על מוזר ואתיקה

מיכלNKO

New member
על מוזר ואתיקה

אוקיי, ככה, יש לי שאלה, קיבלתי באי מייל כתובת של אתר באינטרנט, אתר מזעזע, שמתעלל בחתולים. מישהו שמגדל חתולים מגיל קטן בצנצנות ומוכר את החתולים בתוך הצנצנות, ומספר על השיטה שלו, עם תמונות וכו`. תיאור קצר: There is a Japanese man living in New York that sells ``BONSAI CATS``. The guy puts the kittens in glass bottle then puts a probe in their anus that gets out from a gap in the bottle to dispense their urine and faeces. For the kittens to take the bottle shape, they are fed with chemicals to melt the bones. Then he keeps the cats for as long as they can survive. They can`t move, walk or clean up. He calls this ``art``. שאלתי היא: מה לעשות במקרה כזה? חוץ מלפנות לרשויות המתאימות מתעורר בי רצון עז לעשות לאתר שלו משהו. עכשיו, אני יודעת שזה לא מוסרי, ושאנשים לא צריכים לקחת את החוק לידים, ומלחמות גוררות מלחמות, אבל לא קרה לכם שכן רציתם להשתמש בידע שלכם כלפי תופעה שמאד הרגיזה אותכם? אני יודעת שתגידו לי לא, אנחנו מתמחים בהגנה ואבטחת מידע, אבל בכנות, תשובה כנה מהבטן, לא קרה לכם שרציתם לעשות משהו כזה? ואם קרה, איך התמודדתם עם זה? זה באמת מעניין אותי מקווה לקבל תשובות רציניות וכנות.

gildmor

New member
צריך פעולה חכמה...

זה נשמע כמו בדיחה שזוועתית מכדי להיות אמיתית, אני הייתי בודק כמה פעמים אם האתר כולו הוא לא סתם בדיחה חולנית, אבל אני מניח שכבר בדקת. הדבר הראשון שצריך לעשות זה לפעול בכל אמצעי חוקי ולהתלונן אני בטוח שגם שם יש חוק נגד התעללות. מצד שני אני מבין שהענין ממש מציק לך. אם הייתה לי האפשרות לפגוע לו באתר מבלי שזה יוביל אלי בשום אופן הייתי שוקל את זה ברצינות. מצד שני פגיעה סתם לא ממש תועיל אם אחרי כמה שעות היא תתוקן. הייתי חושב על משהו מתוחכם שמצד אחד יפגע לו בעסקים ומצד שני לא יורגש הרבה זמן. זה ידרוש הרבה תכנון ומחשבה, אולי עד אז החשק כבר ירד לך ואם לא, אז בהצלחה.

מיכלNKO

New member
אוקיי, אתה צודק

בעיקרון, אחרי מציאת חומר על האתר דרך גוגל, הבנתי שהאתר הוא בדיחה של סטודנטים מ-MIT. עכשיו, למרות שהאתר מופיע בתור בדיחה, יש נגדם כל מיני עצומות, אכל החוק לא יכול לעשות כלום. גם ה-FBI ניהל חקירה נגדם. מצרפת לינק הומור מזעזע זה הכל ויש חופש ביטוי באינטרנט, מה אפשר לעשות...

N0

New member
זה היה ברור...

סטודנטים משועממים שאין להם מה לעשות בחיים. אם תפוז היה עובד טוב לפני שעה אז גם היית מקבלת טלפון וכתובת שלהם אבל עכשיו לא נראה לN0 שיש בזה צורך... בכל זאת האתר הזה הוא בדיחה שזה עדיף על כמות האתרים המזעזעים שלא צוחקים ברשת... N0

מיכלNKO

New member
ברור שזה מעודד שזאת בדיחה ולא אמת

אבל מה המהות שלו? זה שהוא עושה פרובקציה-הוא לא מעודד לשמירה על בעלי חיים אלא רק מתאר אותם כחפץ. אתה יודע, בדיחות זה מנגנון לשימור סטיראוטיפים והבניות ומאחורי בדיחות יש משהו ואם לא הבנת את כוונתי, אני אתן לך דוגמא: ישנן בדיחות על נשים שהן כמו הפרה, וכו` וכו`-וזאת עובדה אך האם ישנן בדיחות על גברים שהם כמו חזירים? או תיאור אחר דפוק? לא, אין כאלה בדיחות. אתה יודע למה אין? כי הנשים מופלות מבחינת תעסוקה, משפחה, משפט, דת וכו` והגברים לא, מפני שמאחורי בדיחות עומדים דברים מסויימים. אני לא טוענת לקונספירציה שבכוונה מספרים בדיחות כאלו, רק הכוונה היא שאין עשן בלי אש. זהו. ואני לא אוהבת את האתר. הוא מבזה את החתולים. אז שיגידו שאין לי חוש הומור. WHATEVER.

N0

New member
את צודקת...

N0 ממש חושב שזה אתר דבילי... אבל לדעתו זה לא אשמתו של בעל האתר שיש לו הומור רדוד... והוא עדיף על אתרי שיראו לך חתולים שחוטים שבאמת נשחטו. ובכלל N0 לא רוצה כל כך להיכנס לוויכוח הזה אבל הבשר שאת אוכלת עובר התעללות רבה יותר... N0

N0

New member
אולי...

את נהנת לשבת בערבים חמים מול המחשב עם פחית קולה וסנדוויץ` גוואקמולי ביד ? :)

מיכלNKO

New member
הממממ

אני לא שותה תוסס, ממש לא. ולגבי סנדויצ`ים-אני די בררנית באוכל, מעדיפה אוכל איטלקי. טוב....משהו היה חייב להתפקשש :))))

gildmor

New member
אם זה בדיחה זה ענין אחר...

