לפני שכולכם רצים להגשים את החלום האמריקאי או לפרוץ לעולם הגדול כדאי שתדעו כמה דברים: נגיד אם בא לכם למכור באנגליה, סתם בגלל שהפאונד נורא חזק ביחס לשקל, תדעו שאתם צריכים היתר (רישיון) עבודה. מבלי זה מעלים אתכם על המטוס חזרה. מקרה שהיה, בדרכי לאמריקה עברתי בלונדון (סתם כי היה זול יותר לטוס דרך לונדון). במטוס לידי ישבו 12 חברים מקסימים בלהקה שהוזמנה לנגן בחתונה / בר מצוה של איזה יהודי עשיר. כשהגענו למשטרת הגבולות שאלו אותם לאיזו מטרה באו (הם כמובן לא שיקרו), לא היה להם רישיון עבודה ולכן מיד הם נעצרו וממה שהצלחתי לשמוע הודיעו להם שמעלים אותם על הטיסה הראשונה בבוקר שלמחרת. רק בגלל זה התעכבנו בביקורת גבולות למעלה משעה. איזו עוגמת נפש, לא חבל? ואם תחליטו להמשיך לאמריקה, גם שם זה לא פשוט. אמנם לא צריך רישיון אבל... כדי להעביר כמות מסחרית למכירה בארה"ב צריך ברוקר שיעביר אותך את המכס, כלומר תשלום לברוקר תשלום מס, וזה עוד לפני שהתחלת למכור. ואת הברוקר צריך לארגן מהארץ כבר. האמריקאים לא אוהבים לקנות ממישהו שאין לו חנות או אתר שאם וכאשר לא ימצא חן ניתן יהיה להחזיר / להחליף. ל-מ-ר-ו-ת שהצלחתי להשיג טיסה במחיר טוב לארה"ב, ו-ל-מ-ר-ו-ת שרוב הזמן ישנתי אצל קרובים ולא עלה לי כסף. עדיין התקרבתי לכסות את העלויות, רווח לא היה. עובדה היא שכל הדוכנים באירועים בהם השתתפתי שהגיעו מישראל היו שם בפעם הראשונה. אף דוכן, אפילו לא אחד הגיע מישראל למכירה בפעם שנייה או שלישית. כחוויה זו חוויה מדהימה, פוגשים אנשים מדהימים, שומעים סיפורים מעניינים. אנשים ששמעו שהגעתי מישראל עטפו אותי בכזו אהבה, שלרגע שכחתי שהם לגמרי זרים ושרק פגשתי אותם. הייתה אף ישראלית באחד המקומות ששמעה שאני לנה במלון, מיד הזמינה אותי להתארח בביתה את הזמן שנשאר לי. זכרונות טובים והמון חברים חדשים יש לי מהמסע הזה, כסף - לא הרווחתי. מי שבכל זאת רוצה לנסות וצריך טיפים מוזמן לפנות אליי במסר, אשמח לעזור.

HayaBee

New member
חורזת יקירתי, תודה על האפשרות להציץ לחו"ל....

אשמח אם תקדישי לפורום כמה סיפורים וחוויות שחווית במסעך האחרון, אני יודעת שיש לך מצבור ואשמח אם תחלקי עמנו את הסיפורים והנסיונות המענינים בסיבוב הירידים האמריקאי שעשית. מחכה בשקיקה לקריאת סיפורי המסע.......

למעלה