חכמולוג
ממי למדת כל כך הרבה דברים יפים? מהשימפנזות? הרי אלה הם הוריך, לא? נו, מה כבר אפשר לצפות מקופים, זה באמת היה מוגזם מצידי. אבל בכל זאת, למרות היותך צאצא לגזע השימפנזים, אתייחס להודעתך (אגב, איך התפתחת כל כך מהר? למה השימפנזים האחרים בעולמינו לא זכו כמוך לקבל כזה שכל?? תמהני...), אבל לעניינו: אתה כותב: "מוסר- אומדן מידה יחסי לגבי מושגי טוב ורע" יחסי? איזה יחס בדיוק? כלומר, במילים אחרות, אתה מודה שאין כזה דבר מוסר, כי אם הכל יחסי, הרי שבחברה של רוצחים, מי שרק מוציא עין למישהו נחשב צדיק הדור, לא? ולגבי נורמה, אין אצלך הבדל בין מוסר לנורמה, ע"פ הגדרתך. טוב, אמרתי כבר שמקופים אין למה לצפות... אגב, למה יש חוק שאוסר ללכת בעירום? על מה ולמה? זה כלל לא ברור לי. ופרט לכך, אתה טוען באופן תמוה למדי שמי שהולך בעירום הוא לא תרבותי... קודם כל, מה זה תרבות לפי דעתך והגדרתך? ושנית, למה הוא לא תרבותי?? למה לבוש זה תרבותי וערום לא? גם לא ברור לי בכלל. ולגבי ההורים, הייתי מציעה לך לבדוק כמה נשים נרשמות להפלה. כך שאם מישהו יגדיר בשבילן ששלושה ימים לאחר הלידה התינוק עוד בבחינת עובר וניתן לסיים את חיין ללא כאבים (למשל אם נולד תינוק פגוע מאוד שיגרום לעצמו ולהוריו הרבה סבל והוצאות כספיות אסטרונומיות וכו'), למה שההורים לא יסכימו להמיתו, אם ממילא החוק ירשה זאת? אתה יודע כמה תינוקות נטושים יש בעולם?? לך לבתי חולים ותבדוק. ולא תמיד זה בגלל נכות, לפעמים סתם האמא צעירה או עניה. ואגב, תודה על הניתוח הפסיכולוגי המרתק, למדתי המון!