אולי זו סאטירה על אומנות הבונסאי בצמחים או אולי זה סתם מחקר שבודק כמה פסיכופתים באמת ינסו להזמין מהאתר... בכל מקרה המגיבים נשמעים די גזענים ולא ``נחמדים`` במיוחד לפי צורת הכתיבה שלהם. ברגע שמתיחסים לזה כבדיחה זה לא נשמע כזה נורא וממש אין טעם בכל הנסיונות להשתיק אותם, לא חסרות בדיחות וסאטירה על דברים יותר גרועים (כמו על השואה). זה אולי מראה עד כמה הרבה אנשים היו מוכנים להאמין שזה אמיתי, אולי בגלל ``המון`` השראה שאנחנו מקבלים מכל סרטי המתח\פעולה\אימה ההוליוודיים....מסתבר שבמציאות זה קורה רק בצחוק וטוב שכך...

N0

New member
לא רק בצחוק....

טוב אומנם זה כבר לא קשור לנושא של הפורום... אבל N0 לא נמנע מלהביע את דעותיו שהוא יכול. במציאות שאתה חי מתייחסים לבעלי חיים הרבה יותר גרוע ממה שמופיע באתר, התעללויות נפשיות ופיזיות בשם המדע הקוסמטיקה והמזון המהיר, אז נכון הם לא מפרסמים את זה באינטרנט אבל זה בכל זאת קורה... N0

gildmor

New member
התעללות לשמה...

עדיין יש הבדל מהותי בין התעללות לשם הנאה עצמית מעוותת לבין מה שמפרשים כהתעללות כאשר היא תוצאת לוואי.המקרה הראשון הוא התעללות אמיתית, השני כבר תלוי בפרשנות והוא נושא שלם לדיון... אגב, במציאות של כולנו יש עדיין הרבה בני אדם שסובלים מהתעללות ואפילו את הבעיה הזו עוד לא פתרנו...

מיכלNKO

New member
פרשנות של התעללות-OFF TOPIC

לדעתי פיטום אווזים למשל אפשר לפרש רק בתור התעללות, לשם צרכי האדם. האדם יכול לאכול מלא דברים אחרים, אבל לא, הוא חיב לאכול בשר שמן, כי זה יותר טעים. מגעיל. פירוט: תפקיד הכבד הוא להציא רעלים מהגוף. זאת אומרת, שכאשר אוכלים כבד של כל חיה, אתה בעצם אוכל את הרעל שלה. לגבי כבד אווז: כבד אווז הוא טעים (לפי מה שמספרים, אני לא אוהבת בשר) בגלל אחזו השומן הגבוה בו. אחוז שומן גבוה בכבד אינו מצב טבעי ובריא וכדי שהאווז יגיע למצב כזה מפטמים אותו. פיטום אווזים נעשה על ידי הכנסת צינור מתחת לוושט שלהם ודחיסת מזון על ידי לחץ אוויר לקיבתם. ממש לא נעים. דמיין לעצמך שדוחפים לך מזון לגרונך בניגוד לרצונך. צינור המתכת גורם לפצעים בוושט, דחיסת המזון לקיבה אינה נעימה בכלל, והכבד המוגדל מקשה על הנשימה ועל ההליכה ומשפיע לרעה בכלל על הבריאות. בקיצור, סבל לא אנושי עובד על האווז עד שהכבד מגיע לגודל מסויים ואז הורדים את האווז, וההמשך ידוע. באירופה מדינות רבות אסרו על פיטום אווזים לשם ייצור כבד אווז. לצערנו, בישראל עדיין מותר לענות אווזים לשם הרווח הכספי של המגדלים, וזאת למרות ``נסיונות`` בכנסת. לא מבקשת ממך להפסיק לאכול את זה, רק שתבין שזה סבל שלא ניתן לפרשנות. זהו סבל נקודה!

gildmor

New member
מה התכוונתי...

את צודקת בקשר לסבל, לאווז זה ממש לא משנה מאיזו סיבה הוא סובל. לא ניסיתי לגרוע מהסבל אלא מהכוונה, המגדל פועל כך על מנת להתפרנס ולא על מנת להתעלל באווז. כל העבודה הזו של גידול חיות למטרת אוכל היא עבודה קשה מכל הבחינות אני מניח שבמשך הזמן הופכים להיות אדישים יותר לסבל, לכן אסור לשפוט אותם כשאנחנו צופים הנקודת מבט שונה. ודוגמה שונה לגמרי, גם את המתנחלים קשה להבין עד שלא נחיה כמה זמן בתנאים שהם חיים וכו`... טוב, זה כבר ממש לא מתאים לפורום הזה אז אסיים כאן.

מיכלNKO

New member
לגבי התעללויות נגד בני אדם

אמרת נכון, יש מלא אנשים בימינו שנתונים להתעללויות. מה אני לא מתעצבנת על האונסים/רציחות/מכות שאני קוראת בעיתון? אני שוקלת להפסיק לקרוא עיתון. אז אם אנשים רעים אחד לשני, אבל איך בכלל אפשר לצפות שהם לא יהיו רעים לבעלי חיים (שהם כידוע חלשים מאיתנו)?? מצב קשה.

מיכלNKO

New member
כי היה פרק..

שג`ורג מדבר על עצמו בגוף שלישי: ג`ורד אוהב נשים יפות וכו`...

למעלה